|
|
امروز: شنبه ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۱
کد خبر: ۳۶۲۹۲۹
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردين ۱۴۰۲ - ۲۱:۴۷
حوزه مرکز و بخشی از جنوب استان نیز از منابع زیرزمینی که وابسته به بارش‌هاست تأمین آب می‌شود، اما متأسفانه طبق آمار هواشناسی به‌دلیل کم‌بارشی گسترده در بیش از دو دهه گذشته، سال‌هاست خشکسالی بر پیکره این خطه پهناور سنگینی می‌کند، وضعیتی که سبب شده است مردم آن خواستار مرهمی بر این زخم کهنه باشند.

پاد: با روی کار آمدن دولت سیزدهم گام‌های ارزنده‌ای برای پایان‌دادن به تنش آبی سیستان و بلوچستان برداشته شد، به‌نحوی که در همین مدت کوتاه ۱۲۳هزار نفر از مردم این استان پهناور از طرح‌های آبرسانی بهره‌مند شده‌اند.

این روزها به‌برکت خدمات ارزنده دولت سیزدهم صدای شادمانی مردم نقاط محروم به‌ویژه مناطق روستایی در پی بهره‌مندی از نعمت آب در گوشه گوشه استان پهناور سیستان و بلوچستان به گوش می‌رسد؛ آن هم در استانی که از نظر منابع آبی وضعیت پایداری ندارد؛ چرا که شمال و بخش عمده‌ای از مرکز آن به آورده رودخانه هیرمند وابسته است، حق‌آبه‌ای که سال‌هاست به‌دلیل عدم پایبندی افغانستان به معاهدات بین‌المللی از ورود آن خبری نیست‌.

حوزه مرکز و بخشی از جنوب استان نیز از منابع زیرزمینی که وابسته به بارش‌هاست تأمین آب می‌شود، اما متأسفانه طبق آمار هواشناسی به‌دلیل کم‌بارشی گسترده در بیش از دو دهه گذشته، سال‌هاست خشکسالی بر پیکره این خطه پهناور سنگینی می‌کند، وضعیتی که سبب شده است مردم آن خواستار مرهمی بر این زخم کهنه باشند.

مردمانی که خشکسالی و کمبود آب امانشان را بریده و رس زمین‌هایشان را کشیده است، اینک با آغاز به کار دولت سیزدهم امید به دلشان بازگشته است، چرا که طبق گفته خودشان صدایشان به گوش متولیان رسیده و عزم مسئولان امر برای کاهش این محدودیت‌های آبی جزم شده است، این را می‌توان علاوه بر گفته‌های مردمی، در روستاهایی دید که بعد سال‌ها مشکل کم‌آبی، اکنون به شبکه آب شرب متصل شده‌اند و لبخند رضایت بر لبان ساکنانش نشسته است؛ طرح‌های آبرسانی که با شتاب در حال اجراست نیز گواه دیگری بر این ادعاست.

بهره‌مندی ۱۲۳ هزار نفر از ساکنان روستاها و شهرهای استان از طرح‌های تأمین و توسعه آب، دستاورد ارزشمند و بزرگی است که به‌واسطه عزم جزم این دولت مردمی محقق شده است.

​اتصال ۲۲۴ روستای سیستان و بلوچستان به شبکه آب شرب

به گزارش تسنیم، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان با اشاره به اقدامات انجام‌شده از زمان شروع فعالیت دولت سیزدهم در این استان به خبرنگار تسنیم گفت: از نیمه دوم سال ۱۴۰۰ و در راستای حل مشکل آب شرب روستاهای استان شبکه توزیع و خطوط انتقال آب در قالب طرح‌های تأمین و انتقال آب و اصلاح و توسعه شبکه‌های آب شرب برای ۲۲۴ روستای استان اجرایی شده است.

علیرضا قاسمی همچنین گفت: شبکه آب شرب این روستاها از محل اعتبارات جهاد آبرسانی، ملی و استانی وارد مدار بهره‌برداری شده است و با این اقدام شاخص، بهره‌مندی آب شرب روستاها در این خطه با رشد ۲.۵درصدی از ۷۰ به ۷۲.۵ درصد ارتقا پیدا کرده است.

وی ادامه داد: از نیمه دوم سال ۱۴۰۰ تاکنون در اقدامی بی‌سابقه، بیش از یک‌هزار و ۶۸۰ کیلومتر لوله‌گذاری خطوط انتقال و شبکه توزیع در شهرها و روستاهای این استان اجرا شده است که به‌ترتیب تکمیل و وارد مدار بهره‌برداری خواهد شد.

وی اضافه کرد: ۱۲۳ هزار نفر از ساکنان روستاها و شهرهای استان که فاقد شبکه آب شرب بودند یا با تنش آبی شدید دست و پنجه نرم می‌کردند، از طریق اجرا یا اصلاح و توسعه شبکه آب شرب، آبرسانی شده‌اند.

رفع تنش آبی ۲۷۵ روستای استان

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: علاوه بر این ۲۷۵ روستا نیز با اقداماتی از جمله حفر و تجهیز چاه، اجرای خط انتقال جدید، نصب پمپ، ارتقای سیستم پمپاژ، اصلاح و توسعه شبکه رفع تنش آبی شده‌اند.

قاسمی عنوان کرد: به‌واسطه اجرای طرح‌های آبرسانی در دولت سیزدهم، شهر پیشین نیز با تکمیل خط انتقال به‌طول ۷ کیلومتر و تجهیز دو حلقه چاه جدید از تنش آبی خارج شد.

اجرای طرح‌های اضطراری تأمین آب برای شهر سیستان و زاهدان

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان از طرح اضطراری تأمین آب شهر زاهدان نیز به‌عنوان یکی دیگر از طرح‌های دولت سیزدهم در این استان نام برد و گفت: ۱۵ حلقه چاه جدید در منطقه "حرمک" وارد مدار بهره‌برداری شد و با این اقدام ۳۰۰ لیتر بر ثانیه به ظرفیت تأمین آب شهر زاهدان اضافه شد.

وی افزود: با این عملیات یک پمپ از پمپ‌های ایستگاه پمپاژ چاه‌نیمه منطقه سیستان خاموش شد تا نهایت بهره‌وری از میزان آب باقی‌مانده در ذخایر چاه‌نیمه برای شهر و روستاهای منطقه سیستان فراهم شود.

قاسمی با بیان اینکه برنامه‌ریزی برای شیرین‌سازی آب‌های شور در مناطق مستعد برداشت آب برای شهر زاهدان و منطقه سیستان نیز با جدیت دنبال می‌شود، اعلام کرد: با توجه به ظرفیت مناسب دشت هامون هیرمند از لحاظ کمّیت آب، حفر چاه‌های جدید نیز در محدوده رودخانه شیله و هامون هیرمند برای سیستان در دستور کار شرکت آب و فاضلاب قرار دارد که به‌منظور بهبود کیفیت آب این دشت احداث آب‌شیرین‌کن نیز صورت می‌گیرد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان سیستان و بلوچستان گفت: علاوه بر این برنامه‌ریزی برای حفر چاه گمانه در منطقه "بندان" و حاشیه چاه‌نیمه‌ها نیز در دستور کار است.

تخصیص اعتبارات ویژه برای توسعه زیرساخت‎‌های آبرسانی از شمال تا جنوب استان

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان با اظهار اینکه با نگاه ویژه وزارت نیرو اعتبارات ویژه‌ای برای طرح‌های رفع تنش آبی و توسعه آبرسانی در نظر گرفته شده است، ادامه داد: رویکرد جدید دولت استفاده توأمان از آب‌های سطحی و شیرین‌سازی دریا برای نقاط جمعیتی سواحل مکران است.

قاسمی از حفر ۱۴۱ حلقه چاه جدید برای تأمین آب یا رفع تنش آبی روستاها و شهرهای دارای تنش و نصب و بهره‌برداری سیستم اُزن‌زنی به‌منظور به حداقل رسیدن طعم و بوی نامطبوع آب در محل تصفیه‌خانه روستایی زهک به‌عنوان سایر اقدامات مهم انجام‌شده دولت سیزدهم در مدت کوتاه خدمت نام برد.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین