کد خبر: ۳۵۲۵۸۲
تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۴۰۱ - ۱۴:۲۵


وزیر صنعت، معدن و تجارت (صمت) ضمن تاکید بر اهمیت موضوع واگذاری شرکت‌های خودروساز، از قیمت‌گذاری کامل این شرکت‌ها خبر داده و اعلام کرد که واگذاری خودروسازان در مرحله نهایی مذاکره با سازمان خصوصی‌سازی است.

به گزارش ایسنا، سید رضا فاطمی‌امین با حضور در یک برنامه تلویزیونی، در رابطه با حذف قرعه‌کشی برای محصولات خودروسازان، اظهار کرد: محصولات سایپا بصورت کامل از فرآیند قرعه‌کشی خارج شده‌اند، در ایران‌خودرو محصول هایما خارج از گردونه قرعه‌کشی عرضه می‌شود و به زودی خودروی تارا نیز خارج می‌شود. به همین ترتیب برنامه افزایش تولید خودروسازان و آغاز واردات در کنار هم، می‌تواند عرضه و تقاضا را متعادل خواهد کرد؛ بنابراین تا پایان سال قرعه‌کشی‌ها برای خودرو حذف خواهد شد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت  در رابطه با آخرین وضعیت واگذاری خودروسازان گفت: طبق دستور رئیس جمهور مقرر شده بود واگذاری خودروسازها تا پایان شهریور ماه، تعیین تکلیف شود. امر  واگذاری از اهمیت بالایی برخوردار است اما چنانچه واگذاری به درستی انجام نشود، شرکت‌ها پس از چند سال، با انبوهی از بدهی، مجدد تحویل دولت داده خواهد شد. نمونه بارز آن شرکت هپکو است.

وی افزود: عظمت خودروسازی‌ها ۱۰۰ برابر هپکو است، بنابراین اگر چالشی در حوزه واگذاری ایجاد شود، ۱۰۰ برابر خواهد بود. در حال حاضر قیمت‌گذاری این شرکت‌ها انجام شده و  ۷۰۰ ابلاغ کارشناسی رسمی صورت گرفته است. اینکه چگونه قرار است این شرکت‌ها واگذار شود، بایستی مورد توجه قرار گیرد تا ساختار صنعت خودرو اصلاح شود. برای این منظور به مدل شش لایه رسیده‌ایم. در  بحث واگذاری این شرکت‌ها در مرحله نهایی مذاکرات با سازمان خصوصی‌سازی هستیم.

وزیر صمت در ادامه، ضمن اشاره به رشد ۵.۱ درصدی رشد تولید بخش صنعت طی سه ماهه نخست امسال و رشد ۶.۷ درصدی تولید در شرکت‌های صنعتی بورسی، اظهار کرد: این رشد تولید در محصولاتی نظیر فولاد معادل ۱۰ درصد، خودروی سواری کامل  ۲۸۰ درصد اتوبوس و ون ۱۴۰ درصد، ظروف ۱۳ درصد رشد تولید ایجاد شده است. در روغن نباتی هم علیرغم اینکه تولید کاهشی رقم خورده اما در واحدها کمبودی ایجاد نشد؛ البته این نشان می‌دهد که سال گذشته این کالا قاچاق می‌شد. میزان مصرف برق  صنایع نیز ۱۳ درصد رشد داشته که نشان از رشد تولید دارد.

تراز تجارت بدون نفت، به صفر نزدیک می‌شود

وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید براینکه صادرات ما همیشه به نفت گره خورده بوده است، گفت: نفت در ترازهای تجارت خارجی و در بودجه دولت نیز اثرگذار است. درحال حاضر به جایی رسیدیم که تراز تجارت بدون نفت کشور به صفر نزدیک می‌شود؛ بگونه‌ای که طی شش ماهه نخست سال جاری ۲۶ میلیارد دلار واردات و ۲۴ میلیارد دلار صادرات داشته‌ایم.

فاطمی‌امین در رابطه با میزان صادرات کشور طی نیمه نخست امسال نیز اعلام کرد: صادرات ایران طی شش ماه اول امسال به لحاظ ارزشی ۱۳ درصد رشد داشت؛ البته که رشد صادارات کالاهای صنعتی ۳۰ درصد بوده است اما صادرات به لحاظ وزنی کاهشی شده است. در حقیقت به تراز تجاری صفر و مبادلات تجاری بدون نفت نزدیک می‌شویم و کالاهایی صادر می‌کنیم که ارزش افزوده بیشتر و وزن کمتری دارند.

وی ضمن تاکید براینکه بیش از توازن ارزی، قدرت دارای اهمتی است، مهم  است یعنی کالاهایی صادر کنیم که قدرت بیشتری برای ما ایجاد کند؛ تصریح کرد: بایستی کالاهایی صادر کنیم که قدرت بیشتری برای ما ایجاد کنند؛ بطور مثال فولاد خام درآمد ایجاد می‌کند اما قدرت‌زا نیست؛ لذا باید تمرکز ما صادرات کالاهای دانش‌بنیان، تجهیزات پزشکی و کاتالیست باشد.

وزیر صمت ضمن اشاره به پیمان شانگهای گفت: یک‌چهارم کل خشکی‌های دنیا، ۴۰ درصد جمعیت جوان دنیا، یک‌سوم رشد اقتصادی جهان و بزرگترین مصرف‌کننده و تولیدکننده انرژی دنیا در کشورهای عضو شانگهای هستند؛ این موارد قدرتی به شانگهای می‌دهد که تصمیمات آن بین‌المللی باشد نه منطقه‌ای.

در اکتشاف ذخایر معدنی عقب هستیم/مزایده معادن غیر فعال آغاز شده است

فاطمی‌امین معدن را نقطه شروع تولید خوانده ضمن اشاره به عقب‌ماندگی‌ها در بخش حوزه شناسایی و اکتشاف ذخائر معدنی، تصریح کرد: ما به درستی در حوزه اکتشاف ذخایر کشور کار نکرده‌ایم و ذخائر سنگ‌آهن برای ۱۵ سال آینده، اکتشاف نشده است. از مهر ماه سال گذشته اقداماتی آغاز شد و مناطق کشور به سه قسمت تقسیم شد؛ تا سال ۱۴۰۳ بایستی در مناطق یک و ۲ ذخائر معدنی اکتشاف شود.

وی افزود: بایستی به سمت فرآوری بیشتر حرکت کنیم. در حال حاضر خام‌فروشی معدنی یک درصد است که معقول است. ما بایستی به‌جای شمش فولاد، ورق صادر کنیم. تمرکز ما این است که  کالاهای معدنی تا حد امکان فرآوری و با ارزش افزوده بیشتری صادر شود. البته معادن غیر فعالی هم داریم که باید سریع تر فعال شوند. ۴۰۰۰ معدن غیر فعال در بخشش غیرفلزی و معادن مصالح ساختمانی وجود دارد که در دسته اول معادن فلزی تمامی معادن بزرگ، جز یک معدن، فعال هستند اما ۵۰ درصد معادن مصالح ساختمانی غیر فعال‌اند. براین اساس مقر  شده معادن غیرفعال به مزایده گذاشته شوند. این مزایده از شنبه هفته جاری (۱۶ مهر ماه) آغاز شده و بیش از ۵۰۰۰ پروانه بهره‌برداری به مزایده گذاشته شده است.

فاطمی امین ادامه داد: سال گذشته ۱۰ هزار میلیار تومان درآمد از محل حقوق دولتی معادن دریافت شد که این عدد در سال جاری به ۱۹ هزار میلیارد تومان رسیده است. در معادن فلزی همچون مانند مس و سنگ آهن نیز جز یک مورد معدن غیر فعال به دلیل تخلف، تمامی معادن فعال هستند و حتی بیش از ظرفیت برداشت دارند. در معادن غیر فلزی نیز همچون سیلیس ۲۰ درصد، معدن غیرفعال وجود دارد. در حوزه مصالح ساختمانی هم که عمدتا معادن کوچک هستند، تعداد معادن غیرفعال بسیار است که یکی از پروژه‌های ما فعال‌سازی معادن کوچک است.

افزایش ۱۰۰ درصدی تولید ماشین‌آلات معدنی

وی ضمن اشاره به اینکه طی شش ماهه نخست امسال تولید ماشین‌آلات معدنی ۱۰۰ درصد افزایش پیدا کرده است، افزود: ۹ پروژه در این حوزه آغاز شده که تنها یک مورد آن، نوسازی و به‌سازی واحدهای تولیدی است؛ همزمان با آن، نوسازی و به‌سازی ماشین‌آلات نیز در دستور کار است. در این رابطه با همکاری بانک مرکزی، ۵۰ هزار میلیارد تومان برای نوسازی و بازسازی بنگاه‌های صنعتی تخصیص داده می‌شود.  تمرکز ما بازسازی ماشین‌آلات واحدهایی است کهسبب افزایش کیفیت و کاهش هزینه تولید شوند.

لازمه تحقق دولت هوشمند؛ آغاز تغییرات از داخل وزارت صمت است

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه برای رسیدن به دولت هوشمند، تغییرات بایستی از  داخل وزارتخانه آغاز شود؛ چراکه در اینصورت، دولت هوشمند اتفاق نخواهد افتاد و در اقتصاد دانش‌بنیان بایستی وزارتخانه نیز دانش بنیان باشد، گفت: ما در وزارت صمت سامانه پایش را طراحی کردیم تا تمامی متغیرهای کلان حوزه صنعت، معدن و تجارت رصد و بر مبنای آن برنامه‌ریزی شود. در این سامانه تمام داده‌هایی که در بخش صمت لازم است، به سمع و نظر حاکمیت برسد، منظم می‌شود؛ از طریق همین سیستم، بازار فولاد نیز در سال گذشته تنظیم شد. ما زمانی هوشمند هستیم که بتوانیم سه ماهه آینده را پیش‌بینی کنیم.

وزیر صمت با بیان اینکه روندها برای رسیدن به افق ۱۴۰۴ مثبت است، خاطرنشان کرد: سال گذشته هدف صادرات ۴۵ میلیارد دلاری بود که به ۴۸ میلیارد دلار رسیدیم. امسال ۵۰ میلیارد دلار هدف‌گذاری شده که تا پایان سال به بیشتر از این میزان نیز خواهیم رسید. صادرات ۷۵ هزار میلیارد دلاری نیز برای افق ۱۴۰۴، هدف‌گذاری شده که مورد تحقق خواهد بود.



ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین