|
|
امروز: دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۹:۳۷
کد خبر: ۳۶۳۷۴۴
تاریخ انتشار: ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۲:۴۷
ابدالی در ادامه گفت: در بازدید از مجموعه سایت توران به‌ویژه وضعیت جسمی و رشد دو توله یوز ماده جوان (به نام‌های آذر و توران) همچنین وضعیت تغذیه و اقدامات بعدی مورد نیاز برای بهره برداری بهینه از این دو توله یوزپلنگ هم مورد بررسی پیتر کالدول و تیم دامپزشکی در توران قرار گرفت.

مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست گفت: «ایران» - یوز ماده سایت توران - در بهمن ماه سال قبل جفتگیری کرد و علائم بعدی و به‌ویژه علائم ظاهری در اوایل اردیبهشت به گونه‌ای بود که دامپزشکان اعتقاد به احتمال بالای بارداری داشتند لیکن در هیچ مرحله‌ای سازمان، خبر رسمی مبنی بر قطعیت بارداری منتشر نکرد و همواره احتمال بارداری مطرح شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، غلامرضا ابدالی اظهارکرد: به هر حال فضای نسبتاً مناسب با تجهیزات کافی برای بهره‌برداری دائمی در سایت تکثیر توران فراهم شد همچنین جلسات کمیته فنی تکثیر با حضور دامپزشکان و کارشناسان حیات وحش به‌صورت دوره ای برگزار شد و تیم دامپزشکی برای رویارویی با هرگونه پیشامد احتمالی از جمله سخت‌زایی و... تعیین شد که در این تیم، دکتر پیتر کالدول - مشاور خارجی طرح - که طی یک سال گذشته همکاری خوبی با کارشناسان داخلی طرح داشته نیز حضور داشت.

وی افزود: اگرچه قبلاً مشکلی از نظر توان بارداری یوز ماده گزارش نشده بود اما بررسی مجدد آن در صورت عدم بارداری هم مسأله‌ای بود که مورد توجه کارشناسان بود و با توجه به اینکه سال قبل، اندکی بعد از عمل جراحی سزارین قبلی، این کار توسط دکتر پیتر کالدول انجام شده بود حضور مجدد وی در کنار دامپزشکان سازمان و نیز دامپزشک معتمد طرح برای بررسی وضعیت ایران مد نظر قرار گرفت.

ابدالی در ادامه گفت: در بازدید از مجموعه سایت توران به‌ویژه وضعیت جسمی و رشد دو توله یوز ماده جوان (به نام‌های آذر و توران) همچنین وضعیت تغذیه و اقدامات بعدی مورد نیاز برای بهره برداری بهینه از این دو توله یوزپلنگ هم مورد بررسی پیتر کالدول و تیم دامپزشکی در توران قرار گرفت.

وی تصریح کرد: در نهایت تیم مستقر شده در سایت توران در هفته قبل در همان بررسی‌های ظاهری اولیه، احتمال بارداری را بسیار بالا عنوان کرد اما پس از انجام محاسبات لازم و تعیین فاصله زمانی بین جفت گیری و زمان زایمان، عصر روز دوشنبه (۱۱ اردیبهشت‌ماه) تصمیم به انجام سونوگرافی گرفتند و با توجه به امکانات پیش بینی شده، در سایت عملیات بیهوشی و سونوگرافی انجام و بارداری یوز ماده تائید نشد اما خوشبختانه حسب اعلام دکتر پیتر کالدول و تیم حاضر در محل، وضعیت رحم، فولیکول‌های تخمدان و بخش‌های مرتبط با اندام‌های تولید مثلی حیوان مناسب و مشکل خاصی برای بارداری‌های بعدی دیده نشده است.

مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان در ادامه گفت: بدیهی است با توجه به توان باروری ضعیف یوزپلنگ‌ها به ویژه توان اسپرمی نرها که در مطالعات مختلف به آن اشاره شده، عدم موفقیت بارداری یوز ماده در همان سال اول پس از جراحی سزارین، نگران کننده نیست و می‌توان از فرصت‌های بعدی برای ادامه فرآیند تکثیر یوزپلنگ آسیایی از این یوز ماده استفاده کرد.

وی در پایان خاطر نشان کرد: چنانچه نکات اضافه و تکمیلی در گزارش مکتوب تیم حاضر در مجموعه توران باشد به سمع و نظر مردم ایران و علاقه‌مندان به طبیعت و حیات وحش کشور خواهد رسید.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین