|
|
امروز: پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۰۲:۱۶
کد خبر: ۳۶۳۳۷۵
تاریخ انتشار: ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۶
فؤاد حسین در بخش دیگری عنوان کرد: «استقلال تصمیم‌گیری عراق در هر مرحله بیشتر و بیشتر می‌شود و تشکیل دولت فعلی نتیجه استقلال کشور بود. حاکمیت عراق از سال ۱۹۹۱ تا ۲۰۰۳ معنایی نداشت و قبل از سال ۲۰۰۳ همه چیز زیر چتر سازمان ملل بود.»


فارس: وزیر خارجه عراق با بیان اینکه نقش بغداد در همگرایی ایران و عربستان سعودی ملموس و آشکار بود، گفت که عراق و آمریکا روابطی قوی دارند و منافع عراق اقتضا می‌کند که بغداد با واشنگتن روابطی‌ توسعه‌یافته داشته باشد.

«فؤاد حسین» وزیر خارجه عراق، شامگاه دوشنبه، در مصاحبه با شبکه «العهد» به مسائل مختلفی از جمله همگرایی ایران و عربستان سعودی پرداخت.

وزیر خارجه عراق در این مصاحبه گفت: «تلا‌ش‌های ما در همگرایی عربستان سعودی و ایران آشکار و ملموس بود و میانجیگری چین نتیجه کار بود.»

فؤاد حسین در بخش دیگری عنوان کرد: «استقلال تصمیم‌گیری عراق در هر مرحله بیشتر و بیشتر می‌شود و تشکیل دولت فعلی نتیجه استقلال کشور بود. حاکمیت عراق از سال ۱۹۹۱ تا ۲۰۰۳ معنایی نداشت و قبل از سال ۲۰۰۳ همه چیز زیر چتر سازمان ملل بود.»

رئیس دستگاه دیپلماسی عراق همچنین اشاره کرد: «عراق به دنبال ایجاد یک بازار نفتی در آفریقاست. ما تنها ۲۶ سفیر در جهان داریم و دست‌کم نیازمند ۸۰ سفیر دیگر هستیم. دولت نخست‌وزیر محمد شیاع السودانی بیشتر متمرکز بر مسائل داخلی است، نه خارج کشور که به نظر من هم این درست است. ما با آمریکا روابطی قوی داریم و برای توسعه این رابطه تلاش می‌کنیم، اما سفر نخست‌وزیر به آمریکا یک شرط نیست. او فعلا [برای سفر] زمان دارد.»

وزیر خارجه عراق ادامه داد: «چارچوب هماهنگی در جبهه دولت ایستاده و در جهت مصحلت آن اقدام می‌کند. منافع عراق اقتضا می‌کند که روابطی توسعه‌یافته با آمریکا داشته باشیم.»

فؤاد حسین در بخش دیگری از این مصاحبه انتقادات برخی مقامات عراقی درباره تحرکات مشکوک «آلینا رومانوسکی» سفیر واشنگتن در بغداد را رد کرد و گفت که او در چارچوب اختیاراتش عمل می‌کند.

او همچنین به اقدامات نظامی ترکیه در خاک عراق اشاره کرد و با بیان اینکه حضور ترکیه در خاک عراق اشغالگری نیست و نوعی مداخله است، اظهار داشت: «تقابل مسلح با نیروهای ترکیه نتیجه‌ای در بر نخواهد داشت.»

وزیر خارجه عراق تاکید کرد: «وضعیت فعلی عراق ابدا اجازه عادی‌سازی روابط [با تل‌آویو] را نمی‌دهد، چون ما قانون داریم. هر دولتی هم که بر سر کار بیاید، باید پایبند به قوانین باشد. ما قانون داریم، پارلمان و دستگاه‌های نظارتی داریم. از نظر من مطرح شدن بحث عادی‌سازی روابط یک مسئله رسانه‌ای است. ما قانون داریم و وضعیت عراق این اجازه را نمی‌دهد، اما اگر کشورهای دیگر اکثریت کشورهای عربی به این مرحله برسند، این یک مسئله دیگر است و آن‌ها قوانین خود را دارند.»
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین