کد خبر: ۳۵۳۹۳
تاریخ انتشار: ۰۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۹:۵۹
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: زنان به عنوان عنصر تعیین کننده سبک زندگی هستند، نوع مصرف الگوهای زندگی و الگوهای عمل خانواده و جامعه را زنان تا حد زیادی تعیین می کنند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: مطالعاتی که در سال 91 در مورد میزان تعیین کنندگی زنان در خانواده انجام شد در مواردی نظیر نام فرزند، مکان و مدیریت خرید نشان داد، مسیر از سمت مردانه به زنان در حال حرکت است یعنی الگوی خانواده با سبک زندگی زنانه معنا می یابد.

 علی ربیعی عصر دوشنبه با حضور در همایش زنان در مسیر توسعه اجتماعی با اشاره به اینکه من از آن دسته ای نیستم که واقعیت اجتماعی زنان را نادیده بگیرم، افزود: می خواهیم امروز از زنان در مسیر توسعه بهره ببریم اما به گمان من پیش شرط چنین چیزی سخن گفتن از واقعیت اجتماعی زنان است.

وی با اشاره به زنانه شدن محیط های کاری، تصریح کرد: صحبت را با طرح وسایل شروع می کنم آیا شما محیط های کاری مشاهده کرده اید که همه زن باشند، بالاخص در بخش خصوصی این محیط ها را بیشتر می بینید و محیط ها در بخش خصوصی تحت سیطره زنان قرار دارد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان آنکه به طور کلی تجرد زنان در ایران افزایش یافته است، اظهار داشت: برخی استدلال می کنند که مشکلات ازدواج سبب این تغییر شده اما می خواهم شما را به این واقعیت ارجاع دهم که بسیاری از کارفرمایان بالاخص بخش خصوصی از استخدام نیروی غیرمجرد استقبال نمی کنند، مهمتر اینکه هر اقدامی انجام دهید که از زنان حمایت کنید کارفرما اشتیاق کمتری برای استخدام زنان به خرج می دهد.

ربیعی افزود: مهم این است که هر قدر شرایط اقتصادی سخت تر می شود، وابستگی کارفرما به نیروی کار بیشتر شده و فشار اجتماعی بر کار زن و بالاخص عدم استقبال از کار زن متأهل بیشتر می گردد. بدین ترتیب فشار اقتصادی و رکود از مسیر استقبال کارفرمایان از استخدام مجردها به بنیان خانواده ضربه می زند.

وی با اشاره به سبک زندگی زنانه، گفت: مطالعاتی که در سال 91 در مورد میزان تعیین کنندگی زنان در خانواده انجام دادم در مواردی مانند نام فرزند، مکان خرید، سبک خرید، از سمت مردانه به سمت زنانه سوق می یابد یعنی الگوی خانواده با سبک زندگی زنانه رابطه معنادار دارد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: زنان به عنوان عنصر تعیین کننده سبک زندگی هستند، نوع مصرف الگوهای زندگی و الگوهای عمل خانواده و جامعه را زنان تا حد زیادی تعیین می کنند.

ربیعی با اشاره به حضور اجتماعی زنان، گفت: نمی دانم آیا جلساتی با سازمان های داوطلبانه، خبرنگاران و سایر گروه های غیردولتی داشته اید یا خیر؛ اما اکثر حضار چنین جلساتی را زنان تشکیل می دهند که در انجمن های علمی عده کثیری از حضار زنان هستند این حضور گسترده پیامدهایی را برای خانواده، جمعیت و آگاهی اجتماعی دارد.

وی بیان کرد: حرفم این است که هیچ بخشی از جامعه و سیاستگذاران تلاش نکنند واقعیت اجتماعی زن در جامعه ایران را نادیده بگیرند در ضمن هرگونه سیاست گذاری درباره زنان باید معطوف به شناخت دقیق از ذهنیت فعالیت گرایش ها و تحولات اجتماعی حوزه زنان باشد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره زنان بی سرپرست خانوار، گفت: جامعه ما با حدود دو میلیون زن بی سرپرست دست به گریبان است، وجود دو میلیون بی سرپرست خانوار که بخشی از آنها در شرایط اقتصادی مناسبی نیستند، مسئله بزرگی است.

ربیعی در توضیح آسیب های اجتماعی زنان، گفت: نمی توانیم به راحتی از آسیب های اجتماعی زنان که نسبت به گذشته افزایش یافته است عبور کنیم. اعتیاد حضور در باندهای جرایم سازمان یافته، جرایم اخلاقی و جنسی در زنان نیز گسترش یافته است.

وی در تشریح تضادهای روابط کار، افزود: در عرصه روابط کار زنان یک طرف منازعات با کارفرما و اعتراض به شرایط موجود کار هستند استخدام با حقوق های زیر حداقل قانون کار و رعایت نشدن حقوق کار از جمله مسائل این عرصه است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به بهداشت و سلامت زنان، گفت: نمی توانیم از کنار واقعیت که برخی بیماری های مزمن در زنان نظیر پوکی استخوان بیشتر است، عبور کنیم که این مسئله ناشی از دسترسی کمتر زنان به فضاهای ورزشی است.

ربیعی افزود: در برنامه ششم توسعه دو مقوله واقعیت اجتماعی زن و سیاست گذاری حساس به جنسیت لحاظ شود مهم این است که آگاه باشیم توجه نشان دادن به سیاست گذاری حساس به جنسیت صرفا مقوله غربی یا وارداتی نیست.

وی ادامه داد: فمینیستی به معنی ایدئولوژی نیست، سیاست گذاری حساس به جنسیت کاملا اسلامی است. اسلام مبدا و تأکید کننده بر تفاوت های زن و مرد و دخیل کردن این تفاوت ها در سیاست گذاری ها است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: حقوق درنظر گرفته شده برای زنان و ملاحظاتی که در قبال زنان در قرآن و فقه اسلامی آمده سیاست گذاری حساس به جنسیت است بنابراین نگاه بدبینانه به سیاست گذاری حساس به جنسیت دور شدن از الگوی اسلامی است.

ربیعی افزود: وقتی شرایط خاص زنان در محیط کار ایران را لحاظ نکرده و سیاست گذاری می کنیم، سیاست گذاری به شکست مواجه می شود و وضعیت زنان بدتر. این وضعیت سیاست گذاری وقتی رخ می دهد که شما سیاست گذاری حساس جنسیت ندارید مثلا برای سیاست گذاری در زمینه تشویق به تفکیک پسماند از مبدأ به نقش زنان در مدیریت پسماند منزل دقت نمی کنید و به نقش زنان در ارتقا بهداشت خانواده از طریق مدیریت ایشان بر رژیم غذایی خانوار دقت ندارید.

وی گفت: بنابراین نیازمند سیاست گذاری حساس به جنسیت هستیم، متأسفانه امروزه این نوع سیاست گذاری به شرایط خاص برآمده از جنسیت را لحاظ کند در کشور وجود ملموس ندارد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان پیشنهادهایی در بحث توانمندسازی زنان در مسیر توسعه، گفت: نکاتی مانند ارائه راهکارهای استفاده از فرصت قانونی، اعتباری و مالی به منظور توسعه و ساماندهی فعالیت های زنانه در حوزه های تعاون و مشاغل خانگی با رویکرد اشتغالزایی کارآفرینی و بهبود معیشت و رفاه بانوان، مطالعه و ارائه راهکارهای بهبود وضعیت رفاهی زنان بالاخص زنان آسیب پذیر ، مطالعه و ارائه راهکارهای ارتقا عدالت جنسیتی در ابعاد مرتبط مأموریت های وزارتخانه، تلاش در جهت اصلاح سیاست های جنسیتی نظام بیمه، شناسایی مسائل و مشکلات و راهکارهای بهبود وضعیت زنان در محیط کار، تلاش در جهت توانمندسازی و ارتقای اثربخشی سازمان های مردم نهاد فعال در زمینه امور زنان و ارائه راهکارهای استفاده از ظرفیت های سازمانی وزارتخانه برای توانمندسازی و بهبود کیفیت زندگی زنان هدف باید مدنظر قرار گیرد.

ربیعی با اشاره به اینکه در گفتمان تحلیلی مقام معظم رهبری، ایشان زن را به عنوان یک فرصت بزرگ می داند و با برخورد کج سلیقگی را نمی پسندند، گفت: یادمان باشد که برخی با کج سلیقگی بسیار زنان را مسئله جلوه می دهند دولت تدبیر و امید نیز زنان را نه مسئله بلکه بخش مهمی از راه حل توسعه می بیند.

وی ادامه داد: نگاه به زنان را باید عوض کنیم آن وقت زنان می توانند سهم خود را در توسعه ایفا کنند، دیدگاه اصلی ما زنان به مثابه راه حل است. باید در وزارتخانه این دیدگاه را تئوریزه و برای آن طرح سیاستی داشته باشیم.


منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین