به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید، آیتالله سیدابراهیم رئیسی بعد از ظهر امروز سهشنبه در مراسم آغاز نهمین دوره مجمع تشخیص مصلحت نظام، ضمن تسلیت و تعزیت شهادت امام حسن عسکری (ع)، از حسن اعتماد رهبر معظم انقلاب به خود و اعضای این دوره مجمع تشخیص مصلحت نظام قدردانی و اظهار امیدواری کرد که بتوانند در جهت اجرای منویات ایشان گامهایی بردارند که باعث تفاوت وضعیت و شرایط مجمع با ادوار گذشته باشد.
رئیس جمهور با اشاره به تشریح دقیق وظایف مجمع در حکم صادره از طرف رهبری افزود: مجمع به عنوان هیأت عالی مستشاری مقام معظم رهبری، باید چنانکه در حکم صادره از سوی ایشان مورد تاکید قرار گرفته به حقایق کشور احاطه داشته باشد، چرا که احاطه به حقایق باعث میشود که تشخیص مصلحت و ارائه نظر مشورتی به ایشان از اتقانی برخوردار شود که برای کشور بسیار مهم است.
رئیسی با تاکید بر اینکه ضرورت متقن بودن نظرات مجمع تشخیص مصلحت، مسئولیت خطیری را متوجه مجمع در تشخیص این مصالح میکند، اظهار داشت: نظارت بر اجرای سیاستهای ابلاغی به عنوان دیگر وظیفه مجمع تشخیص مصلحت امر بسیار مهمی است، چرا که در جایگاه امامت فقط بحث ارایه طریق نیست، بلکه امام مسلمین هم ارایه طریق میکند و هم ایصال علی المطلوب است.
رئیس جمهور با بیان اینکه امت به معنای جامعهِ دارای مقصد و برخوردار از هدف، در خود ۴ عنصر حرکت، پویایی، هدفدار بودن و امامت را دارد، تصریح کرد: امام، امت را با بهره گرفتن از ظرفیتهای درون امت به مقاصد والا میرساند و امروز اهداف مهم این مقاصد والا به عنوان محورهایی بسیار کلیدی و اساسی در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی تبیین شده است.
رئیسی استقلال، آزادی، توجه به سبک زندگی اسلامی، توجه به عدالت، علم و فناوری را محورها و فصول اساسی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی برشمرد و خاطرنشان کرد: در این بیانیه هم وضع موجود خوب ترسیم شده و هم اهداف بلند پیشرو به دقت تبیین شده است. لذا جهتگیری اصلی سیاستهای کلی نظام در بخشهای اجرایی، تقنینی، قضایی و دیگر بخشها باید بر محورهای این بیانیه استوار شود.
رئیس جمهور با بیان اینکه نظارت بر اجرای سیاستهای کلی نظام نیز بسیار اهمیت دارد، گفت: در حکم رهبر معظم انقلاب اسلامی برای دوره جدید فعالیت مجمع تشخیص مصلحت نظام که از سوی حضرت حجتالاسلام والمسلمین آقای محمدی گلپایگانی قرائت شد، دو جا بر نظارت بر اجرای سیاستهای نظام تاکید شده است.
رئیسی با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب در حکم خود اجازه تجدیدنظر در موارد لازم را به اعضای مجمع دادهاند، افزود: ایشان بر ضرورت اجرای کامل سیاستهای کلی نظام در همه سطوح کشور تاکید کردهاند و یکی دیگر از موارد مورد تاکید ایشان تنقیح این سیاستها است.
رئیس جمهور با تاکید بر ضرورت بهرهگیری از نظرات مراکز علمی و دانشگاهی و نخبگانی کشور در مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار داشت: هر چه هم اعضای محترم و فرهیخته مجمع از دانش بهرهمند باشند، باز نیازمند بروز کردن دانستههای خود و بهره گرفتن از نظرات کارشناسان و نخبگان در تدوین سیاستهای کلی نظام و نیز کمک به حل مسائلی که میان مجلس و شورای نگهبان پیش میآید، هستند.
رئیسی با اشاره به اینکه به عنوان مسئول دستگاه اجرایی کشور همواره بر اداره کشور بر مدار قانون تاکید داشته است، تصریح کرد: همواره تاکید کردهام که هم در اداره کشور و هم در امر قانونگذاری و هم در دیگر بخشها، اقدامات باید منطبق بر سیاستهای کلی مصوب و اسناد بالادستی باشد.
رئیس جمهور اسناد بالادستی و سیاستهای کلی مصوب را در حکم شاخصهایی برای اندازهگیری و تشخیص کارآمدی دستگاهها دانست و خاطرنشان کرد: در این جهت نکات مهمی در حکم مقام معظم رهبری آمده است و ما هم خودمان را در این زمینه کاملا مقید میدانیم و همه اقدامات دولت از جمله تدوین سیاستهای برنامه هفتم و دستورالعملهای اجرایی آن کاملاً منطبق بر سیاستهای اعلامی از طرف معظم له خواهد بود.
رئیسی اضافه کرد: عمل به اسناد بالادستی میتواند کشور را به سوی اهداف مهم خود سوق دهد و این اطمینان را برای مقام معظم رهبری حاصل کند که مجموعه نظام یک آهنگ دارد و آن اجرای سیاستهای مصوب و ابلاغی به شکلی است که این آهنگ واحد کاملاً در کشور برای همه قابل رصدکردن باشد و دستگاهها بدانند در کجا قرار دارند و به کجا حرکت میکنند.
رئیس جمهور با بیان اینکه دستگاه اجرایی آمادگی همکاری کامل با مجمع تشخیص و به ویژه بخش نظارتی آن را دارد تا بتواند نقش ایصال به مطلوب را ایفا کند، گفت: امیدوارم خداوند متعال به همه ما توفیق شناخت و انجام وظایف را مرحمت کند.
رئیسی در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: امروز بابت حضور رهبری حکیم و فرزانه در راس نظام سر بر آستان ربوی میساییم که حقیقتاً سخن و کلام او امام الکلام و فصلالخطاب است. واقعاً هدایتهای حکیمانه ایشان در روز گذشته، همه ناآرامیها و مشکلات کشور و آن مسائلی که مردم و مسئولین را رنج میداد، خاتمه بخشید.
رئیس جمهور این وضعیت را برای دولت و مسئولین امر در بخشهای مختلف مسئولیتآور توصیف و تصریح کرد: مسئولیت همه ما این است که در جهت افزایش امید و اعتماد مردم به کارآمدی دستگاههای اداری و نظام اداره کشور تلاش کنیم و این مسئله در گرو کار و تلاش مداوم و شبانهروزی است. کار و تلاش مداوم میتواند دشمن را ناامید و امید مردم را به عنوان سرمایههای گرانقدر انقلاب روز به روز افزون کند.