کد خبر: ۳۵۶۰۲۳
تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۴۰۱ - ۰۹:۳۰
رشیدی کوچی در بخش دوم اظهارات خود پس از استماع پاسخ وزیر، صحبت‌های وزیر را بهانه دانست و گفت: این صحبت‌ها بار‌ها و بار‌ها مطرح شده و اگر ما با همین فرمان پیش برویم باید منتظر پژو ۲۰۶، ۸۰۰ الی ۹۰۰ میلیون تومانی باشیم، پارسال هم گفتم که باید منتظر پژو ۲۰۶، ۴۰۰ الی ۵۰۰ میلیون تومانی باشیم که خیلی‌ها خندیدند.


قیمت سمند در ۲۰ مرداد سال گذشته ۲۳۲ میلیون بود، الان ۳۷۵ میلیون شده / اگر کسی با حقوق ۲۰ میلیونی، دو سال پس انداز کند و هیچ چیزی نخورد، به شرط ثابت ماندن قیمت می‌تواند یک سمند معمولی بخرد

رشیدی کوچی نماینده مجلس گفت: در ۲۵ مهر ۱۴۰۰ در حاشیه نشست اتاق بازرگانی نیز آقای فاطمی امین عنوان کرده است برنامه‌ای داریم تا قرعه کشی خودرو به زودی حذف شود، آیا قرعه کشی خودرو حذف شده، امروز انتهای سال ۱۴۰۱ قرار داریم، ولی همچنان لاتاری برای قرعه کشی خودرو راه انداخته ایم.

به گزارش «انتخاب» به نقل از وبسایت رسمی مجلس، جلال رشیدی کوچی در نشست علنی امروز (سه شنبه، ۲۲ آذرماه) مجلس شورای اسلامی، در تشریح سوال خود از وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه قصه خودرو، قصه شیرینی نیست، عنوان کرد: زمانی که آقای فاطمی امین تصدی وزارت صمت را برعهده گرفتند مشخصا دو قول را در برنامه‌های مختلف تکرار کردند.

نماینده مردم مرودشت و پاسارگاد و ارسنجان در مجلس شورای اسلامی دو قول وزیر صنعت را حذف قرعه کشی خودرو و ثبات قیمت عنوان و تصریح کرد: بنده و بسیاری از نمایندگان دیگر که سوال و استیضاح را مطرح می‌کنیم نه با دولت پدر کشتگی داریم و نه با هیچ یک از وزرا بلکه حرف ما حرف مردم است. آقای رئیس جمهور نیز وعده‌های وزیر صمت را نیز تکرار کرده است.

وی اضافه کرد: آقای فاطمی امین در تاریخ ۲۲ شهریور ۱۴۰۰ عنوان کرد که برای صنعت خودرو ۲ برنامه ۶ ماهه و ۲ ساله داریم که این دو برنامه به افزایش عرضه و عدم افزایش قیمت کمک می‌کند. امروز کلاه خود را قاضی کنید آیا قیمت خودرو افزایشی پیدا نکرده است، همین ۲- ۳ روز قبل ارزان‌ترین خودرو تولیدی شرکت سایپا ۳۰ میلیون تومان گران شده است.

رشیدی کوچی افزود: در ۲۵ مهر ۱۴۰۰ در حاشیه نشست اتاق بازرگانی نیز آقای فاطمی امین عنوان کرده است برنامه‌ای داریم تا قرعه کشی خودرو به زودی حذف شود، آیا قرعه کشی خودرو حذف شده، امروز انتهای سال ۱۴۰۰ قرار داریم، ولی همچنان لاتاری برای قرعه کشی خودرو برقرار است و مردم ناچارند در این لاتاری ثبت نام کنند.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم ادامه داد: لاتاری یعنی ما جایی ثبت نام کنیم که چندین برابر پول دهیم و یک خودرو تحویل بگیریم. مردم امروز از چه مسئله‌ای ناراحت هستند؟ از همین وعده‌های بی عمل. وقتی پشت تریبون حرف می‌زنیم و عمل نمی‌کنیم در مردم نارضایتی ایجاد می‌شود.

رشیدی کوچی تصریح کرد: هرگاه در مجلس و دولت بحث خودرو مطرح شد، خودروسازان قیمت را بالا بردند و این دهن کجی به دولت و مجلس بود. در پایان سال ۱۴۰۱ قرار داریم و ما در این شرایط به تثبیت قیمت خودرو نیز راضی هستیم، اما همین امروز نیز شاهد افزایش قیمت خودرو هستیم.

وی با بیان اینکه مردم امروز به سختی می‌توانند خودرو دسته دوم تولید داخل را تهیه کنند، گفت: در آبان ۱۴۰۰ عنوان شد که در ۱۴۰۱ قرعه کشی خودرو نخواهیم داشت و به این سمت می‌رویم که بیش از نیاز داخل خودرو تولید کنیم، اما این در حالی است که به هیچ یک از این وعده‌ها عمل نشد و فقط ۳۰ درصد افزایش ظرفیت تولید داشتیم.

وی اضافه کرد: در ۲۲ اسفند ۱۴۰۱ در برنامه نگاه یک آقای وزیر عنوان کرد که به مردم اطمینان می‌دهیم از اواسط سال آینده بسیاری از مسائل در زمینه قرعه کشی و کیفیت حل شود، امروز در انتهای سال ۱۴۰۱ آیا این مسائل حل شده است.

رضایی کوچی تاکید کرد: امروز کسی نمی‌تواند به کارخانه خودروسازی پول دهد و ماشین تحویل بگیرد، پس اگر استنادی صورت می‌گیرد نباید به قیمت کارخانه استناد شود چرا که با این مدل عرضه و قیمت‌های فضایی در بازار این اجازه به مردم داده نمی‌شود با قیمت کارخانه خودرو معامله کنند بنابراین استناد ما باید به قیمت بازار آزاد باشد.

رشیدی کوچی با مقایسه قیمت خودرو‌های تولیدی داخل، گفت: سمند ال ایکس ساده که معمولی‌ترین خودرو تولیدی بعد از پراید در ایران به شمار می‌آید، ۲۰ مرداد ۱۴۰۰، ۲۳۲ میلیون تومان بوده و امروز ۳۷۵ میلون تومان است. این بدان معنا است که وقتی من در دانشگاه صحبت می‌کنم جوان معترضی عنوان می‌کند آقای نماینده مجلس اگر پس از دوران تحصیلم به سرکار بروم و ماهی ۲۰ میلیون تومان هم حقوق دریافت کنم که دریافت نخواهم کرد بعد از ۲ سال کار کردن تازه می‌توانم یک سمند ساده در کشور خریداری کنم.

وی ادامه داد: پژو پارس ۲۰ مرداد ۱۴۰۰، ۲۶۰ میلیون تومان بوده که امروز ۴۰۰ میلیون تومان شده، پژو ۲۰۶ تیپ ۲، ۲۴۰ میلیون تومان بوده در حال حاضر ۳۹۵ میلیون تومان است. به جای اینکه مسائل را حل و فصل کنیم دائم وعده می‌دهیم و می‌گوییم چرا مردم ناراحتند.

این نماینده مردم در مجلس، تاکید کرد: آنچه که عیان است این بوده که اقدامات شما نه تنها باعث کاهش قیمت نشده بلکه موجب افزایش قیمت خودرو نیز بوده است.

رشیدی کوچی در بخش دوم اظهارات خود پس از استماع پاسخ وزیر، صحبت‌های وزیر را بهانه دانست و گفت: این صحبت‌ها بار‌ها و بار‌ها مطرح شده و اگر ما با همین فرمان پیش برویم باید منتظر پژو ۲۰۶، ۸۰۰ الی ۹۰۰ میلیون تومانی باشیم، پارسال هم گفتم که باید منتظر پژو ۲۰۶، ۴۰۰ الی ۵۰۰ میلیون تومانی باشیم که خیلی‌ها خندیدند.

وی یادآور شد: ما وقتی از خودرو صحبت می‌کنیم از یک درد ناعلاج صحبت می‌کنیم، مردم امروز دسترسی به اینترنت دارند و مردم فهیمی هم هستند چرا خودرو‌های تولید داخل را به ۳ برابر قیمت آن به مردم می‌فروشیم. خودرو تیگو ۸ پرو با قیمت یک میلیارد و ۸۰۰ به فروش می‌رسد در حالی که در کشور‌های همسایه با قیمت ۸۰۰ الی ۹۰۰ میلیون تومانی معامله می‌شود، تا وقتی انحصار خودرو در دست ۲ خودروساز باشد وضعیت همین خواهد بود.

این نماینده مردم در مجلس، گفت: برخی می‌گویند مثل اصحاب کهف هستیم، وقتی از غار بیرون آمدیم قیمت‌ها چندین برابر شده بود، چرا مردم باید برای خودرو‌های خارجی نیز قیمت ده برابری پرداخت کنند که برخی از آن‌ها حتی در خارج از کشور از رده هم خارج شدند.

وی اضافه کرد: در کشور جنگ زده عراق خودرو‌های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ بنز و بی ام و معامله می‌شود. چرا ما باید خودرو در بورس کالا معامله کنیم و وقتی سوال می‌کنیم می‌گویند قصد داریم کشف قیمت کنیم در حالی که خودرو فیدیلیتی با ۴۰۰ میلیون تومان افزایش قیمت فروخته می‌شود.

وی ادامه داد: وقتی صحبت از تولید خودرو اقتصادی می‌شود، خودرو اقتصادی تعریف دارد. هرگز خودرو اقتصادی که از آن صحبت می‌شود زیر ۷۰۰ میلیون تومان به مردم عرضه نمی‌شود. ما تا امروز بد عمل کردیم و مردم ناراحت هستند، مقام معظم رهبری نیز فرمودند مردم ناراحتند و حساب خودروسازان را از بقیه صنایع جدا کردند، چرا حتی به حرف، ولی امر خود نیز گوش نکردیم.

نماینده مردم مرودشت، پاسارگاد و ارسنجان در مجلس اضافه کرد: خودرو سازمان تملیکی نیز در بازار ارائه شد و، چون عرضه کم بود عده‌ای همه آن را خریدند و همان خودرو افزایش قیمت داشت. مردم دنبال ماشین هستند و خودرو یک کالای سرمایه‌ای نیست بلکه یک کالای مصرفی صفر است.

وی افزود: این مردم نیستند که بنزین مصرف می‌کنند بلکه خودرو‌های تولیدی شما هستند که بنزین مصرف می‌کنند، چرا خودرو هیبریدی که در ۱۰۰ کیلومتر ۲ لیتر مصرف می‌کند خودرویی تولید می‌شود که در ۱۰۰ کیلومتر ۱۵ لیتر مصرف بنزین دارد.

در نهایت جلال رشیدی کوچی از توضیحات وزیر صنعت، معدن و تجارت قانع نشد و سوال خود را به رأی مجلس گذاشت.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین