|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۰۶:۵۱
کد خبر: ۳۵۵۹۵
تاریخ انتشار: ۰۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۱:۱۵
رییس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی کشور با بیان نقش اقیانوس شناسی در اقتصاد مقاومتی و توسعه دریا محور، گفت: از توانمندی های دریایی ایران در راستای تحقق اهداف توسعه پایدار به صورت کامل استفاده نشده است.
'وحید چگینی' چهارشنبه شب در همایش ملی توسعه پایدار دریا محور در سالن آمفی تئاتر دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر افزود: مقام معظم رهبری در بحث اقتصاد مقاومتی منویاتی دارند که یکی از آنها برای محورهای توسعه کشور، کاهش وابستگی به نفت و تکیه بر توان مردم است.

وی گفت:در دولت یازدهم نیز، اقتصاد مقاومتی با تاکید بر سند چشم انداز 20ساله کشور و اقتصاد دانش محور و درون زا در دستور کار قرار دارد.

چگینی با بیان ظرفیت های کشور به ویژه بخش دریایی به عنوان محورهای تحقق اقتصاد مقاومتی، گفت: صادرات تولیدات در بخش های مختلف و پژوهش و توسعه از این زمینه هاست.

این پژوهشگر تصریح کرد: در موضوع دریا و اقیانوس، ظرفیت های فراوانی در بخش های تولید نفت و گاز، مواد معدنی، کشتی سازی و تعمیرات کشتی، شیلات و فرآورده های شیلاتی، حمل و نقل دریایی، تحقیق و توسعه، تولید دارو و مواد غذایی وجود دارد که در صورت از سرگیری فعالیت شورای عالی صنایع دریایی، می توان گام های محکم تری در تحقق اهداف توسعه پایدار برداشت.

رییس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی توجه به بخش دریایی و توانمندی های کشور در این زمینه را در برنامه ششم توسعه خواستار شد و افزود:سهم دریا در تولید ناخالص ملی هم اکنون کمتر از دو درصد است که لازم است این سهم به 10 درصد افزایش یابد.

چگینی افزود: سهم ایران نسبت به کشورهای دیگر در تولید ناخالص ملی از دریا کمترین رقم را نشان می دهد، در حالی که کشورهای پیشرفته بین پنج تا هفت درصد و کشور چین 10 درصد و کشور ویتنام ادعای 55 درصدی سهم ناخالص ملی را از دریا دارد.

'محمد زاکری' مدیر پژوهشی دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر نیز در این همایش گفت: ایران، دارای منابع دریایی ارزشمندی است و بهره برداری بهینه و حفاظت پایدار از این منابع، افزایش توان علمی و اجرایی کشور را به همراه دارد.

به گزارش ایرنا، این همایش در چهار محور علوم دریایی، منابع طبیعی، مهندسی و اقتصاد مدیریت دریا برنامه ریزی شده است.

291 مقاله به دبیرخانه همایش رسید که پس از بررسی هیات داوران، 218 مقاله پذیرفته شد که از این تعداد 55 مقاله طی دو روز به صورت سخنرانی و 9 نشست خواهد می شود.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین