|
|
امروز: دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳ - ۲۳:۳۴
کد خبر: ۳۶۵۷۵
تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۸:۴۲
خاتمی با تاکید بر اینکه نبودن اخلاق در دنیای امروز فلاکت ایجاد کرده است، به وقایع خشونت بار دنیای امروز اشاره کرد و گفت: آنچه در جهان با سوءاستفاده از نام های مقدس و حتی ادیان مطرح می شود حاصل بداخلاقی در جوامع و از جمله روابط بین الملل است.
خاتمی با توضیح اینکه انقلاب واژه ای جدید در دنیای مدرن است که در مقابل رفرم و اصلاح و بخصوص از سوی جریان چپ جهان به عنوان امری ذاتا ارزشمند مطرح شده است گفت: با این نگاه انقلابی بودن یعنی خوب بودن و انسان بودن و ضدانقلاب بودن یعنی ارتجاع و عقب افتادگی و پست و پلشت بودن در اذهان جا افتاد اما باید دانست که هر انقلابی لزوما مثبت نیست.

حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمد خاتمی، رییس بنیاد باران و رییس پیشین جمهوری اسلامی ایران در دیدار جمع ایثارگران اصلاح طلب، آزادگان و خانواده های شهدا که از شهرهای مختلف ایران در دفتر وی حضور یافته بودند، بر ضرورت دفاع از انقلاب اسلامی و وظیفه سنگین ایثارگران در معرفی و انتقال ارزش ها و آرمان های اصلی انقلاب به نسل جدید تاکید کرد.

 این دیدار با حضور پرشور و پرتعداد ایثارگران شهرهای مختلف ایران برگزار شد به شکلی که محل دیدار با سیدمحمد خاتمی گنجایش جمع ایثارگران را نداشت و بسیاری از حاضران در بخش های جنبی محل دیدار و در صفوف فشرده حضور داشتند و به گفته خودشان درد دلهایشان را با آقای خاتمی در میان گذاشتند.

خاتمی پس از شنیدن نظرات نمایندگان حاضران در این دیدار به احترام دهه بزرگ فجر و به احترام ایثارگران، ایستاده سخن گفت و ایثارگران را نماد عزت، سربلندی، مقاومت، آزادگی، شرف و بزرگی ملت ایران و انقلاب اسلامی و پایه اصلی استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی دانست.

وی با درود به ایثارگران، آزادگان، شهدا و خانواده های این عزیزان که حماسه انقلاب اسلامی را آفریدند و برای دفاع از شرف و آزادی خود در عرصه هستند، بیان کرد: انقلاب اسلامی نقطه عطفی در تاریخ پرفراز و نشیب این مرز و بوم و تجلی گاه عزت و اراده این ملت بود. در این انقلاب، پیوند مردم و رهبر، معجزه بزرگ را بوجود آورد؛ رهبری که خود نماد عظمت و عزت و استقامت بود، مرد خدا، مرد طرفدار مستضعفان، مرد خواهان استقلال و آزادی ایران و مردی بود که می خواست ارزشهای اسلامی اجرایی و رفاه و بهروزی نصیب مردم این کشور شود.

خاتمی با اشاره به اینکه یک پایه اصلی انقلاب تخریب است؛ تخریب آنچه هست و ناپسند است اظهار کرد: انقلاب ما انقلابی بود که فقط به تخریب نمی اندیشید. بعضی از انقلاب ها در مرحله خراب کردن متوقف می شوند اما انقلاب صحیح بعد از این تخریب به ساختن می اندیشد. انقلابی که در حال و گذشته متوقف نمی شود و رو به آینده دارد و می کوشد که زندگی از نوع دیگر برای مردم بیافریند.

وی توضیح داد: انقلاب ما انقلابی بود که در مرحله تخریب، یک رژیم عقب افتاده و فاسد را از میان برداشت اما این کار برای ساختن نظامی بود که متناسب با شان ملت مومن، سرفراز و بزرگوار باشد و درود به رهبر کبیر انقلاب و همه کسانی که با حضور خود این انقلاب را به پیروزی رساندند.

خاتمی گفت: ما امروز با نسل های سوم و چهارم و با جوانان عزیزی مواجهیم که در زمان انقلاب نبودند و در دامن انقلاب پدید آمده اند. ممکن است برخی کجروی ها و نارسایی ها موجب سوءتفاهم برای این جوانان شود در حالی که جوانان سرمایه های اصلی کشور هستند و اگر انقلاب ما می خواهد تداوم داشته باشد باید این نسل را با خود داشته باشد و باید آنچه نسل اول داشت به این نسل منتقل شود.

وی تاکید کرد که باید بتوان جوانان را نسبت به این حادثه بزرگ توجیه کرد و در اینجا رسالت و وظیفه شما عزیزان ایثارگر-با همه دلخوری هایی که ممکن است داشته باشید- سنگین است؛ باید توضیح دهید که انقلاب چه بود و چه می خواست و چگونه باید باشیم تا انقلابی باشیم.

خاتمی با توضیح اینکه انقلاب واژه ای جدید در دنیای مدرن است که در مقابل رفرم و اصلاح و بخصوص از سوی جریان چپ جهان به عنوان امری ذاتا ارزشمند مطرح شده است گفت: با این نگاه انقلابی بودن یعنی خوب بودن و انسان بودن و ضدانقلاب بودن یعنی ارتجاع و عقب افتادگی و پست و پلشت بودن در اذهان جا افتاد اما باید دانست که هر انقلابی لزوما مثبت نیست.

خاتمی گفت: انقلاب مثبت انقلابی است که بدی را با خوبی، عقب افتادگی را با پیشرفت، استبداد را با آزادی و مردم سالاری، بداخلاقی را با اخلاق، بی عدالتی را با عدالت و تبعیض را با حرمت و کرامت قایل شدن برای انسان جابجا کند.

وی با بیان اینکه مردم خواست اصلاحی خود را 200 سال است که مطرح کرده اند، این خواست را رهایی از استبداد نفس گیر و عقب ماندگی و در عین حال پایبندی به اسلام و رسیدن به پیشرفت دانست و یادآور شد که مردم ایران می خواهند آزادی، توسعه و پیشرفت داشته باشند و ارزش های دینی که مهم ترین آن در عرصه حیات اجتماعی، اخلاق و عدالت است، برجامعه حاکم باشد. خواست اصلاحی مردم ما آزادی، استقلال و پیشرفت توام با ارزشهای الهی است.

خاتمی با تاکید بر اینکه نبودن اخلاق در دنیای امروز فلاکت ایجاد کرده است، به وقایع خشونت بار دنیای امروز اشاره کرد و گفت: آنچه در جهان با سوءاستفاده از نام های مقدس و حتی ادیان مطرح می شود حاصل بداخلاقی در جوامع و از جمله روابط بین الملل است.

رییس بنیاد باران توضیح داد: وقتی تبعیض همه جا را می گیرد و صدای مظلوم شنیده نمی شود و وقتی قدرت های بزرگ، حکومت های فاسد عقب مانده مستبد که تامین کننده منافع آن قدرت ها هستند را حمایت می کنند و به دلیل منافع خود، اشغال را مبنای مشروعیت یک کشور قرار می دهند و مبارزان راه آزادی را تندرو و خرابکار معرفی می کنند و غیرنظامیان و زنان و کودکان را به نابودی می کشند، عده ای به این نتیجه می رسند که باید خشونت را با خشونت جواب داد. بسیاری از جریان های تند بنیادگرای خشنی که هر روز جنایات تکان دهنده آنان را می بینیم- چه به صورت نظام هایی که ایجاد شده و چه به صورت جریانهای به اصطلاح جهادی- که آدم آتش می زنند و سر می برند و زن را برده می کنند و با نابود کردن خود به آنکه دشمن می پندارند لطمه می زنند، محصول همان نگاه و بی عدالتی حاکم بر نظام بین المللی است.

سید محمد خاتمی: اختیارات رییس حمهور مرهون اهتمام رهبری در هنگامی که رییس جمهور بودند، است/ مبادا برخی کژی ها و نارسایی ها سبب ششوند که افراد نسبت به انقلاب بدبین شوند

وی با تاکید بر اینکه باید مسایلی که می بینیم را ریشه یابی و تحلیل کنیم افزود: درست است که غرب در دورن خود کارهایی کردند که ارزشمند بوده است اما در عرصه بین الملل ستم و تبعیض روا داشتند و انسان را تحقیر کردند و باید در علت یابی این خشونت ها و خشونت گرایی ها این موارد را درنظر بگیریم.

خاتمی در ادامه به خواست مردم از انقلاب اشاره کرد و با بیان اینکه «ما نظامی می خواهیم که علاوه بر پیشرفت بر پایه اخلاق و عدالت استوار باشد» افزود: انقلاب نه تنها باید زندگی آباد و آزاد و عادلانه و منطقی برای مردم با هر گرایش تامین کند و انسان ها خود را صاحب حق و کرامت بدانند بلکه می تواند برای دنیا الگو شود. مردم سالاری ارزشمند است و بشر امروز چاره ای جز مردم سالاری ندارد.

وی افزود: انقلاب ما جمهوری اسلامی می خواهد جمهوری یعنی مردم سالاری و اسلامی یعنی ارزش های گمشده در دنیای امروز به آن اضافه شود.

خاتمی با این پرسش که چرا امام (ره) اینقدر بر جمهوری اسلامی نه یک کلمه کم و نه یک کلمه زیاد تاکید داشتند؟ گفت: اسلام در مقابل جمهوری قرار نداشت. اسلامی که در انقلاب ما بود و امروز از آن دفاع می کنیم و از متن اصلی اسلام استنباط می کنیم و در مواضع امام می بینیم، قرائت مردم سالارانه از اسلام و قرائت احترام به انسان، اخلاق و عدالت است.

وی در ادامه درباره انقلاب افزود: یک وجه انقلاب این است که مردمی است و وجه تمایز انقلاب با کودتا این است که مردم تصمیم گیر هستند و یک گروه تصمیم نمی گیرد. در انقلاب مردم رهبر دارند و مهم این است که آن رهبران از متن وجدان مردم آمده باشند چنانکه امام امت بود. مردمی بودن حرکت انقلاب را از کودتا جدا می کند.

خاتمی به دو ویژگی دیگر یک انقلاب صحیح اشاره کرد و گفت: اول برانداختن نظم و سامان ناپسند موجود و عقب مانده و دوم برافکندن فساد که این دو لازم و ملزوم هم هستند و این دو ویژگی است که این هر دو در تاریخ ما و در استبداد خشن و استبداد وابسته به استعمار نمود پیدا می کرد.

وی بیان کرد: عقب افتاده ترین نظام، استبدادی است که مردم حقی ندارند و یک گروه یا یک فرد، مالک بلامنازع یک کشور می شوند و انقلاب می خواهد این نظام عقب مانده که متناسب با شان مردم نیست، براندازد و فساد را که لازمه چنین نظامی است، ریشه کن کند و انقلاب ما هم این ویژگی را داشت.

خاتمی گفت: خواست مردم ایران این بود که آن نظام عقب مانده غیرمتناسب با شان انسان باشعور ایرانی را ویران سازد و فساد را ریشه کن کند و به جای آن نظامی مردمی – اسلامی مستقر گردد.

وی با تاکید بر اینکه باید برای جوانان خود عظمت انقلاب و دهه فجر را توضیح بدهیم یادآور شد: مبادا برخی کژی ها و نارسایی ها سبب شوند که افراد نسبت به انقلاب بدبین شوند حتی اگر کژی دیده شود باید با روش های اصلاح طلبانه درصدد اصلاح آن برآییم و نگذاریم دل جوانان ما از انقلاب دور شود.

خاتمی گفت: اگر بداخلاقی هست، اگر ناروایی هست اینها را به اسم انقلاب نگذاریم بلکه باید بگوییم برگردیم به آرمان های انقلاب. اگر نقدی هست نقد برای اصلاح امور است حال اگر برخی آن را براندازی بنامند برای خود می گویند و براندازان کسانی هستند که معیارهای اصلی را کنار می زنند و معیارهایی مطابق سلیقه خود جایگزین آن می کنند.

وی با تاکید بر اجرای قانون اساسی اظهار کرد: قانون اساسی دستاورد بزرگ انقلاب ماست. قانون اساسی برای حکومت حد و حدود و برای مردم حق و حرمت تعیین می کند.

خاتمی گفت: در قانون اساسی ما هم، حکومت بی حد و مرز نیست و مسوولیت دارد و باید تامین کننده نیازهای مردم باشد . حکومت بی حد، مختص حکومت استبدادی گذشته بوده است و امروز قانون اساسی ما مبنای نظم است و همه باید به قانون اساسی تن دهیم.

وی با تاکید بر ضرورت اجرای کامل قانون اساسی بدون تبعیض، از تلاش برخی که می خواهند قانون را زیرپا بگذارند انتقاد کرد و افزود: این قانون باید اجرا شود و طبق نص قانون اساسی مجری قانون، رییس جمهور است.

خاتمی یادآوری کرد که گرچه رییس جمهور متناسب با وظیفه ای که در اجرای قانون اساسی دارد، اختیارات و امکانات ندارد اما در همین حدی که هست - و همین حد را هم مرهون اهتمام رهبری هنگامی که رییس جمهور بودند، هستیم- باید اجرا شود و مسوولان قوای دیگر نیز باید به رییس جمهوری کمک کنند تا قانون اساسی اجرا شود و خیلی از کژی ها رخ ندهد.

وی با اظهار امیدواری نسبت به حفاظت از دستاوردهای بزرگ انقلاب اسلامی گفت: این انقلاب، انقلاب بزرگی است و حق است متناسب با این بزرگی، از آن تجلیل کنیم.

رییس پیشین جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد که این انقلاب متعلق به همه است و متعلق به گروهی خاص نیست. همه گروه ها و جریان ها و گرایش ها باید حضور داشته باشند و انقلاب را متعلق به خود بدانند.

وی با اشاره به وجود کدورت ها و برخی بداخلاقی ها در جامعه افزود: باید سعی کنیم این ایام زمینه همدلی و نزدیک شدن افراد جامعه بهم باشد نه دور شدن از یکدیگر و همه باید بکوشیم از این انقلاب تجلیل کنیم و انشالله ملت همانند هر سال –اگرچه ممکن است ناراحتی هم داشته باشند- در سالگرد پیروزی انقلاب حضور خواهند داشت.

خاتمی در پایان ابراز امیدواری کرد که به برکت این انقلاب شاهد نزدیک شدن دلها و نگاه به سوی آینده و رفع محدودیت ها باشیم.

در این دیدار، ایثارگران با انتقاد از کسانی که کشور را به این ورطه کشانده اند، دلواپسان امروز را همان کسانی دانستند که مخالف پذیرش قطعنامه بودند.

سردار کیایی در این دیدار با ابراز امیدواری نسبت به اینکه صفت ایثارگری به نسلهای بعد منتقل شود خطاب به خاتمی گفت: شما اخلاق، ادب و رفتار دینی را در عرصه عمل نشان دادید.

وی به تشریح صفت ایثارگری پرداخت و گفت: ایثارگر از خود می گذرد تا امر ارزشمندی برای کشور باقی بماند.

کیایی، شاخصه ایثارگری را اخلاق و ادب خواند و نقطه مقابل ایثارگری را دهان باز کردن و هر حرفی را زدن برای رسیدن به هدف دانست.

در ادامه این دیدار بهمن زاده از مجمع ایثارگران گفت: در سالهای گذشته عموما ایثارگران به حاشیه رانده شدند اما همه این فشارها موجب نشد که ایثارگران این پرچم را کنار بگذارند.

وی خبر داد که احتمالا ایثارگران اصلاح طلب در قالب یک مجمع ثبت و به فعالیت خواهند پرداخت.

در ادامه این دیدار، سردار رشید، وقایع نگار جنگ، گفت: مبنای ایثارگری از فطرت پاک بشری سرچشمه گرفته است و ایثار واژه ای بی محتوا نیست. ایثارگران اسطوره های خیالی نیستند و جامعه ایثارگران جامعه ای خیالی نیست. ایثار گذشتنی است نه از جنس تبذیر. ایثار نقطه مخابل بخل ورزی است.

منبع: انتخاب


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین