|
|
امروز: شنبه ۰۷ مهر ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۵
کد خبر: ۳۵۹۳۸
تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۴
ز دیگر ویژگی های انقلاب اسلامی ایران مشارکت جوانان در انقلاب بود. جوانان به دلیل روحیه آزادیخواهی و عدم دنیاپرستی که دارند حضور چشمگیری در انقلاب اسلامی داشتند.
روزنامه «آرمان» در یادداشت روز امروز -دوشنبه- خود با عنوان «تداوم انقلاب در حفظ شعارهای آن» به قلم «زهرا شجاعی» نوشته است:یکی از حوادث مهم هزاره دوم میلادی بدون شک انقلاب اسلامی ایران است. در تاریخ معاصر جهان انقلاب هایی مانند انقلاب فرانسه و انقلاب روسیه را شاهد بودیم اما انقلاب اسلامی ایران از جهاتی با انقلاب های هم عصر خود مشترک و از جهاتی متفاوت است. اگر بخواهیم به یکی از ویژگی های خاص انقلاب اسلامی ایران اشاره کنیم، که انقلاب ما را از سایر انقلاب ها متمایز می کند حضور و مشارکت گسترده زنان در این انقلاب است البته در سایر انقلاب های جهان نیز حضور زنان قابل مشاهده است ولی با توجه به اسلامی بودن انقلاب ایران و عنایت به تصویری که از زن در دنیای معاصر مطرح بود این حضور چشمگیر و گسترده ای که زنان در انقلاب داشتند بسیار قابل توجه و قابل اعتنا بود.

آرمان می افزاید: از دیگر ویژگی های انقلاب اسلامی ایران مشارکت جوانان در انقلاب بود. جوانان به دلیل روحیه آزادیخواهی و عدم دنیاپرستی که دارند حضور چشمگیری در انقلاب اسلامی داشتند و تأکید خاصی که حضرت امام بر جوانان داشتند به فرمایشی منجر شد که در 13خرداد 42 به مأموران ساواک فرموده بودند: «یاران من در گهواره هستند.» یاران در گهواره امام در سال 42 در سال 56 وارد عرصه شدند و به تمام کننده عمر سلطنت شاهنشاهی و پیروزکننده انقلاب تبدیل شدند. از خصوصیت دیگر انقلاب ایران حضور تمامی اقشار مردم در انقلاب بود به عنوان مثال اگر بخواهیم انقلاب فرانسه را مورد بررسی قرار دهیم قطعاً باید به نقش روشنفکران در این انقلاب اشاره کنیم؛ و در انقلاب روسیه نقش کارگران کاملا مشهود و برجسته تر از سایر اقشار بود ولی در مورد انقلاب اسلامی طبقه خاصی را نمی توان به عنوان عامل اصلی انقلاب معرفی کرد؛ چراکه تمام اقشار مردم اعم از شهری و روستایی در پیروزی انقلاب نقش داشتند؛ و این به اعتقاد من ویژگی ای است که مخصوص انقلاب ایران است و در سایر انقلاب ها دیده نمی شود.

از دیگر خصوصیات انقلاب ایران، اسلامی بودن آن است. اعتقادی بودن و ارزشی بودن انقلاب اسلامی بر کسی پوشیده نیست چراکه علت اصلی اعتراض مردم به خاطر کم اهمیتی به ارزش های دینی در نظام سیاسی سابق بود گرچه عواملی همچون فسادهای طبقاتی و فساد سیاسی و خفقان که در رژیم گذشته حاکم بود ازجمله عوامل اعتراض مردم بود اما اصلی ترین علت اعتراض مردم عدم رعایت باورها و ارزش های دینی بود.

اعتراض در انقلاب زمانی رخ می دهد که نارضایتی مردم به اشکال گوناگونی به صورت انباشته دربیاید و به صورت انفجاری به اعتراض سراسری تبدیل شود و نتوانند آن را سرکوب کنند که قطعاً این رویه به انقلاب تبدیل می شود. در ادبیات سیاسی حرکت های اعتراضی عناوین گوناگونی می گیرند از قیام و جنبش و نهضت و کودتا تا رفرم و اصلاح که شاید معانی و مفاهیم نزدیک به همی دارند اما قطعاً در ادبیات سیاسی تغییر و رفرم حرکتی است که چهارچوب یک نظام را می پذیرد و موجودیت آن را قبول می کند ولی خواستار اصلاح در چهارچوب همان نظام است.

در کودتا تغییر سیاسی یک حکومت است که در یک مدت کوتاه و توسط نظامیان صورت می گیرد و معمولاً قدرت دست به دست می گردد اما رژیم سیاسی و نظام سیاسی تغییر چندانی پیدا نمی کند ولی انقلاب که خیزش مردم است برای رسیدن به یک موقعیت مطلوب. در سال57 خواسته مردم ما در شعارهای آنان تجلی پیدا می کرد. در شعارهایی مثل «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» متبلور می شد و مطمئنا تحقق این شعارها حفظ استقلال و جمهوریت و اسلامیت نظام و رعایت حقوق مردم می تواند باعث دوام و استحکام بیشتر انقلاب اسلامی شود.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین