|
|
امروز: سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۰
کد خبر: ۳۵۵۴۴
تاریخ انتشار: ۰۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۳
معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست در دیدار با نایب رییس مجلس آلمان بر همکاری در زمینه بهره وری انرژی های تجدید پذیر تاکید کرد.
از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، معصومه ابتکار در دیدار با 'کلاودیا روت ' گفت:انرژی های خورشیدی و بادی از جمله انرژی هایی است که در ایران وجود دارد.در حال حاضر 8000 مگاوات بهره وری انرژی داشته ایم و در 6 سال اخیر 7000 مگاوات انرژی تجدید پذیر تولید کرده ایم که امیدواریم در این زمینه بتوانیم با آلمان همکاری داشته باشیم.

وی ضمن ابراز خرسندی از ملاقات با 'کلاودیا روت' و هیات همراه به روابط خیلی طولانی بین ایران و آلمان اشاره کرد و خواستار همکاری متقابل در زمینه موضوعات زیست محیطی بین دو کشور شد.

وی به امضای یادداشت تفاهم نامه همکاری زیست محیطی بین ایران و آلمان در سال 1992 اشاره کرد و گفت: بعد از امضای این تفاهم نامه، همکارهای مختلفی با کشور آلمان داشته ایم.

ابتکار با بیان اینکه با چالش های زیست محیطی زیادی روبرو هستیم که از جمله مهمترین آن تغییرات آب و هوا است، گفت: مدیریت گرمایش جهانی یکی از معضلاتی است که امروزه دنیا با آن روبرو است که گرم شدن زمین و به دنبال آن تغییرات اقلیم را در پی خواهد داشت.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر نقش کشور آلمان در مذاکرات در زمینه تغییرات آب و هوا گفت: همکاری مشترک بین کشورها در زمینه تغییرات آب و هوا از اهمیت زیادی برخوردار است و باید توجه ویژه ای به آن شود.

رسیدن به اهداف زیست محیطی نیازمند مشارکت همگانی کشورها است

ابتکار با اعلام علاقمندی ایران به گسترش روابط در زمینه های مختلف زیست محیطی در سطح منطقه ای و بین المللی گفت: همه کشورها برای حل بحران های زیست محیطی باید مشارکت داشته باشند و رسیدن به اهداف زیست محیطی نیازمند مشارکت همگانی کشورها در دنیا است.

مدیریت تالاب انزلی، هامون، دریاچه بختگان و پریشان در اولویت برنامه های سازمان حفاظت محیط زیست قرار دارد

رییس سازمان حفاظت محیط زیست ارزیابی اثرات زیست محیطی ( EIA ) ، مدیریت منابع آبی، رودخانه زاینده رود در اصفهان و مدیریت تالاب ها را از برنامه های دارای اولویت سازمان حفاظت محیط زیست برشمرد و گفت: مدیریت 4 تالاب بزرگ انزلی، هامون، دریاچه بختگان و پریشان در اولویت برنامه های این سازمان قرار دارد.

ابتکار تصریح کرد: امیدواریم بتوانیم تجربیات خود را در زمینه موضوعات زیست محیطی مختلف از جمله صنایع کشاورزی، گرد و غبار و توفان های ناشی از آن، قانون گذاری کنیم و در بهره وری انرژی با کشور آلمان همکاری و مبادله داشته باشیم.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: آلودگی هوا، ارزیابی اثرات زیست محیطی ( EIA ) و حفاظت از تالاب ها از جمله پروژه های مختلفی است که نیازمند همکاری های دو جانبه و چند جانبه بین المللی است.

حفاظت از تالاب ها نیازمند همکاری سازمان های بین المللی است

وی از جمله اهداف زیست محیطی کشور ایران را حفاظت از کیفیت آب، ارتقای بخش های کشاورزی و توسعه پایدار عنوان کرد و گفت: موضوعاتی مانند حفاظت از تالاب ها و مقابله با آلودگی هوا مباحثی فرامرزی است که نیازمند همکاری سازمان های بین المللی است.

ابتکار در ادامه به گرد و غبارهایی که منشا آن تالاب هامون است و توفان هایی را بوجود می آورد اشاره کرد و گفت: این گرد و غبارها می تواند با جریان های هوا و باد از ایران به افغانستان و همچنین از افغانستان به ایران انتقال یابد که این موضوع کشاورزی را با مشکل روبرو می کند و زندگی کشاورزان بومی منطقه را تحت تاثیر قرار می دهد.

به گفته رییس سازمان حفاظت محیط زیست، تالاب هامون یکی از مناطق مهم و از جمله تالاب های بین المللی است که چالش های مربوط به آن نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

صندوق ملی محیط زیست از پروژه های زیست محیطی حمایت می کند

رییس سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: صندوق ملی محیط زیست در ایران راه اندازی شده است که از پروژه های زیست محیطی حمایت می کند.

ابتکار با اشاره به اینکه دریاچه ارومیه جزو پارک های ملی است و یکی از مهمترین پارک ها محسوب می شود گفت: در حال تحقیق برای ایجاد سایت علمی پژوهشی هستیم و یک سری اقدامات برای نجات دریاچه ارومیه در حال انجام است.

وی ادامه داد: برای احیای دریاچه ارومیه از سوی دولت بودجه ای اختصاص داده شده است و رسیدن به توسعه پایدار و مسئولیت پذیری از اهداف اصلی در این برنامه است.

ابتکار با بیان اینکه در این منطقه گروهای بومی و سازمان های مردم نهاد می توانند در حفظ و احیای دریاچه ارومیه نقش مهمی داشته باشند گفت: مرکز تحقیق، مطالعات و پایش دریاچه ارومیه در استان آذربایجان غربی به طور دائمی شرایط این حوضه آبی از لحاظ میزان و کیفیت پایش می کند.

همکاری بین المللی برای احیای دریاچه ارومیه

وی با بیان اینکه مطالعات زیادی بر روی دریاچه ارومیه انجام شده گفت: در این خصوص خیلی نگرانی وجود دارد و نیازمند همکاری های بین المللی در این زمینه هستیم.

ابتکار با بیان اینکه همکاری حفاظت از دریاچه ارومیه به ساکنین بومی، کشاورزان، شرایط اقتصادی و اقلیمی منطقه وابسته است افزود: برنامه های زیادی برای احیای دریاچه ارومیه داریم ولی این برنامه ها مستلزم زمان زیادی است.

 اصلاح سوخت توزیعی در کشور و توزیع سوخت استاندارد یورو4 در دستور کار قرار دارد

رییس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: متاسفانه در ایران همه با داشتن خودروی شخصی و به صورت تک سرنشین در خیابان ها تردد می کنند.

وی ادامه داد:البته مترو در جابه جایی افراد و حمل و نقل عمومی بسیار موثر است و تاثیر بسزایی در کاهش حجم ترافیک دارد و همین طور اتوبوس هم از دیگر وسایل نقلیه عمومی است ولی باید سیستم حمل و نقل عمومی تجهیز شود تا تردد با خودروی شخصی کمتر شود و از این طریق بتوان به کاهش آلودگی هوا کمک کرد.

ابتکار با اشاره به وجود 8 بزرگراه و تردد روزانه 5 میلیون خودرو در تهران، گفت: برنامه های متعددی برای حل معضل آلودگی هوا داریم.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست به مشکل آلودگی هوا در هفت کلان شهراز جمله تهران، تبریز، اراک ، مشهد، کرج، اصفهان و شیراز اشاره کرد و گفت: عمده نگرانی در مورد شهر تهران مساله بنزین است.

وی ادامه داد: از این رو سازمان حفاظت محیط زیست با هدف کاهش آلودگی هوا و حفظ سلامت مردم، اصلاح سوخت توزیعی در کشور و توزیع سوخت استاندارد یورو4 را در دستور کار خود قرار داده است.

سازمان حفاظت محیط زیست به دنبال ارتقای سوخت از استاندارد یورو 4 به یورو 6 است

به گفته ابتکار، بدون تردید بهبود کیفیت سوخت خودروها اعم از بنزین و گازوئیل در بهبود شرایط کیفی هوای کلانشهرها و در نتیجه سلامت ساکنان این شهرها بویژه تهران نقش بسیار مهمی دارد.

وی ادامه داد: آروماتیک در بنزین یورو 4 به میزان قابل توجهی کاهش یافته است ، به این ترتیب حداکثر مقدار مجاز برای انتشار گازهای آلاینده ناشی از سوخت بنزین و گازوییل نیز کاهش یافته است.

به گفته ابتکار، سازمان حفاظت محیط زیست به دنبال آن است که استاندارد یورو 4 را افزایش داده و آنرا به استاندارد یورو 6 ارتقاء دهد.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست به پروژه زیست محیطی که با همکاری آژانس بین المللی جایکا در تالاب انزلی در حال انجام است اشاره کرد و گفت: می توانیم با همکاری آژانس های بین المللی از دریاچه ارومیه حفاظت کنیم.

وی با بیان اینکه تالاب هامون یک تالاب بین المللی است و بین ایران و افغانستان قراردارد گفت: متاسفانه بخشی از تالاب که در ایران قرار دارد آب زیادی ندارد در حالی که این تالاب جزو منابع آبی ملی است.

ابتکار ادامه داد: سازمان حفاظت محیط زیست با همکاری برنامه ی عمران ملل متحد (UNDP ) مسوولیت حفاظت از این تالاب را بر عهده دارد.

 احیای تالاب ها با همکاری سازمان های بین المللی

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه تغییرات دولت ها و به دنبال آن سیاست های آنان بر روند حفاظتی این تالاب تاثیر گذاشته است، افزود: یکی از اهداف زیست محیطی ایران حفاظت و احیا تالاب ها است و این از اهمیت ویژه ای برخوردار است .

وی تاکید کرد: امیدواریم که با همکاری سازمان های بین المللی و سایر کشورها بتوانیم از تالاب ها حفاظت و آنها را احیا کنیم.

در ادامه این دیدار نایب رییس مجلس آلمان با بیان اینکه ما علاقمند به همکاری با ایران هستیم، گفت: مردم در ایران در سال های اخیر نسبت به محیط زیست کشورشان مسئولیت پذیر شده اند و ما از این بابت خوشحالیم، آنها باید به محیط زیست کشورشان توجه ویژه داشته باشند.

اعلام آمادگی برای همکاری های مشترک در زمینه صنعت توریسم


وی با اعلام آمادگی برای همکاری های مشترک در زمینه توریسم گفت: ایران مناطق دیدنی و توریستی زیادی دارد، به عنوان مثال اصفهان برای ما بسیار جالب بود.

روت با تاکید بر اینکه معضل تغییرات آب و هوا تنها با قانون گذاری حل نمی شود، گفت: برای شهری مانند تهران حل این بحران بسیار مهم است.

وی با بیان اینکه انتقال فناوری و تبادل تجربیات برای حفاظت از محیط زیست ضروری است، گفت: داشتن زندگی سالم موجب حفظ محیط زیست می شود.

استفاده از تجربیات آلمان برای حفاظت از پارک های ملی

روت با اشاره به وجود تعداد زیاد پارک های ملی در ایران گفت: می توانید از تجربیات وزرات کشاورزی کشور آلمان برای حفاظت از پارک های ملی استفاده کنید.

وی ادامه داد: می توانید با داشتن چنین پارک هایی بر روی صنعت اکوتوریسم کار کنید و توریسم همگام با توسعه پایدار را ترویج دهید.

نایب رییس مجلس آلمان تصریح کرد: آلمان آمادگی دارد در زمینه صنعت اکوتوریسم دانش و تجربیات خود را در اختیار ایران قرار دهد.

وی ادامه داد: صنعت توریسم دارای منفعت اقتصادی است ولی البته می تواند گاهی اوقات نگرانی هایی را هم ایجاد کند.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین