|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۰
کد خبر: ۳۵۴۱۲
تاریخ انتشار: ۰۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۳:۴۵
رئیس جمهور سوریه در اظهاراتی اعلام کرد ایران کشوری مهم در این منطقه است و قبل از بحران نیز نفوذ داشت و در نتیجه، نفوذ این کشور به بحران مربوط نیست بلکه به موضع و جایگاه سیاسی این کشور به طور کلی مربوط است.
به نقل از پایگاه خبری شبکه العالم، رییس جمهوری سوریه با اشاره به حمایت رژیم صهیونیستی از گروه‌های تروریستی در سوریه گفت: نیروی هوایی القاعده در سوریه‌‌ همان نیروی هوایی اسراییل است.

 «بشار اسد» رییس جمهوری سوریه درگفت‌و‌گو با مجله آمریکایی «فارن افرز» خاطرنشان کرد، اگر ارتش سوریه بخواهد وارد منطقه‌ای مشخص شود، توان این کار را دارد اما غیرممکن است که ارتش درهرکیلومتر از اراضی سوریه حضور داشته باشد.

اسد در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا روال جنگ در سوریه به خوبی پیش می‌رود، افزود: «ارتش سوریه دردو سال گذشته به پیشرفت‌هایی دست یافته است، اما باید بگویم که همه جنگ‌ها بد هستند چون نتیجه‌ای جز ویرانی و خسارت ندارند، سوال اصلی این است که دستاورد ما دراین جنگ چه بوده که در پاسخ باید بگویم که دستاورد ما این بوده است که ملت سوریه، تروریست‌ها را رد کردند و حمایت خود را از دولت و ارتش نشان دادند.

وی در باره نقش رژیم صهیونیستی در بحران سوریه گفت: اسراییل از گروه‌های تروریستی در سوریه حمایت می‌کند و این مساله کاملاً آشکار است؛ چرا که در هرمکانی که ما پیشرفت کردیم، اسراییلی‌ها برای تاثیر گذاشتن بر فعالیت ارتش سوریه، دست به حمله زدند و این مساله کاملاً مشخص است و به همین دلیل، برخی از سوریه، این موضوع را به سخره می‌گیرند و می‌گویند که چطور است که القاعده، در سوریه نیروی هوایی ندارد؟ در پاسخ باید گفت که آن‌ها درواقع نیروی هوایی دارند و نیروی هوایی آنان اسراییل است.

* همه جنگ‌ها با راه حل سیاسی پایان می‌یابد
اسد درباره سرنوشت جنگ در سوریه گفت: هر جنگی در هر نقطه از دنیا، با راه حل سیاسی پایان می‌یابد، این امر در رابطه با جنگهای گذشته نیز صدق می‌کند؛ زیرا جنگ راه حل نیست.. جنگ یکی از ابزارهای سیاسی است به همین دلیل در پایان به راه حل سیاسی منتهی می‌شود. این یک قاعده کلی است.

بشار اسد درباره اینکه آیا جنگ در سوریه از راه نظامی پایان می‌یابد یا خیر اظهار داشت: نه.. هر جنگی با راه حل سیاسی پایان می‌یابد.

* سوری‌ها متحد هستند و از دولت یکپارچه حمایت می‌کنند
رئیس جمهور سوریه در پاسخ به سؤال خبرنگار مجله فارین افرز مبنی بر اینکه سوریه به ۳ کشور کوچک بین دولت سوریه، داعش و جبهه النصره تقسیم شده، تأکید کرد: این دیدگاه دقیقی نیست. نمی‌توانی از کشورهای کوچک سخن بگویی بدون آنکه از مردمی که در آن مناطق زندگی می‌کنند حرفی نزنی.. مردم سوریه همچنان از وحدت و یکپارچکی کشورشان و دولت خود حمایت می‌کنند.. اما گروه‌های مسلحی که از آنان سخن گفتی بعضی مناطق را تحت کنترل دارند اما در حال نقل و انتقال از محلی به محل دیگر هستند.. این گروه‌ها ثابت نیستند؛ خطوط مشخصی برای جدا سازی بین گروه‌های مختلف وجود ندارد.. آن‌ها بعضی وقت‌ها بایکدیگر درگیر می‌شوند ولی مسأله اساسی مربوط به مردمی است که هنوز از دولت سوریه حمایت می‌کنند.. صرف نظر از اینکه آنان از این دولت‌ها به صورت سیاسی حمایت می‌کنند یا خیر. آنان از دولت به عنوان نماینده یکپارچگی سوریه حمایت می‌کنند.

وی افزود: منظور من از حمایت از دولت همین است؛ تا هنگامیکه مردم سوریه به وحدت و یکپارچکی ایمان داشته باشند، هر دولت و یا مسؤول می‌تواند سوریه را متحد کند و برعکس اگر مردم به دو یا سه دسته و یا بیشتر تقسیم شده باشند، هیچکس نمی‌تواند این کشور را متحد و یکپارچه کند.

* در سوریه اختلاف نژادی و یا طایفه و دینی وجود ندارد
بشار اسد در پاسخ به این سؤال که آیا اهل سنت و کرد‌ها هنوز به سوریه یکپارچه ایمان دارند، اظهار داشت: اگر اکنون در دمشق بگردی، می‌توانی همه اقشار مختلف مردم سوریه را از‌نژاد، دین و طایفه متفاوت ببینی.. همه آنان در کنار یکدیگر زندگی می‌کنند؛ در سوریه اختلافات طایفه‌ای و یا نژادی وجود ندارد، حتی در مناطق کرد نشین نژادهای مختلفی که به آن‌ها اشاره کردم، زندگی می‌کنند. در برخی مناطق حتی اعراب بیشتر از کرد‌ها هستند؛ بنابراین مسأله مربوط به‌نژاد یا دین نیست، بلکه گروه‌هایی است که به صورت نظامی بر مناطق مشخصی کنترل دارند.

* مردم سوریه درباره سرنوشت این کشور تصمیم می‌گیرند
بشار اسد درباره عقب نشینی دولتهای غربی و بیگانه از پافشاری‌های خود برای کناره گیری وی از قدرت به عنوان پیش شرط گفتگو‌ها، اظهار داشت: از‌‌ همان آغاز از هرگونه گفتگو با هر طرف در سوریه استقبال کرده‌ایم؛ منظور من فقط احزاب سیاسی نیست بلکه هر جریان یا شخصیت و یا گروه سیاسی.. ما قانون اساسی را تغییر دادیم.. ما با همه چیز به صورت باز برخورد کردیم.. اما این امر مربوط به پست و مقام و دولت نیست، بلکه مربوط به خود سوری‌ها است.. هنگامی که بخواهی هر تغییر و یا راه حل سیاسی ایجاد کنی، باید تک تک شهروندان سوری نظر خود را درباره آن اعلام کنند. بنابراین هنگامیکه گفتگویی انجام می‌شود، این امر فقط بین دولت و مخالفان نیست؛ بلکه همه احزاب و گروه‌های سوری باید در آن حاضر باشند؛ گفتگو اینگونه انجام می‌شود.. اما هر راه حلی که در ‌‌نهایت بخواهی به آن برسی، باید با برگزاری همه پرسی به مردم مراجعه کنی، زیرا این امر مربوط به قانون اساسی و تغییر نظام سیاسی و یا هر چیز دیگر است؛ درنتیجه این مردم سوریه هستند که درباره آن تصمیم می‌گیرند.

بشار اسد در پاسخ به اینکه آیا با هرگونه انتقال سیاسی بدون برگزاری همه پرسی مخالف است، تأکید کرد: دقیقا همین طور است؛ این مردم سوریه هستند که باید تصمیم بگیرند و نه هر طرف دیگر.

* دولت سوریه با چه کسی مذاکره می‌کند؟!
وی با اشاره به اینکه، این امر به هیچ وجه به معنای آن نیست که امکان برگزاری گفتگو با مخالفان وجود ندارد، گفت: ما به سوریه می‌رویم و در آنجا گفتگو می‌کنیم. ولی در اینجا سؤال دیگری وجود دارد. ما با چه کسی مذاکره می‌کنیم؛ ما به عنوان دولت مؤسسات و نهادهایی داریم؛ ما ارتش و نفوذ داریم حال چه مثبت و یا چه منفی و یا در هر جهتی.

* مخالفان حتی نماینده گروه‌های مسلح هم نیستند
بشار اسد ادامه داد: اما سؤال اینجا است، کسانی که با آنان گفتگو می‌کنیم، نماینده چه کسانی هستند؟ هنگامیکه ما از مخالفان سخن می‌گوییم این امر معنایی دارد.. معمولا مخالفان در هر کشوری نمایندگانی در ادارات محلی، پارلمان و نهاد‌ها و مؤسسات دارند؛ آنان باید پایگاهی مردمی داشته باشند که بخواهند به نیابت از آنان حرف بزنند. مشکل ما در بحران فعلی این است که باید میزان نفوذ این طرف‌ها را جویا شویم. باید به اظهارات گروه‌های مسلحی مراجعه کنی که بار‌ها تأکید کرده‌اند که این مخالفان نماینده آن‌ها نیستند و نفوذی بر آن‌ها ندارند. بنابراین از ناحیه عملی اگر بخوایی گفتگوی مؤثری داشته باشی باید این گفتگو بین دولت و این گروه‌های مسلح انجام شود. واقعیت این است.

* تعریف بیگانگان از مخالفان
رئیس جمهور سوریه اظهار داشت: مسأله دیگری هم درباره مخالفان وجود ارد.. مخالفانی ملی وجود دارند که به نفع مردم سوریه کار می‌کنند، این درحالی است که تا زمانی که عروسکی در دست قطر، عربستان یا کشورهای غربی دیگر از جمله آمریکا نباشی، و یا از خارج پول نگیری، مخالف نامیده نمی‌شود.

بشار اسد تأکید کرد: مخالفان باید سوری باشند؛ ما مخالفانی ملی داریم. البته من هیچکسی را کنار نمی‌گذارم و نمی‌گویم که همه مخالفان غیر ملی هستند. اما تأکید دارم، هنگامیکه این مسأله مطرح می‌شود باید بین مخالفان ملی و شخصیتهایی که چیزی جز عروسک خیمه شب بازی نیستند، تفاوت قائل شد. هر گفتگویی ثمر بخش نیست.

* باید مشخص شود هرکدام از مخالفان نماینده چه کسی هستند
بشار اسد با بیان اینکه هیچ ممانعتی و شرطی برای دیدار و گفتگو با هرکدام از مخالفان ندارد، اظهار داشت: بله با همه دیدار می‌کنیم.. ولی اگر بخواهیم به نتیجه برسیم باید از هر کدام از آنان بپرسیم که نماینده کیست.. منظور من این است.

بشار اسد همچنین درباره طرح» دیمستورا «گفت که با این طرح مخالفتی ندارد.

وی افزود: ما چنین طرحی را قبلا در حمص که شهر بزرگی است اجرا کردیم.. این کار را به صورت محدود‌تر هم در برخی مناطق انجام دادیم و موفقیت آمیز بود. بنابراین، چنین طرحی خوب است ولی به جزئیات نیاز دارد. دی مستورا با برخی عناوین (کلی) به سوریه آمد. ما با برخی از ان‌ها موافقت کردیم ولی اکنون منظر طرحی مفصل با جدول زمانی از الف تا ی هستیم. ما منتظر هستیم و آن را با معاونش بررسی می‌کنیم.

بشار اسد درباره گفتگوهای مسکو گفت: در مسکو گفتگو برای رسیدن به راه حل نیست؛ بلکه برای آمده شدن جهت یک کنفرانس است.

وی درباره تغییر مواضع آمریکا درباره نشست مسکو اظهار داشت: آمریکایی‌ها حرفهای زیادی می‌زنند، ولی مسأله این است که چه کاری می‌خواهند انجام دهند. می‌دانی که بی‌اعتمادی‌هایی بین سوری‌ها و آمریکایی‌ها وجود دارد، بنابراین ما باید منتظر باشیم و ببینیم که در کنفرانس چه خواهد گذشت.

* عناصر مسلح در سوریه چند دسته هستند
بشار اسد همچنین بهترین راه برای رسیدن به توافق بین طرفهای سوری را تعامل مستقیم با عناصر مسلح دانست و گفت: البته دو نوع افراد مسلح وجود دارد. اکثر این افراد مسلح از عناصر القاعده هستند که بین گروه‌های داعش و جبهه النصره پخش شده‌اند. گروه‌های مشابهی نیز وابسته به القاعده وجود دارند که حجم کمتری دارند.

* بازگشت شمار بسیاری از افراد مسلح به ارتش
وی خاطرنشان کرد: برخی نیز هستند که اوباما آنان را مخالفان میانه رو نامید که البته جزو گروه‌های مسلح هستند و نه مخالفان. اکثر این افراد یا به القاعده پیوسته‌اند و یا به ارتش ازاد. هفته گذشته شمار بسیاری از آنان گروه‌های خود را ترک کرده و به ارتش سوریه بازگشته‌اند. این افراد کسانی بودند که قبلا از ارتش سوریه جدا شده بودند ولی اکنون می‌گویند که دیگر نمی‌خواهند به جنگ ادامه دهند. به همین دلیل به ارتش بازگشتند.

بشار اسد تأکید کرد: در کل، از این افراد (عناصر جدا شده از ارتش سوریه) تعداد کمی باقی مانده است.

وی ادامه داد: آیا می‌توانی با القاعده و گروه‌های شبیه آن مذاکره کنی؛ آنان نمی‌خواهند مذاکره کنند، زیرا نقشه‌هایی دارند.

* عربستان، قطر و ترکیه همچنان از داعش حمایت می‌کنند
بشار اسد خاطرنشان کرد که باید قطعنامه ۲۱۷۰ شورای امنیت درباره خودداری از حمایت مالی و تسلیحاتی از داعش عملی شود. این درحالی است که ترکیه، عربستان و قطر همچنان به این حمایت‌ها ادامه می‌دهند.

بشار اسد گفت: کشورهای غربی باید این چ‌تر حمایتی را بردارند؛ هنوز برخی در حال ادامه این حمایت‌ها به بهانه پشتیبانی از مخالفان میانه رو هستند.. درحالیکه آنان می‌دانند که ما در اینجا با القاعده و داعش و النصره مواجه هستیم.

* ایران کشوری مهم در منطقه است
رئیس جمهور سوریه در پاسخ به سؤالی مبنی بر حضور ایران و حزب الله در این کشور گفت: ایران کشوری مهم در این منطقه است و قبل از بحران نیز نفوذ داشت و در نتیجه، نفوذ این کشور به بحران مربوط نیست بلکه به موضع و جایگاه سیاسی این کشور به طور کلی مربوط است.

وی افزود: وقتی از نفوذ صحبت می‌کنید، این امر به عوامل مختلفی مربوط می‌شود که کشوری را بانفوذ می‌کند. در خاورمیانه... در منطقه ما..‌‌ همان جامعه..‌‌ همان ایدئولوژی و‌‌ همان قبائل تردد کننده در مرز‌ها و بسیاری چیزهای مشابه وجود دارد... در نتیجه، این عوامل همگی از مرز‌ها عبور می‌کند.. اگر کشوری نفوذی بر یکی از این عوامل داشته باشد؛ در این صورت نفوذ این کشور از مرز‌ها عبور خواهد کرد... این بخشی از طبیعت ما است.. و ارتباطی با درگیری ندارد. البته.. وقتی درگیری وجود دارد و وقتی هرج و مرج حاکم می‌شود.. کشور دیگری نفوذ بیشتری در کشور شما کسب خواهد کرد... و وقتی اراده‌ای برای محافظت از حاکمیت کشور‌ها وجود دارد؛ این امر روی خواهد داد. درپاسخ به سوال شما باید بگویم که ایران هیچ گونه طمع و چشم داشتی در سوریه ندارد.. و ما در سوریه به هیچ کشوری اجازه نداده‌ایم که نفوذی در کشورمان داشته باشد.. ما اجازه همکاری می‌دهیم.. اگر می‌خواستیم به کشور دیگری اجازه دهیم تا نفوذ خودش را در کشورمان اعمال کند، به آمریکا اجازه اینکار را می‌دادیم.. این‌‌ همان مشکل آمریکا و غرب به طور کلی است.. بنابراین ما آن را نمی‌پذیریم.. ایرانی‌ها نیز از طرف خود تمایلی به آن ندارند.

بشار اسد در پاسخ به این ادعای خبرنگار آمریکایی مبنی بر اینکه ایران نقش فزاینده‌ای در سوریه دارد و این کار را به خودی خود انجام می‌دهد و نه ضرورتا با مشورت با شما، اظهار داشت: نه.. ایفای نقش از طریق همکاری با ایفای نقش از طریق سلطه‌گری تفاوت دارد.

* ایران و سوریه با یکدیگر کاملا همکاری دارند
وی تأکید کرد: همه آنچه ایران در سوریه انجام می‌دهد، با همکاری کامل با دولت سوریه است... همواره اینگونه بوده است.
بشار اسد گفت: مؤسسات دولتی تنها ضامن تحقق ثبات هستند، اما هر امیدی که می‌تواند در کنار نقش این مؤسسات به صورت مثبت و خوب در شرایط خاص نقش‌آفرینی کند، وجود دارد، البته این مسائل آثار جانبی منفی هم دارند. این ماهیت مسائل است، البته وجود این شبه ‌نظامیان در حمایت از دولت از شرایط جانبی یک جنگ است، اما باید تلاش شود تا این آثار جانبی مهار شوند. اگر از هر فرد سوری در این زمینه سوال کنید، جواب مشابهی به تو می‌دهند، اکثر شهروندان سوری در تعامل با مؤسسات دولتی و ارتش و نیروهای امنیتی احساس راحتی بیشتری می‌کنند.

* صهیونیست‌ها می‌خواستند عناصر مشخصی از حزب الله را ترور کنند
بشار اسد درباره حمله تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی به قنیطره تأکید کرد: اما اتفاقی که در القنیطره افتاد، کاملاً متفاوت بود. در زمان آتش‌بس سال ۱۹۷۴ سابقه نداشته که عملیاتی ضداسرائیلی از بلندی‌های جولان انجام شود، بنابراین ادعای اسرائیل در مورد برنامه ریزی برای جنگ ضد این رژیم از بلندی‌های جولان بسیار دور از واقعیت است، این تنها یک توجیه است، چرا که آن‌ها می‌خواستند عناصر مشخصی از حزب‌الله را ترور کنند.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین