کد خبر: ۳۶۷۸۵۰
تاریخ انتشار: ۱۶ تير ۱۴۰۲ - ۱۵:۴۵
معاون دبیرکل سازمان ملل از آمریکا خواست تحریم‌ها را لغو کند و معافیت‌ها برای تجارت نفت با ایران را تمدید کند و همچنین از ایران خواست تا متقابلا گام‌های مغایر با تعهدات هسته‌ای خود را به شرایط پیشین توافق شده در برجام بازگرداند.

معاون دبیرکل سازمان ملل روز پنج‌شنبه در جلسه استماع گزارش شش‌ماهه دبیرکل، درباره قطعنامه ٢٢٣١ ضمن ابراز تاسف از توقف مذاکرات، «دیپلماسی» را «تنها راه موثر» برای رسیدگی به موضوع هسته‌ای جمهوری اسلامی خواند و گفت: «بازگشت به اجرای کامل و موثر برجام تنها گزینه قابل اجرا است.»

به گزارش وبسایت سازمان ملل متحد، رزماری دی کارلو، معاون دبیرکل در امور سیاسی و ایجاد صلح گفت که برنامه جامع اقدام مشترک یا برجام، با بیش از ۲۰ برابر بیشتر شدن ذخایر اورانیوم غنی‌شده جمهوری اسلامی از حد مجاز عملا متوقف شده است.

معاون دبیرکل سازمان ملل از آمریکا خواست تحریم‌ها را لغو کند و معافیت‌ها برای تجارت نفت با ایران را تمدید کند و همچنین از ایران خواست تا متقابلا گام‌های مغایر با تعهدات هسته‌ای خود را به شرایط پیشین توافق شده در برجام بازگرداند.

رزماری دی کارلو ضمن حمایت از توافق ماه مارس جمهوری اسلامی و آژانس برای تسریع حل و فصل مسائل پادمانی عمده، از آمادگی تهران برای فعالیت‌های نظارتی و راستی‌آزمایی بیشتر آژانس استقبال کرد.

او همچنین افزود: «در حالی که وجود اورانیوم بسیار غنی شده دیگر موضوع بحث نیست، سازمان ملل همچنان نگران است که آژانس نمی‌تواند ذخایر اورانیوم غنی شده ایران را ـ که اکنون از مقدار مجاز طبق برجام فراتر رفته است ـ راستی‌آزمایی کند.»

خانم دی کارلو، با اشاره به اینکه کشورهای عضو، دیدگاه‌های متفاوتی در مورد اینکه آیا این گونه اقدامات قطعنامه ۲۲۳۱ را نقض می‌کند به انتقال پهپاد از ایران به روسیه و استفاده از آنها در جنگ روسیه علیه اوکراین و موضوع «نقض قطعنامه» ۲۲۳۱ و همچنین دعوت یمن برای بررسی بقایای یک حمله موشکی کروز پرداخت.

با وجود همه دیدگاه‌های متضاد در میان طرف‌های توافق برجام، دی کارلو اظهار داشت که این توافق «بهترین گزینه موجود» برای «تضمین صلح‌آمیز» بودن برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی است.

دبیرکل سازمان ملل متحد روز پنج‌شنبه پانزدهمین گزارش شش‌ماهه خود درباره اجرای قطعنامه ٢٢٣١ شورای امنیت سازمان ملل را در پنج بخش و ٢٢ بند منتشر کرد و از جمهوری اسلامی خواست از نقض بیشتر برجام خودداری کند.

قطعنامه ٢٢٣١ شورای امنیت سازمان ملل متحد در ۲۰ ژوئیه ۲۰۱۵ به تصویب رسید و ضمن تایید برجام که شش روز پیش‌تر به امضا رسیده بود، شش قطعنامه پیشین این شورا علیه ایران را به دلیل فعالیت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی ملغی کرد.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین