|
|
امروز: سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۰۵:۵۳
کد خبر: ۳۶۰۹۱۵
تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۴۰۱ - ۲۰:۳۰
دردانی با اشاره به اینکه اگر تعهدات بین المللی اجرایی نشود ممکن است با تحریم های اقلیمی مواجه شویم و باید طرح کاشت یک میلیارد درخت در کشور اجرایی شود، گفت: البته این طرح تنها به کاشت درخت محدود نمی شود، بلکه مسئله تولید و حفاظت از درخت بسیار اهمیت دارد. اگر پس از تولید و کاشت، مولفه نگهداری دنبال نشود عملا اثربخشی را نخواهیم داشت.

ایسنا: جانشین فرمانده پادگان حضرت علی اکبر(ع) گفت: تشکیل ارتش منتظرالظهور یکی از برنامه های فرماندهی ارتش جمهوری اسلامی است.

سرهنگ مجتبی شمس ۱۶ اسفندماه ۱۴۰۱ در آیین درختکاری در پادگان حضرت علی اکبر(ع) اراک اظهار کرد: یکی از برنامه های فرماندهی ارتش، تشکیل ارتش منتظرالظهور است، این ارتش یک ارتش قوی خواهد بود و چشمانی که چشم طمع به کشور دوخته باشند را کور می کند و دست متجاوزانی که قصد تجاوز داشته باشند را در آستین قطع خواهد کرد و منتظر فرمانده اصلی خود است.
وی با بیان اینکه انتظار ظهور به شکل عملی در واقع زمینه آماده شدن برای ظهور فرماندهی است که قصد برپایی عدل و برچیدن حکومت های ظالم و ستمگر دارد، افزود: اولین مولفه در انتظار ظهور شناختن امام حاضر است، زمانی منتظر واقعی خواهیم بود که معرفتی درست نسبت به فرمانده خود داشته باشیم.

سرهنگ شمس تصریح کرد: انتظار فرج در واقع انتظار برای برپایی حکومت عدل، نصرت و پیروزی است و منتظر واقعی خود را برای آن روز آماده می کند و ارتش واقعی نیز باید توان رزمی خود را برای آن روز ارتقا بخشد.

جانشین فرمانده پادگان حضرت علی اکبر(ع) استان مرکزی اضافه کرد: امید است که فرهنگ درختکاری و نگهداشت درخت، فرهنگی پایدار و پابرجا برای ایرانیان باشد.

به گزارش ایسنا؛ در این آیین معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی، بیان کرد: پایه و اساس زندگی بر سه رکن آب، خاک و هوا استوار است و امنیت غذایی به حفاظت بهینه از منابع طبیعی متصل است.

سینا دردانی گفت: امسال برای هفته منابع طبیعی شعار "درخت برای زندگی؛ با هم بکاریم برای ایران سرسبز و ایران قوی" انتخاب شده است. حدود یک میلیون و ۱۰۰ هزار اصله نهال در استان مرکزی جهت توزیع از ۱۵ اسفندماه تا پایان اسفندماه آماده شده است.

وی با اشاره به طرح کاشت یک میلیارد اصله درخت در کشور طی ۴ سال آینده و تاکیدات مقام معظم رهبری بر این موضوع، تصریح کرد: انجام تعهدات بین المللی یکی از ضروریات اجرای این طرح است، براساس این تعهدات، ۴۵ کشور جهان متعهد هستند که میزان کربن تولیدی خود را تا سال ۲۰۵۰ به صفر برسانند که ایران یکی از این ۴۵ کشور است، اما براساس مطالعات مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، در سال ۲۰۲۲ ایران رتبه ششم تولید کربن در دنیا را به خود اختصاص داده است و رتبه ۴۲ ترسیب کربن را در اختیار دارد که این آمار و ارقام جای تاسف دارد.

دردانی با اشاره به اینکه اگر تعهدات بین المللی اجرایی نشود ممکن است با تحریم های اقلیمی مواجه شویم و باید طرح کاشت یک میلیارد درخت در کشور اجرایی شود، گفت: البته این طرح تنها به کاشت درخت محدود نمی شود، بلکه مسئله تولید و حفاظت از درخت بسیار اهمیت دارد. اگر پس از تولید و کاشت، مولفه نگهداری دنبال نشود عملا اثربخشی را نخواهیم داشت.

وی افزایش گازهای گلخانه ای، افزایش فرسایش خاک، کاهش سطح آب های زیرزمینی، افزایش ریزگردها و .... را از جمله اموری دانست که ضرورت اجرای طرح ملی و مردمی کاشت یک میلیارد درخت را نشان می دهد و افزود: بسیاری از کشورهای دنیا تعهداتی سنگین تر از ایران دارند، به عنوان مثال اتیوپی متعهد بود که از سال ۲۰۲۹ تا ۲۰۲۳، ۱۰ میلیارد اصله درخت بکارد که تاکنون ۹ میلیارد اصله درخت تولید کرده و کاشته است، چین به کاشت ۷۰ میلیارد، عربستان ۵۰ میلیارد و پاکستان ۱۰ میلیارد اصله درخت متعهد شده اند و ایران نیز برای کاشت این تعداد درخت باید حامیانی را جذب کند.

دردانی با اشاره به اینکه در دنیا شرکت هایی چون اپل، HP، آمازون و ... برای شرکت در این طرح اعلام آمادگی و مشارکت کرده اند، گفت: متاسفانه تا این لحظه هیچ حامی در استان مرکزی برای مشارکت در طرح اعلام آمادگی نکرده است در حالی که این استان عنوان صنعتی بودن و آلودگی را یدک می کشد، اما هیچ حمایتی از سوی آنها صورت نمی گیرد.

وی گفت: برای درختکاری استفاده از گونه های بومی استان، مقاوم به سرما، گرما و کم آبی انتخاب شده است، اما متاسفانه نقدهایی صورت می گیرد که درست نیست، گفته می شود اگر این تعداد درخت کاشته شد، آبیاری آن چطور انجام خواهد شد؟ چطور به سرعت اب مورد نیاز صنایع تامین می شود، اما برای آبیاری درخت و درختکاری، مسئله کمبود آب مطرح می شود؟ از همه مسئولان امر حمایت از منابع طبیعی را در راستای اجرای قانون محیط زیست و قانون هوای پاک خواستاریم. اگر هر ایرانی سالانه سه اصله نهال بکارد، هر سال ۲۵۰ میلیون اصله نهال در کشور کاشته می شود و باید برای داشتن محیط زیست و منابع طبیعی مناسب این امر را محقق سازیم.

به گزارش ایسنا، در این آیین در کنار مزار شهدای پادگان حضرت علی اکبر(ع)، کاشت نهال انجام شد.


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین