کد خبر: ۳۵۲۶۰
تاریخ انتشار: ۰۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲:۲۰
ظریف در عین حال گفت: گفت‌وگوها ادامه پیدا می‌کند تا اینکه ببینیم می‌توان به نتیجه رسید یا خیر. از نظر ما امکان رسیدن به یک راه‌حل در صورت وجود اراده سیاسی در دسترس است.

وزیر امور خارجه کشورمان درباره برگزاری مذاکرات ایران و 1+5 در سطح وزیران خارجه در مونیخ، اظهار کرد: هنوز تصمیمی گرفته نشده است. باید دید امکان لجستیکی حضور تمامی وزیران خارجه در مونیخ فراهم می‌شود یا خیر.

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در کنفرانس خبری مشترک با همتای کروات خود که صبح امروز انجام شد، با بیان اینکه هفته آینده در کنفرانس امنیتی مونیخ حضور پیدا می‌کنم و طبیعی است آنجا با سایر شرکت‌کننده‌ها دیدارهایی انجام شود، خاطرنشان کرد: هنوز تصمیمی برای نشست ایران و 1+5 در سطح وزیران خارجه گرفته نشده است. تعدادی از وزیران در مونیخ هستند اما نه همه آنها،‌ بنابراین نیاز است تا اول مشخص شود تمامی وزیران می‌توانند در زمان برگزاری این اجلاس حضور پیدا کنند یا خیر.

وزیر امور خارجه کشورمان گفت: اجلاس مونیخ یک فرصت است که می‌توان از آن بهره برد.

وی با اشاره به مذاکرات معاونان وزیران خارجه ایران و آمریکا در زوریخ، گفت: طی روزهای جمعه و شنبه گفت‌وگوهایی بین همکاران من با آمریکایی‌ها انجام شد و در پایان هفته جاری ملاقاتی میان معاونان من و سه کشور اروپایی انجام می‌شود. ارتباط با چین و روسیه نیز به طور مستمر ادامه دارد.

وزیر امور خارجه کشورمان همچنین اضافه کرد: در حاشیه اجلاس داووس من هم گفت‌وگوهایی داشته‌ام.

ظریف در عین حال گفت: گفت‌وگوها ادامه پیدا می‌کند تا اینکه ببینیم می‌توان به نتیجه رسید یا خیر. از نظر ما امکان رسیدن به یک راه‌حل در صورت وجود اراده سیاسی در دسترس است.

وزیر امور خارجه کشورمان در رابطه با سفرش به عربستان، گفت: سفر من به عربستان سه چهار ساعت بیشتر به طول نینجامید و بعید می‌دانم در شرایط حاکم بر عربستان امکان گفت‌وگو و مذاکره سیاسی بین هیات‌های شرکت‌کننده با مقامات سعودی و یا با ما وجود می‌داشت.

وی ادامه داد: ما همواره آمادگی داریم با همه دوستان و همسایگان‌مان برای توسعه ثبات و امنیت در منطقه گفت‌وگو داشته باشیم. دعوت من از وزیر خارجه عربستان باز است و دعوت او هم از من باز است. امیدوارم در شرایط مناسب بتوانیم این دعوت‌ها را اجابت کنیم.

وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه با اشاره به دیدارش با وزیر خارجه کرواسی با بیان اینکه این دیدار بعد از 10 سال انجام می‌شود و اولین سفر وزیر خارجه این کشور به ایران است، گفت: ما از زمان استقلال کرواسی و در سختی‌هایی که مردم بالکان در مقاطع مختلف متحمل شده‌اند در کنار آنها بوده‌ایم و خوشحالیم که یکی از کشورهای دوست ما امروز به اتحادیه اروپا اضافه شده است.

ظریف ادامه داد: متاسفانه به خاطر تحریم‌ها روابط تجاری و اقتصادی ما کاهش یافته که این به نفع منافع دو طرف نیست و امیدواریم با حل مساله تحریم این روابط را در زمینه‌های مختلف گسترش دهیم.

وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به تعاملات سیاسی دو کشور به سفر رییس مجلس کشورمان به کرواسی در سال گذشته میلادی اشاره کرد و گفت: برنامه‌های دیگری در سطح پارلمان‌ها و نیز در حوزه توریسم و همان‌طور که می‌دانید در عرصه ورزش می‌تواند میان دو کشور در آینده صورت گیرد.

وی همچنین گفت: امروز با همتای کروات خودم درباره موضوع هسته‌ای گفت‌وگو داشتیم. همچنین درباره افراط‌گرایی و خطر آن که هم ما و هم اروپا را تهدید می‌کند صحبت کردیم.

وزیر امور خارجه کشورمان ادامه داد: ما انتظار داریم با توجه به روابط خوب کرواسی با اقلیت مسلمان در این کشور و نقشی که رهبران آنها در ترویج گفت‌وگو بین ادیان مختلف داشتند در خصوص مقابله با تروریسم و نزدیک کردن دیدگاه‌ها در منطقه و جهان و کاهش خطر تندروی از هر جهت همکاری داشته باشند.

ظریف درباره سفرش به عربستان اضافه کرد: در این سفر تسلیت دولت و مردم ایران را به طور رسمی اعلام کردیم. به هر حال ضرورت داشت به عنوان کشور همسایه در این مراسم حضور داشته باشیم و امیدواریم دولت عربستان با نگاهی مبتنی بر حسن همجواری و واقع‌بینی زمینه همکاری در همه حوزه‌ها را فراهم کند.

وزیر امور خارجه کشورمان ادامه داد: ایران و عربستان در روابط دوجانبه به ویژه رفت و آمد زائران ایرانی و سعودی مشکلی ندارند اما درباره مسائل منطقه نیاز است دو کشور به راه‌حل مشترکی دست یابند.

وی گفت: امیدواریم با آمادگی مشابه از سوی همسایگان و برادران‌مان شاهد کاهش دردهای مردم منطقه و ثبات و امنیت باشیم که حتما باید این مساله توسط مردم منطقه صورت گیرد نه نیروهای خارجی.

وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به اینکه شما گفته‌اید اگر کنگره اقدامی در جهت تشدید فشارها علیه ایران صورت دهد مجلس ایران واکنش نشان می‌دهد، گفت: مجلس شورای اسلامی به عنوان قوه مستقل عمل می‌کند. ما در ایران قانون حق وتو را برای قوه مجریه نداریم و این مساله قبلا هم اعلام شده است و طبیعی است که در صورت اقدام کنگره علیه ایران، مجلس شورای اسلامی نیز واکنش نشان دهد. این یک واقعیت است نه یک تهدید. در صورتی که تندروها در کنگره اقدامی صورت دهند واکنش مجلس ایران را در پی خواهد داشت. ما فکر می‌کنیم مذاکرات می‌تواند به نتیجه برسد چنانچه طرف مقابل این اراده را داشته باشد.

ظریف ادامه داد: سیاستمداران غربی باید بدانند که تحریم‌ها جز خسارت برای آنها و ایجاد نفرت برای مردم نسبت به آنها در بر ندارد. برنامه هسته‌ای ایران بدون هیچ خدشه‌ای به کار خود ادامه داده است. باید تصمیم بگیرند که می‌خواهند با مذاکره به نتیجه برسند یا با اعمال فشار.

وزیر امور خارجه کشورمان افزود: مردم و دولت ایران در یک سال گذشته نشان دادند که پای حرف و تعهد خود می‌ایستند و ما معتقدیم این درک برای غربی‌ها شکل گرفته است که با تهدید و فشار نمی‌توانند به نتیجه برسند. در عین حال گروه‌هایی در خارج از غرب هستند که حیات و منافع خود را در اعمال فشار به ایران می‌بینند و در کشورهای غربی اعمال نفوذ می‌کنند.


منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین