کد خبر: ۳۶۹۷۳۱
تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۴۰۲ - ۲۱:۳۹
تذکر دوم من این بود که گفتم این کار از توان منطقه ۱۹ خارج است و با این که آقای فرهادی از شهرداران باسابقه، شهرساز و با تجربه شهرداری تهران است، اما این حجم، حجمی نیست که از توان منطقه ۱۹ به تنهایی بربیاید و یک عزم فرامنطقه‌ای و حتی فرا شهرداری نیاز دارد.

ایسنا: یک عضو شورای شهر تهران در جریان ارائه گزارش ریزش ساختمان در منطقه ۱۹ گفت: چرا هیچ‌ جزییاتی از نحوه تخریب منتشر نمی‌شود؟

 ناصر امانی در جلسه امروز شورای شهر تهران در واکنش به گزارش حادثه منطقه ١٩ گفت: از زحمات شهرداری تهران و شهرداری منطقه ۱۹ تشکر می‌کنم. مدتی است که گزارش‌های نوبه‌ای از برخورد با ساخت و سازهای غیرمجاز و غیرقانونی برای اعضای شورا مرتبا ارسال می‌گردد. دو بار در صحن شورا در خصوص ساخت و سازهای غیرمجاز در منطقه ۱۹ تذکر دادم و هر دو را هم تذکر کتبی کردم؛ یک بار وقتی بود که  در محله خلازیر محله‌گردی کرده بودم و در اینجا خلاصه گفتم و بحث زمین‌های اوقافی را بیان کردم که این زمین‌ها به شکل قول‌نامه‌ای به افراد واگذار می‌شود و خدمات شهری غیر از شهرداری به آنها داده می شود و گفتم که باید شهرداری و اوقاف تکلیف این مساله را در چند منطقه از جمله منطقه ۱۹ روشن کنند.

وی ادامه داد: تذکر دوم من این بود که گفتم این کار از توان منطقه ۱۹ خارج است و با این که آقای فرهادی از شهرداران باسابقه، شهرساز و با تجربه شهرداری تهران است، اما این حجم، حجمی نیست که از توان منطقه ۱۹ به تنهایی بربیاید و یک عزم فرامنطقه‌ای و حتی فرا شهرداری نیاز دارد.

امانی تاکید کرد: سال گذشته شهردار همین ناحیه نمایشی به اجرا گذاشت و ادعا کرد قمه خورده و مورد تعرض مافیای ساخت و ساز قرار گرفته و رسانه‌ای شد و تلویزیون نشان داد و مطبوعات منعکس کردند و بعدا معلوم شد واقعیت نداشته و مساله کاملا مسکوت ماند و شهردار هیچ توضیحی نه به ما و نه به افکار عمومی نداد که این حادثه چه بود؟! پس از یک سال از آن حادثه، مواجه شدیم با حادثه ای که روز یکشنبه در این ناحیه رخ داد.

این عضو شورای شهر تهران ادامه داد: سوالم این است که پیمانکار چه شخصیت حقیقی و حقوقی که برای تخریب این ساختمان‌ها با او قرارداد بسته بودند، چه شرکت یا شخص حقیقی بوده و چه گریدی در مهندسی تخریب داشته است؟ نقشه نحوه تخریب محاسبات مهندسی و احتمالات و سناریوهای متعددی که معمولا هست چگونه بوده است؟ وقتی می‌خواهند مجموعه‌ای را تخریب کنند یا بسازند نقشه‌ای طراحی می‌کنند و ابعادش را بررسی می‌کنند. مخصوصا وقتی می‌خواهند تخریب کنند باید مشخص شود که سازه باید در چه فضایی و به چه شیوه‌ای تخریب شود و به چه میزان می‌تواند در سازه‌های کنارش تاثیر بگذارد که این روشن نیست. اگر فیلم‌ها و تصاویری که از این حادثه منتشر شده را نگاه کنید می‌بینید مأمورین و افرادی که در صحنه حادثه هستند غافلگیر می شوند و انگار دارد زلزله می‌آید؛ یعنی مثل این که خبر ندارند برای تخریب یک ساختمان رفتند و این چیزی نیست که کسی بخواهد انکار کند.

وی افزود: قرار بوده ساعت ۱۲:۴۰ دقیقه سیم بکسل توسط دستگاه کشیده شود و همه خبردار بودند و با بلندگو هشدار داده بودند که همه از آن محدوده خارج شوند و قرار است رأس ساعت ۱۲:۴۰ دقیقه با سیم بکسل از بیرون فشار بیاورند و ستون‌های ساختمان را فرو بریزند. معلوم است اعلام نشده بوده چون همه در صحنه غافلگیر می‌شوند و فیلمش هست. پس افراد توجیح نشده بودند و نمی‌دانستند قرار است ساعت ۱۲:۴۰ دقیقه در آنجا تخریب انجام گیرد. این چه نوع سازمان‌دهی است؟! چهار دهه است که از مهندسی تخریب در جهان استفاده می‌شود و بزرگ‌ترین برج‌های دنیا که سنگین‌ترین سازه‌ها هستند تمیز تخریب می‌شوند و از دماغ کسی خون نمی‌آید و کوچک‌ترین آسیبی به ساختمان‌های مجاور وارد نمی‌شود.

امانی تاکید کرد: چطور این تکنولوژی جدید و مدرن را کنار می‌گذاریم و برای تخریب ساختمانی که با فاصله چند متر آن چند ساختمان که با یک باد کوچک تخریب می شود می‌خواهند با سیم بکسل تخریب کنند؟! آنچه که از تصاویر و فیلم‌ها می بینیم معلوم است یک اشتباه جدی در تخریب یک ساختمان رخ داده و کسی نمی‌تواند این را انکار کند. حتما یک اشتباه جدی و جبران ناپذیر در تخریب این ساختمان اتفاق افتاده و جان چند عزیز از دست رفته و مثل حادثه پلاسکو احساسات همه مردم ایران جریحه دار شده است.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین