|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۹:۱۱
کد خبر: ۳۵۹۳۰
تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۱
جمهوری اسلامی ایران در شانزدهمین دوره نشست جنبش غیرمتعهدها در شهریور 1391 ریاست این جنبش را بر عهده گرفت.
مدیرکل امور سیاسی و بین‌المللی وزارت خارجه از برگزاری اجلاس وزیران خارجه جنبش غیرمتعهدها در اواخر خرداد ماه سال آینده در تهران خبر داد.

حمید بعیدی‌نژاد، رییس دبیرخانه جنبش غیرمتعهدها در وزارت خارجه با اعلام این مطلب و با اشاره به برگزاری اجلاس وزیران خارجه جنبش غیرمتعهدها در تهران  گفت: در این اجلاس سندی محتوایی شامل دیدگاه‌ها و مواضع جنبش درباره مسایل سیاسی، اقتصادی، فرهنگی به تصویب می‌رسد که بالغ بر 130 الی 140 صفحه است.

وی گفت: این سند حاصل دیدگاه‌ها در سه سال گذشته است که ایران ریاست جنبش را برعهده داشته است . این سند که به نوعی محصول و نتیجه یک دوره سه ساله از فعالیت جنبش غیرمتعهدها در زمینه‌های مختلف به ریاست ایران است، در نهایت در اجلاس سران جنبش غیر متعهدها که قرار است در شهریورماه سال آینده در کاراکاس برگزار شود به تصویب نهایی می‌رسد.

به گفته رییس دبیرخانه جنبش غیرمتعهدها در وزارت خارجه سند مورد نظر برای بحث در اجلاس وزیران خارجه اکنون در نیویورک و از سوی نمایندگان کشورهای عضو جنبش با مدیریت ایران در حال بحث و بررسی و کار کارشناسی است.

 جمهوری اسلامی ایران در شانزدهمین دوره نشست جنبش غیرمتعهدها در شهریور 1391 ریاست این جنبش را بر عهده گرفت.

در همین چارچوب ایران در شهریور 1394 ریاست جنبش غیرمتعهدها را به ونزوئلا تحویل خواهد داد.

بالاترین رکن جنبش "اجلاس سران" است که هر سه سال در یکی از کشورهای عضو از یکی از قاره های آسیا، آفریقا و آمریکای جنوبی تشکیل می‌گردد. علاوه بر آن می‌توان از اجلاس سالانه وزیران، اجلاس سالانه کارشناسان، اجلاس سالانه دفتر هماهنگی و نشست‌های تخصصی و دوره‌ای این جنبش نام برد. نشست‌های دوره‌ای جنبش در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد و نشست‌های آژانس‌ها و سازمان‌های تخصصی این سازمان نیز قابل ذکر است.

به گزارش ایسنا، دوره سه ساله ریاست ایران بر جنبش غیرمتعهدها از مهم‌ترین مقاطع در سرنوشت جنبش غیرمتعهدها بوده است. هم زمانی ریاست ایران بر جنبش با تحولات شمال آفریقا و خاورمیانه به ویژه انقلاب مصر، سرنگونی دیکتاتوری لیبی و تونس و در ادامه آن با بحران سوریه، عراق و مساله فلسطین در کنار دیگر مسایل مورد توجه این جنبش از جمله خلع سلاح همراه بود که این دوره را از دوره های قبل متمایز می سازد.

تشکیل کمیته فلسطین در جنبش با 14 عضو که ریاست آن را ایران بر عهده داشته است از جمله اقداماتی است که با توجه به حساسیت این مساله و حملات متعدد رژیم صهیونیستی به کرانه باختری و غزه در این دوره صورت گرفت. در همین رابطه تاسیس صندوق و کمک مالی به فلسطین از مهم ترین کار ویژه‌های این کمیته بوده است.

اما در این میان بیش از هر مساله‌ای بحران سوریه مورد بحث و بررسی در اجلاس های مختلف این جنبش در سه سال گذشته قرار گرفته است. برگزاری نشست های ویژه در رابطه با سوریه و با هدف نشاندن نمایندگان معارض و دولت بر سر میز مذاکره و پایان دادن به کشتار مردم بی گناه این کشور از دیگر اقداماتی بوده است که با حمایت و تلاش ایران در این دوره صورت گرفته است. ایران در حاشیه اجلاس‌های متعدد غیرمتعهدها در سطوح کارشناسی و وزیران خارجه یا در مجامع بین المللی همواره تلاش کرده تا مساله سوریه و رویکرد و دیدگاه اعضای جنبش برای حل این مساله که همان راه حل سوری سوری است خاموش نشود و در از بین بردن تروریسم و افراط در منطقه و سوریه از جمله کشورهای پیشرو در منطقه و جنبش غیرمتعهدها بوده است.

اما با نزدیک شدن به پایان دوره ریاست ایران بر جنبش غیرمتعهد ها، شاهد تغییر سیاسی روابط کوبا با آمریکا هستیم. برخی کارشناسان معتقدند با پیوستن کوبا به دایره دوستان آمریکا از وزن جنبش غیرمتعهد ها و بیان دیدگاه و نظرات خلاف عرف بین المللی که قدرت هایی از جمله آمریکا تعریف و تعیین کننده آن هستند خواهد کاست اما برخی دیگر معتقدند برای داوری درباره روابط کوبا و آمریکا و مواضعش علیه استکبار، تبعیض، فساد و تحریم هنوز زود است.



منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین