کد خبر: ۳۶۶۰۷
تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۴
رفیعی‌فر ابراز داشت: 50 تا 100 درصد دود ثانویه در ادرار این کودکان و همچنین 25 درصد دود ثانویه در ادرار بزرگسالانی که در معرض دود سیگار هستند، قابل مشاهده است.
سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت ضمن تاکید بر لزوم تشکیل کمپین مبارزه با دخانیات در مدارس، با اشاره به برگزاری مسابقه «ترک کن، برنده شو»، گفت: بر اساس این برنامه به محصلانی که سیگار می‌کشند 3 تا 6 ماه فرصت می‌دهیم تا سیگار را ترک کرده و برنده شوند.

دکتر شهرام رفیعی‌فر گفت: ثابت شده است که 9 نفر از هر 10 سیگاری قبل از 18 سالگی سیگارکشیدن را شروع کرده‌اند. کودکان و نوجوانان با دیدن سیگار در دستان والدین، برادر و خواهر بزرگ‌تر، معلم، بازیگران و ورزشکاران که به نوعی الگوی او محسوب می‌شوند به سمت مواد دخانی کشیده می‌شوند.

رسوب 30 ثانیه‌ای نیکوتین سیگار در مغز

وی ادامه داد: نیکوتین سیگار طی 30 ثانیه جذب مغز می‌شود و اعتیادآوری نیکوتین برای افراد زیر 18 سال افزایش می‌یابد. 50 درصد سیگاری‌ها به خاطر دخانیات می‌میرند و از هر 10 مورد سرطان ریه، 9 نفر سیگاری بوده‌اند.

سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت اظهار داشت: علاوه بر دود دست اول و دود دست دوم، دود دست سوم سیگار با نشستن بر روی مو، لباس و بدن فرد سیگاری به نوزاد و کودکی که او در آغوش می‌گیرد، منتقل می‌شود.

رفیعی‌فر ابراز داشت: 50 تا 100 درصد دود ثانویه در ادرار این کودکان و همچنین 25 درصد دود ثانویه در ادرار بزرگسالانی که در معرض دود سیگار هستند، قابل مشاهده است.

وی کشیدن قلیان را دردسر جدید جامعه دانست و با اعلام هشدار نسبت به روند رو به رشد این معضل، گفت: در قلیان 400 نوع ماده سمی سرطان‌زا وجود دارد. دود تنباکو و همچنین دود ذغال قلیان سرطان‌زاست. اگر فردی یک ساعت در معرض دود قلیان قرار گیرد، مانند کسی است که 6 تا 8 نخ سیگار کشیده است.

وی به سندروم مرگ نوزاد بر اثر استعمال دخانیات والدین اشاره کرد و گفت: متاسفانه صنعت سینما و صعنت موسیقی در دنیا از دخانیات برای تبلیغ پول می‌گیرد و ما باید کاری کنیم که استعمال سیگار در سینمای ما به حداقل برسد و حتی بازیگر نقش منفی هم این کار را انجام ندهد.

تشکیل کمپین مبارزه با دخانیات و مسابقه ترک سیگار در مدارس

سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت گفت: هر سال باید کمپین مبارزه با سیگار را در مدارس و دیگر مکان‌های این چنینی راه بیندازیم و از دوران پیش دبستان تا آخر دبیرستان باید کتابچه‌های ترک دخانیات و سایر اموری که محصل را از سیگار دور می‌کند، ارایه کنیم.

رفیعی‌فر افزود: برگزاری مسابقه «ترک کن، برنده شو» یکی از برنامه‌های دفتر آموزش و ارتقای سلامت است که با همکاری وزارت آموزش و پرورش در مدارس کشور اجرایی می‌شود. در این برنامه به محصلانی که سیگار می‌کشند 3 تا 6 ماه فرصت می‌دهیم تا ترک کنند و برنده شوند.
منبع: ایسنا
منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین