|
|
امروز: سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۰۶:۰۳
کد خبر: ۳۶۶۱۷۵
تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۰:۲۳
جنگ در اوکراین به تنش و کشمکش در زنجیرۀ جهانی تسلیحات دامن زده است. آمریکا و متحدانش که حامی اوکراین به‌شمار می‌روند کوشیده‌اند در ۱۵ ماه گذشته کی‌یف را به مقادیر معتنابهی سلاح مجهز کنند تا با تهاجم نیروهای روسیه مقابله کند.

روزنامۀ وال استریت ژورنال می‌گوید محققان غربی پس از بررسی یک فروند پهپاد ایرانی که بهار امسال در خاک اوکراین سرنگون شده بود، به کشف مهمی دست یافتند: یک قطعۀ چینی به‌کار رفته در آن پهپاد، ساخت سال ۲۰۲۳ بود.

بر اساس گزارش این روزنامۀ آمریکایی که روز دوشنبه ۲۲ خرداد منتشر شد، کشف اخیر نشان می‌دهد که قطعه‌های چینی همچنان روانۀ ایران می‌شوند تا برنامۀ پهپادی جمهوری اسلامی را در ساخت قطعات پایه‌ای پشتیبانی کند.

تداوم ارسال قطعات چینی به ایران در شرایطی است که ایالات متحده آمریکا در بیش از ۱۵ ماهی که از تهاجم نظامی روسیه علیه اوکراین می‌گذرد فشارها برای مسدود کردن زنجیره جهانی تأمین این قطعه‌ها را تشدید کرده است.

به نوشتۀ وال استریت ژورنال، اکنون بررسی بازرسان روشن کرده که ایران با چه سرعتی قادر به تجهیز نظامی ارتش روسیه در جنگ علیه اوکراین است؛ به بیان دیگر، تهران فقط نیازمند مدت‌زمانی «سه ماهه» است تا مسکو را به تسلیحاتی که جمعیت غیرنظامی اوکراین را هدف قرار داده است، مجهز کند.

این روزنامۀ آمریکایی به نقل از بازرسان نوشته است نیروهای اوکراینی توانستند یک پهپاد ایرانی را در ماه آوریل (حد فاصل ۱۲ فروردین تا ۱۰ اردیبهشت) سرنگون کنند که حاوی یک قطعه «مبدل ولتاژ» بود.

بررسی‌های کارشناسان نشان می‌دهد که قطعۀ مزبور احتمالاً اواسط ژانویه سال جاری میلادی (نیمۀ دوم دی‌ماه ۱۴۰۱) در چین تولید شده است.

در واقع، این نخستین‌بار است که یک قطعۀ ساخت سال ۲۰۲۳ در پهپادهای ایرانی یافت می‌شود. کشف اخیر توسط محققان یک گروه مستقر در بریتانیا صورت گرفته است که زنجیرۀ جهانی تأمین تسلیحات را رهگیری می‌کنند.

جنگ در اوکراین به تنش و کشمکش در زنجیرۀ جهانی تسلیحات دامن زده است. آمریکا و متحدانش که حامی اوکراین به‌شمار می‌روند کوشیده‌اند در ۱۵ ماه گذشته کی‌یف را به مقادیر معتنابهی سلاح مجهز کنند تا با تهاجم نیروهای روسیه مقابله کند.

روزنامۀ وال استریت ژورنال می‌نویسد کشف قطعۀ چینی ساخت ۲۰۲۳، چالش‌هایی را برجسته کرده که آمریکا و متحدانش با آن‌ها دست به گریبان هستند تا انتقال قطعات از سراسر دنیا به کارخانه‌های پهپادسازی ایران را متوقف کنند.

اکنون مشخص شده است تحریم‌های جهانی که با هدف متوقف کردن جریان انتقال قطعات به ایران وضع شده بودند، نتوانسته‌اند چنان‌که باید و شاید مؤثر واقع شوند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین