|
|
امروز: سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۲۲:۰۴
کد خبر: ۳۵۹۳۹
تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۳
شماری از علمای الازهر مصر هم تاکید کرده اند که تجسم پیامبر اسلام بر پرده تصویر منجر به مفسده می شود. («تجسيد النبي (صلى الله عليه وسلم) على الشاشة يؤدي إلى مفسدة».
نهاد الازهر مصر دوباره با فیلم محمدرسول الله ساخته کارگردان ایرانی مجید مجیدی مخالفت کرد.

 اکران فیلم ایرانی "محمد رسول الله" محصول سال 1393 در جشنواره فیلم فجر ایران آغاز شد و قرار است از ماه آینده میلادی اکران جهانی خواهد داشت.

نهاد الازهر برای دومین بار با صدور بیانیه ای با تجسم حضرت محمد پیامبر اسلام در این فیلم مخالفت کرده است. الازهر می گوید صرف عدم پخش چهره پیامبر در این فیلم کافی نیست و بدن، جسم و صدای پیامبر هم نباید پخش شود.

الازهر مصر همچنین تجسم پیامبر اسلام در فیلم محمد رسول الله را حرام اعلام کرده است.
الازهر عالی ترین نهاد اسلامی در میان اسلام سنی است.

همچنین منابعی در رهبری الازهر به روزنامه الشرق الاوسط چاپ لندن گفتند با وجود هشدارهای الازهر، اما فیلم در جشنواره فیلم فجر تهران اکران شد.
این منابع اضافه کردند: دکتر احمد الطیب شیخ الازهر با صدور فتوایی اعلام کرده است که اکران این فیلم به طور کامل حرام است.

شماری از علمای الازهر مصر هم تاکید کرده اند که تجسم پیامبر اسلام بر پرده تصویر منجر به مفسده می شود. («تجسيد النبي (صلى الله عليه وسلم) على الشاشة يؤدي إلى مفسدة». )

این روزنامه اضافه کرد: قبل از این در ماه نوامبر گذشته هم شماری از علمای اسلامی در مصر و عربستان سعودی خواستار توقف تولید این فیلم شدند اما این درخواست آنها مورد پذیرش قرار نگرفت.

رسانه های عربی هم به این نکته اشاره کرده اند که در این فیلم تصویری از چهره پیامبر اسلام پخش نشده است اما بدن، جسم و صدای پیامبر اسلام پخش می شود.
این فیلم در ایران ساخته شده، مرحله کودکی پیامبر اسلام را به تصویر می کشد و به سه زبان فارسی عربی و انگلیسی پخش می شود.

احمد الطیب شیخ الازهر مصر



 الشرق الاوسط اضافه کرد: الازهر  معتقد است تجسم پیامبران در فیلم ها و آثار هنری به جایگاه معنوی آنها آسیب می زند. الازهر همچنین در بیانیه ای که روز یکشنبه منتشر شد توضیح داد: ممنوعیت تجسم پیامبران تنها به نشان ندادن چهره آنها محدود نمی شود بلکه پخش صدا، تصویر یا هر دو از پیامبران در آثار هنری غیر قابل قبول است زیرا جایگاه عالی و کمال پیامبران را در قلب ها تنزل می دهد.

الازهر اضافه کرد: ما دستگاه مسؤول برای منع فعالیت های هنری نیستیم اما از این نهاد درخواست شده نظر مستند به شرع اسلام را درباره این آثار اعلام کند. تصمیم گیری درباره اکران یا ممنوعیت اکران در اختیار دیگر ارگان هاست.

شورای جهانی تبلیغ پیامبر اسلام مستقر در عربستان سعودی هم در مارس گذشته در بیانیه ای این فیلم را اقدام منکر و شنیع و تنزل جایگاه پیامبر اسلام دانست.
این نهاد همچنین دولت ایران را مسؤول مقابله با آنچه را که توهین این فیلم به پیامبر اسلام توصیف کرده دانست.

روزنامه الشرق الاوسط اضافه کرد: مجموعه ای از علمای الازهر از دولت ایران خواستند اکران این فیلم را متوقف کند.
شیخ سعید عامر رئیس کمیته فتوای الازهر مصر هم گفت: پیامبران خدا از نقایص خلقت معصوم هستند. تجسم پیامبران اللهی در پرده تصویر، اقدامی مفسده آمیز است.

او همچنین از رفتارهای نامناسب و حرام ایران که احساسات مسلمانان را رعایت نمی کند انتقاد و اعلام کرد که تجسم و نشان دادن پیامبران دروغ بستن به خدا و پیامبرانش است.
شیخ عامر اضافه کرد: تجسم پیامبر حرام است. فردی که نقش پیامبر اسلام را بازی می کند   به روح این شخصیت نمی رسد.
الازهر قبل از این هم با اکران فیلم حضرت یونس به دلیل به تصویر کشیدن این پیامبر اللهی مخالفت کرده بود.

 واکنش کارگردان فیلم

مجید مجیدی کارگردان فیلم محمد رسول الله پیش از این در کنفرانس مطبوعاتی درباره هشدارهای الازهر گفته بود: علمای الازهر بیشتر از اینکه بخواهند نگران نمایش چهره پیامبر باشند باید نگران کار فرهنگی در ارتباط با پیامبر اسلام باشند. در خصوص زندگی حضرت عیسی و موسی ده‌ها کار ساخته شده و حتی در خصوص بودا آنطور که من اطلاعات دارم، 45 فیلم ساخته شده است اما در خصوص وجود مقدس خاتم پیامبران که با آمدن او حجت بر تمام هستی تمام می‌شود تنها یک فیلم الرساله 40 سال قبل توسط مصطفی عباد ساخته شده که آن هم اگر قرار باشد با دیدگاه‌های امروز بررسی شود به اثری خشن تأمین می‌شود اما محمد رسول‌الله دومین فیلم در ارتباط با پیامبر اکرم است.

وی افزود : البته من نگرانی دوستان را ارج می‌نهم اما واقعا نگرانی آنها از چیست، اینکه چهره حضرت را نشان بدهیم، در این زمینه ما با توجه به حساسیت‌هایی که با ائمه داریم، نگرانی‌مان اگر از آنها بیشتر نباشد، قطعا کمتر هم نخواهد بود اما سؤال من این است که این نگرانی از کجا می‌آید و چرا بجای اینکه کمک کنند از دور ایستاده‌اند و فیلم را تخطئه می‌کنند، آن هم بدون اینکه اثر را دیده باشند.

مجیدی خاطرنشان کرد: بنابراین از همینجا از دوستان دانشگاه الازهر دعوت می‌کنم که ابتدا فیلم را ببینند و بعد در مورد آن گفت‌وگو می‌کنیم اما به طور کلی فکر می‌کنیم در زمینه فرهنگی جهان اسلام بسیار کم‌کاری کرده است و در این زمینه به اسلام ظلم کرده‌ایم.

منبع: عصر ایران
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
|
در حال بررسی: ۰
|
انتشار یافته: ۲
هموطن
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۰۶ - ۱۳۹۳/۱۱/۱۳
0
0
جالبه كه مراجع نميذارن تصوير ائمه نمايش داده بشه ولي براي تصوير پيامبر واكنشي نشون نميدن.
ائمه از پيامبر بالاترند!؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۵۳ - ۱۳۹۳/۱۱/۱۹
0
0
هموطن محترم
با سلام
هرچند پیامبر اسلام از نظر مقام از تمام انسانها بالاترند ولی ائمه اطهار (چهارده معصوم ) از سایر پیامبران بسیار بالاترند .
جهت اطلاع شما هم قرار نیست در این فیلم چهره پیامبر اسلام نمایش داده شود . دانشگاه الازهر اعتقاد دارند حتی جسم و صدای پیامبر هم نباید در این فیلم مشخص باشد . ولی در فیلم امام رضا (ع) بدن و صدای آن امام همام توسط بازیگر مربوطه به نمایش درآمد .
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین