|
|
امروز: پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۰۲:۵۸
کد خبر: ۳۶۰۷۰
تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۸
وزیر بهداشت در مورد میزان مبتلایان به سرطان در کشور گفت: سالانه در کشور 90 هزار نفر مبتلا به سرطان داریم که طی 15 سال آینده این میزان 70 درصد افزایش می‌یابد.
وزیر بهداشت با بیان اینکه بیشترین دریافت کنندگان خدمات از زمان شروع طرح تحول سلامت افراد تحت پوشش کمیته امداد بودند، ضمن تاکید بر لزوم تجمیع بیمه‌های درمانی و تقویت آن، گفت: باید شاهد این باشیم که دفترچه بیمه افراد به عنوان نوعی اوراق بهادار در کشور تلقی شود.

 دکتر سید حسن هاشمی در همایش پویش ملی مبارزه با سرطان که در تالار وحدت برگزار شد ضمن گرامیداشت دهه فجر و با تشکر از جامعه هنری، هنرمندان و ورزشکاران کشور گفت: به نظر می‌رسد که مشکلات زیادی در حوزه بهداشت و درمان داریم، اما خوشبختانه رئیس جمهور یکی از اولویت‌های کشور را توجه به حوزه بهداشت قرار داده است و امکاناتی در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفت که رضایتمندی مردم بویژه در مناطق محروم را افزایش داد.

هاشمی با بیان اینکه دولت یازدهم وارث مشکلاتی زیادی است، اظهار کرد: بخشی از این مشکلات بحث‌ها و عوامل موثر در سلامت مردم مثل آلودگی هواست. این دولت حتما به حقوق مردم توجه دارد و در حیطه‌هایی که امکان تلاش و مجاهدت باشد فروگذار نخواهد کرد و امیدواریم بتوانیم وضعیت سلامت مردم را بهبود بخشیم.

رشد 70 درصدی سرطان در کشور طی 15 سال آینده

وزیر بهداشت در مورد میزان مبتلایان به سرطان در کشور گفت: سالانه در کشور 90 هزار نفر مبتلا به سرطان داریم که طی 15 سال آینده این میزان 70 درصد افزایش می‌یابد. البته درست است که چیزی به نام سونامی سرطان نداریم. اما عوامل بروز سرطان در ایران وجود دارد و حتی برخی از عوامل در ایران بیش از سایر مناطق هستند. بنابراین از این بابت باید همت سیاستمداران اعم از مجلس، دولت، قوه قضائیه و ... در زمینه کاهش عوامل سرطان‌زا باشد. مثلا موضوع بنزین که در تهران وجود داشت می‌تواند باعث مشکلاتی در کلان شهرها شود. بنابراین باید در این زمینه‌ها کار کرد.

وی ضمن تاکید بر خودمراقبتی در پیشگیری از سرطان و با اشاره به ناکارآمدی نظام بیمه در کشور اظهار کرد: نباید منکر نقش دولت در سلامت مردم باشیم، اما در حیطه‌هایی ممکن است دولت حضور قوی نداشته باشد. بنابراین مردم باید در این حیطه‌ها حضور داشته و مراقب سلامتی خود باشند تا کمتر بیمار شوند. خصوصا زمانی که نظام بیمه ما نظام کارآمدی نیست.

بیمه‌ها تجمیع و تقویت شوند

هاشمی در همین زمینه افزود: 20 سال قانون که همه مردم ایران بیمه شوند معلق ماند که امیدواریم با تجمیع و تقویت بیمه‌ها شاهد این باشیم که دفترچه بیمه به عنوان یکی از اوراق بهادار در کشور تلقی شود تا مردم ما در هنگام بیماری بنا به گفته مقام معظم رهبری جز رنج بیماری رنج دیگری نداشته باشند و اگر بیمه‌های ما کارآمد باشند این موضوع محقق می‌شود.

وی همچنین اظهار کرد: دولت یازدهم توجه ویژه‌ای به حوزه سلامت دارد و نه تنها در بحث دسترسی به خدمات بلکه در موضوع حمایت 90 درصدی در قالب طرح تحول سلامت از مردم نیز با گذشته قابل قیاس نیست، اما مردم همان 10 درصد را هم ندارند و ما افرادی را داریم که به دلیل مشکلات اقتصادی برای درمان بیماری خود مراجعه نکرده‌اند.

وی با تاکید بر این موضوع ادامه داد: بیشترین دریافت کننده خدمات از ابتدای طرح تحول افراد تحت پوشش کمیته امداد هستند البته در قیاس با کاستی‌هایی که وجود دارد، باید گفت هنوز راه زیادی برای بهبود شرایط در حوزه سلامت در پیش داریم.

لزوم حضور بخش خصوصی در ارایه خدمات سرطان

هاشمی با بیان اینکه رقمی حدود هزار میلیارد تومان برای حمایت از بیماران سرطانی اختصاص داده شده گفت: طرحی داریم که بر اساس آن بخش خصوصی را برای سرمایه گذاری در این زمینه‌ها تشویق کنیم. فاصله ما با استانداردهای بین المللی در زمینه خدمات مبتلایان به سرطان قابل توجه است و حضور دولت در این حیطه‌ها به تنهایی کافی نیست. بنابراین بخش خصوصی هم باید کمک کند. اگر این هزار میلیارد را به بخش بیمه برای خرید خدمت ببریم می‌توان از بخش‌های خصوصی خرید خدمت کرد. البته درست است که بحث پیشگیری نیز مهم است، اما نباید از درمان و سلامت مردم غافل شد.

وزیر بهداشت با بیان اینکه در حال حاضر بیماری‌های غیرواگیر و در راس آن حوادثی مثل خشونت و تصادفات میزان قابل توجهی از مرگ و میر در کشور را به خود اختصاص می‌دهند، گفت: به همین دلیل بیماری‌هایی مثل سرطان‌ها و قلب و عروق در اولویت وزارت بهداشت است. چرا مردم ما علاقمندند که 10 هزار میلیارد را در سال دود کنند که دچار مرگ و میر شوند؟ با وجود اینکه مهم‌ترین عامل سرطان ریه مصرف سیگار است که در این زمینه نقش مردم بسیار موثر بوده و باید فرهنگسازی کنیم.

هاشمی در پایان ضمن ضروری دانستن موضوع فرهنگسازی در زمینه خودمراقبتی گفت: وزارت بهداشت از نقش آفرینی هنرمندان و ورزشکاران در این زمینه استقبال و حمایت می‌کند.

کیانیان: آموزش پیشگیری از ایدز را از مدارس آغاز کنید

در ادامه این مراسم که با حضور هنرمندانی مثل فاطمه معتمدآریا، مسعود رایگان، مهناز افشار، بهرام رادان و غیره همراه بود رضا کیانیان بازیگر سینما طی سخنانی گفت: خوشبختانه از مسئله سرطان در کشور پرده‌برداری شد. اما از مسئولان می‌خواهیم از معضل ایدز پرده برداری کرده و آموزش نحوه پیشگیری از آن را در مدارس شروع کنند.

در بخش دیگری از مراسم از افرادی مثل دکتر محمدعلی محققی، دکتر محمداسماعیل اکبری، دکتر قوام زاده و دکتر رضا ملک زاده توسط وزیر بهداشت تقدیر شدند و دکتر ملک زاده در سخنانی کوتاه گفت: ثابت شده که می‌توان از 50 درصد سرطان‌ها پیشگیری کرد و 50 درصد آنها نیز قابل درمان هستند که این موضوع نیازمند تلاش عظیمی است. بخش عظیمی از منابع تحقیقاتی سرطان را در دنیا مردم می‌دهند. ما در ایران نیز به انجمن‌ها و موسسات ملی و مردمی برای پیشرفت تحقیقات سرطان نیازمندیم.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین