کد خبر: ۳۵۷۶۱۱
تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۴۰۱ - ۱۳:۵۸
رئیس اتاق مشترک ایران و سوئیس با اشاره به خطراتی که صنعت ایران با آن درگیر شده‌ است، گفت: قدرت خرید مردم به نقطه‌ای رسیده است که تولید داخلی چندان مهم نیست چراکه با افت توان خرید مردم امکان خرید کالا تقلیل پیدا کرده است. تورم امروز ایران ساده نیست و به یک مقوله پیچیده تبدیل شده است.


ایلنا: رئیس اتاق مشترک ایران و سوئیس خاطر نشان کرد: ما گرفتار رکود تورمی شده‌ایم راه‌حل گذر از این شرایط چندان پیچیده نیست و بخش‌خصوصی و دولتی می‌دانند که چگونه از این بحران‌ها باید گذر کنیم. اما موضوع این است که آیا ما توان این را داریم که برای حل بحران‌های فعلی تصمیم قاطع بگیریم و اقداماتی انجام بدهیم که رکود تورمی متوقف و رشد اقتصادی به کشور باز گردد.

شریف نظام مافی با اشاره به حاکم شدن رکود تورمی در اقتصاد ایران، گفت: رکود تورمی قدرت خرید مردم را کاهش داده است. تورم ایران هیتری است به این معنا که چندین درصد بالا می‌رود بدون اینکه ابزار کنترلی برای آن در دست باشد در حالی‌که اقتصاد و سرمایه برای پیشرفت به شرایط آرام نیاز دارد و اگر ثبات وجود نداشته باشد نمی‌توان انتظار داشت در هیچ نقطه‌ای از دنیا بتوان رکود تورمی را کنترل کرد.

رئیس اتاق مشترک ایران و سوئیس با اشاره به خطراتی که صنعت ایران با آن درگیر شده‌ است، گفت: قدرت خرید مردم به نقطه‌ای رسیده است که تولید داخلی چندان مهم نیست چراکه با افت توان خرید مردم امکان خرید کالا تقلیل پیدا کرده است. تورم امروز ایران ساده نیست و به یک مقوله پیچیده تبدیل شده است.

نظام مافی سرمایه را موجود ترسو توصیف کرد و افزود: سرمایه به جایی‌که امن است می‌رود متاسفانه امنیت اقتصاد ما به اندازه کشورهایی که هم ردیف آنها هستیم نیست. به‌عنوان مثال کشورهای مانند مکزیک، آفریقای جنوبی و مالزی از لحاظ اقتصادی ثبات بیشتری دارند از این‌رو سرمایه تمایل دارد که به آنجاها برود. در حال حاضر اقتصاد ایران به سمتی هدایت شده است که دیگر نمی‌توان خود را با ترکیه و کره‌ جنوبی مقایسه کنیم و آنها در شرایط بهتری از ما هستند.

این فعال اقتصادی با اشاره به چگونگی تامین کالاهای اساسی در شرایط تحریم، گفت: کالاهای اساسی دو دسته‌اند؛ نخست، کالاهایی که اگر نباشند جامعه می‌تواند بدون آنها زندگی کند و دوم، کالاهایی که کمبود آنها در جامعه ایجاد ناراحتی می‌کند. من فکر نمی‌کنم که در آینده در زمینه واردات کالاهای اساسی به‌ویژه غلات دچار مشکل شویم چراکه در بدترین شرایط جنگ تحمیلی نیز این اتفاق رخ نداد و ما توانستیم نیازهای خود را تامین کنیم. اما موضوع اصلی تامین و عدم تامین کالاهای اساسی نیست جامعه باید رشد کند و تولید و صادرات داشته باشد و از لحاظ نوآوری پیشرفت‌های در صنعت را رقم بزند.

نظام مافی ادامه داد: به نظر می‌رسد در آینده باید انتظار تحریم‌های بیشتری از اتحادیه اروپا به‌خصوص آلمان و فرانسه داشته باشیم؛ و این موضوع یعنی تحریم‌ها در نوع ارتباط اقتصادی که ما با اروپا داریم تاثیر می‌گذارد.

وی با تاکید بر کاهش درصد ثبت اختراعات در کشور، تصریح کرد: این یک واقعیت است که نخبگان از کشور خارج می‌شوند و تعداد فارغ التحصیلان بهترین دانشگاه‌های ما تمایلی ندارند که در ایران بمانند و این موضوع در آینده بر اقتصاد تاثیر خواهد گذاشت شاید برخی بر این باور باشند که اهمیتی ندارد که نخبگان از کشور می‌روند اما در دراز مدت اثرات خود را بر جامعه و اقتصاد خواهد گذاشت و رقابت‌پذیری ما را در عرصه‌های ‌بین‌المللی کاهش می‌دهد.

رئیس اتاق مشترک ایران و سوئیس در پاسخ به این پرسش که برخی این دیدگاه را طرح می‌کنند که ایران از مسیر توسعه خارج شده است و ما بر گذران امور ابتدایی و اولیه متمرکز شده‌ایم آیا این موضوع را تایید می‌کنید؟ گفت: پاسخ به این پرسش به نحوه نگریستن ما به توسعه بازمی‌گردد آمار بانک مرکزی گواه می‌دهد که اقتصاد ایران رو به پیشرفت نیست و ما گرفتار رکود تورمی شده‌ایم راه‌حل گذر از این شرایط چندان پیچیده نیست و بخش‌خصوصی و دولتی می‌دانند که چگونه از این بحران‌ها باید گذر کنیم. اما موضوع این است که آیا ما توان این را داریم که برای حل بحران‌های فعلی تصمیم قاطع بگیریم و اقداماتی انجام بدهیم که رکود تورمی متوقف و رشد اقتصادی به کشور باز گردد.

این فعال اقتصادی در پایان بیان کرد: حجم کالاهای تولید شده در ایران قابل عرضه به کشورهای همجوار است ما نمی‌توانیم اعلام کنیم کشور صادرکننده‌ای هستیم این در حالیست که ترکیه می‌تواند این ادعا را طرح کند. دولت ترکیه از صادرات حمایت می‌کند و به بنگاه‌های صادرات محور یارانه می‌دهد اما ما در ایران این امکان را نداریم و اعتبارات بانکی نیز بر اساس قابلیت صادرات بنگاه‌ها نیست. صادرات موضوع اصلی اقتصاد ایران نیست هرچند در این سال‌ها پیشرفت‌های انجام شده است.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین