|
|
امروز: چهارشنبه ۰۷ آذر ۱۴۰۳ - ۰۲:۲۱
کد خبر: ۳۵۲۴۷
تاریخ انتشار: ۰۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۲
محققان دانشگاه تنسی آمریکا با استفاده از یک چاپگر دو بعدی و جوهر نانوسیم نقره موفق به ارایه روشی برای چاپ قطعات الکترونیکی روی کاغذ شدند.
از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، در روش ارایه شده می توان با استفاده از یک چاپگر دو بعدی و جوهر نانوسیم نقره، الگوهایی را روی کاغذ ایجاد و سپس با نور فلاش دوربین این الگوها را گرمادهی کرد.

محققان این طرح پژوهشی معتقدند استفاده از چاپ مستقیم با جوهر نانوسیم نقره نسبت به روش های فعلی از مزایایی همچون هزینه کم و یکبار مصرف بودن، پخت سریع نانوسیم با استفاده از تحریک پلاسمون سطحی (در این روش تنها سه پالس فلاش دوربین عکاسی به مدت 20 ثانیه کافی است)، سبک بودن و بسیار نازک بودن برخوردار است.

همچنین به گفته این محققان، محصول نهایی انعطاف پذیر و مستحکم است به طوری که امکان خم کردن آن تا 15 مرتبه وجود دارد و می توان آن را پنج هزار بار به صورت لوله ای درآورد و دوباره صاف کرد.

از این روش می توان برای تولید برچسب های هوشمند در صنایع غذایی و داروسازی و همچنین حسگرهای پزشکی استفاده کرد. پیش از این از کاغذ برای تولید حافظه چاپی در حسگرهای گازی استفاده می شد و در بیشتر قطعات الکترونیکی چاپی، جوهرهای رسانای مبتنی بر نانومواد مورد استفاده قرار می گرفت.

کاغذ به دلیل ارزانی، فراوانی و سهولت چاپ، گزینه مناسبی برای بکارگیری در فرآیند ساخت ادوات الکترونیکی است. بنابراین چاپ قطعات الکترونیکی روی کاغذ بسیار ارزان و محصول نهایی علاوه بر انعطاف پذیری قابل بازیافت است.

نتایج این تحقیق در قالب مقاله ای در نشریه Applied Materials & Interfaces منتشر شده است.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین