کد خبر: ۳۵۹۴۸۴
تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۰:۵۲
درباره موضوع زلزله در تهران به سراغ مهدی نصیری رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران رفتیم. وی درباره موضوع زلزله در پایتخت اظهار داشت: زمین لرزه در تهران به هر حال به وقوع می‌پیوندد همانطور که در سال‌های گذشته و در طول تاریخ این حادثه رخ داده است. گسل‌های اصلی و فرعی و پراکنده متعددی در شهر تهران وجود دارد و حتی اگر مطالعات پهنه بندی گسل‌ها صورت گیرد، ممکن است گسل‌های اصلی دیگری هم کشف شود.


رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران از آغاز بررسی ایمنی ۱۶ هزار ساختمان بلند مرتبه و مهم در پایتخت خبر داد و توضیحاتی درباره زلزله محتمل بزرگ در تهران ارائه داد.

همزمان با وقوع زمین لرزه اخیر در ترکیه و کشته و مصدوم شدن تعداد زیادی از افراد در این حادثه دلخراش موضوع زلزله در تهران هم داغ شده است، موضوعی که تاکنون افراد زیادی نسبت به وقوع آن هشدار داده‌اند. کابوس وقوع زلزله در استان تهران با حدود ۱۳ میلیون نفر جمعیت و بافتی فرسوده و ناایمن، سبب دلنگرانی کارشناسان شده است.

مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران می‌گوید باید مقاوم‌سازی ساختمان‌ها در برابر زلزله انجام شود و اگر ساختمان مقاوم نسازیم، زلزله در تهران می‌تواند فاجعه قرن باشد. ید تلاش خود را به کارگیریم و سازمان نظام مهندسی و وزارت راه و شهرسازی نیز در ساخت و ساز مسئول هستند. اگر تغییری در ساخت و ساز نداده‌ایم، باید این تغییر را ایجاد کنیم تا ساختمان‌ها در برابر زلزله مقاوم باشند.

درباره موضوع زلزله در تهران به سراغ مهدی نصیری رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران رفتیم. وی درباره موضوع زلزله در پایتخت اظهار داشت: زمین لرزه در تهران به هر حال به وقوع می‌پیوندد همانطور که در سال‌های گذشته و در طول تاریخ این حادثه رخ داده است. گسل‌های اصلی و فرعی و پراکنده متعددی در شهر تهران وجود دارد و حتی اگر مطالعات پهنه بندی گسل‌ها صورت گیرد، ممکن است گسل‌های اصلی دیگری هم کشف شود.

وی با اشاره به اینکه در تهران از هر گسل فاصله بگیریم، به گسل دیگری نزدیک می‌شویم، تأکید کرد: رفتار تاریخی گسل‌ها و مطالعات زمین شناسی نشان می‌دهد احتمال زمین لرزه با بزرگی ۷ ریشتر و بالاتر در تهران وجود دارد. به لحاظ میزان انرژی زمین لرزه هرچه ریشتر بالاتر رود قدرت تخریب آن ۳۲ برابر می‌شود. در تهران باید آماده باشیم چرا که هر لحظه ممکن است با زلزله بزرگ مواجه شویم.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گفت: زمین لرزه ترکیه ربطی به زمین لرزه در تهران و مناطق اطراف آن ندارد و وقوع زمین لرزه آنجا اثری بر گسل‌های پایتخت ندارد ولی تهران فی نفسه زلزله خیز است و مسئولین و مردم باید آماده باشند.

نصیری تصریح کرد: باید به سمت پیشگیری و اثرات ناشی از زمین لرزه پیش رویم. بحث آمادگی در برابر حوادث بسیار حائز اهمیت است. متأسفانه بسیاری از مواقع به جای پیشگیری به موضوع بازسازی و اقدامات پس از زمین لرزه پرداخته می‌شود.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گفت: هفته جاری مانوری در تهران به صورت سراسری در ۲۳ مکان با احتمال زلزله ۵.۲ ریشتری به صورت دورمیزی داشتیم که سازمان مدیریت بحران و ۲۲ منطقه به ریاست شهرداران آنها در این مانور شرکت داشتند. تمرین خوبی انجام گرفت و امیدواریم برنامه‌ها به خوبی پیش رود.

با زمین لرزه ۵.۲ ریشتری انتظار تخریب وسیع نداریم

وی ادامه داد: با زمین لرزه ۵.۲ ریشتری انتظار تخریب وسیع نداریم اما با افزایش میزان بزرگی زمین لرزه و به عبارتی وقوع زمین لرزه‌های ۵.۵ و ۶ ریشتر احتمال تخریب به واسطه وجود بافت‌های فرسوده و ناایمن زیاد است.

نصیری اظهار داشت: ما در سازمان مدیریت بحران کار اصلی‌مان پیشگیری از وقوع زلزله است و به عبارتی مسئول تغییر سیاست گذاری، ریل گذاری و جهت گذاری هستیم.

شهروندان ۳ کیف اضطراری آماده کنند

وی افزود: باید شهروندان به موضوع خوداتکایی توجه ویژه داشته باشند و کیف اضطراری را در ماشین، خانه و محل کار در نظر گیرند و آماده کنند. ما آموزش‌های رایگان برای شهروندان در نظر گرفتیم که می‌توانند با مراجعه به سایت مدیریت بحران تهران و یا خانه‌های دوام در سرای محلات و پایگاه‌های مدیریت بحران مراجعه کنند و از آموزش‌های رایگان خود امدادی بهره مند شوند.

آغاز شناسایی متروپل‌های تهران

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گفت: ارزیابی ایمنی از ساختمان‌های بلندمرتبه و مهم را آغاز کرده‌ایم و حدود ۱۶ هزار ساختمان طی تفاهم نامه با ۹ دستگاه این ارزیابی صورت می‌گیرد.

وی افزود: وزارت راه و شهرسازی، نظام مهندسی، معاونت فنی و عمرانی شهرداری، فاوای شهرداری، وزارت کار و… و. از جمله دستگاه‌هایی هستند که در این برنامه تفاهم نامه‌ای را با سازمان مدیریت بحران تهران دارند.

نصیری تأکید کرد: هر روز ۲۲ ون و هر منطقه یک ون کارشناس برای این بررسی‌ها در نظر گرفته شده و ارزیابی از هزار ساختمان تا پایان سال انجام می‌شود و قرار است نتایج را پس از پایان بررسی هزار مورد اعلام کنیم و بگوییم که ساختمان وضعیت قرمز، نارنجی، زرد و یا سفید به لحاظ ایمنی دارد.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گفت: در بحث ایمنی فقط موضوع حریق نیست بلکه مباحث مختلفی را در بر می‌گیرد و به عبارتی می‌توان گفت نه تنها ساختمان‌های مشابه پلاسکو بلکه مشابه متروپل ارزیابی می‌شوند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین