کد خبر: ۳۵۰۳۹
تاریخ انتشار: ۰۲ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵:۴۲
دهمین اجلاس روسای مجالس اتحادیه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی امروز (پنجشنبه) با حضور علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی و هیات پارلمانی ایران به کار خود در شهر استانبول ترکیه پایان می دهد.
در این نشست مسائل مطرح شده در نشستهای سه روز گذشته کمیته های اجرایی، سیاسی، امور زنان و فلسطین و پیش نویس های تنظیم شده در کمیته های یاد شده برای تصویب نهایی مورد بررسی روسای مجالس کشورهای اسلامی قرار می گیرد.

دهمین اجلاس روسای اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی روز چهارشنبه در استانبول آغاز به کار کرد.

دکتر لاریجانی روز سه شنبه در راس هیاتی برای شرکت در این اجلاس وارد استانبول شد.

در مراسم افتتاحیه که دیروز (چهارشنبه) برگزار شد، 'رجب طیب اردوغان' رییس جمهوری ترکیه، روسای مجالس و نمایندگان 53 کشور عضو و 22 نهاد و سازمان که اعضای ناظر اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی هستند، شرکت داشتند.

سران مجالس کشورهای اسلامی در نخستین روز برگزاری این نشست مسایل مربوط به جهان اسلام، اسلام هراسی در غرب، تقویت مناسبات و همکاری های اجتماعی و فرهنگی کشورهای اسلامی را مورد بررسی قرار دادند.

لاریجانی در نشست افتتاحیه این اجلاس در سخنانی ابراز امیدواری کرد، این اجلاس با موضوع مهم آن که پاسخ به چالش های قرن 21 است اجلاس موفق و قرین صلح و ثبات و امنیت برای امت اسلامی باشد.

وی خطاب به حاضران در این کنفرانس گفت: چالش های پیش روی کشورهای اسلامی دو بخش دارد که یک قسمت آن شامل چالش های عام که در سطح جهانی مطرح است و به نوعی سایه بر روی کشورهای اسلامی نیز می اندازد، نظیر بحران آب و هوا که عمدتا بخاطر عدم رعایت ضوابط محیط زیست در کشورهای بزرگ صنعتی چنین عارضه مهلکی برای جهانیان ایجاد شد و ضرر و زیان آن به کشورهای اسلامی نیز رسیده است.

رییس نهاد قانونگذاری ایران افزود: خسارت بحران مالی که به دلیل مشکلات اقتصادی کشورهای بزرگ غربی بوجود آمده، دامنگیر کشورهای اسلامی شده است.

وی چالش های بخش دوم را شامل چالش هایی عنوان کرد که به طور عمده در حوزه کشورهای اسلامی ایجاد شده که البته کشورهای غربی در آن نیز نقش داشته اند. دامنه این چالش ها به طور عمده در قلمرو کشورهای اسلامی است، نظیر بحران تروریسم که سال هاست کشورهای اسلامی را رنج می دهد، گرچه قدرت های بزرگ در آن سهیم هستند. به نظر می رسد عمده تأکید ما در این کنفرانس بر این نوع از چالش ها است.

لاریجانی با بیان این که دمکراسی خواهی و استقلال و احیای هویت اسلامی، خواسته ملل اسلامی است، خاطرنشان کرد: اولین چالش که غرب در مقابل این حرکت تکاملی ایجاد کرده، انحراف در این مسیر یا سرکوب آن است چنانچه در تحولات برخی کشورها در سال های اخیر شاهد بودیم.

رییس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: ایجاد بحران های ساختگی برای فرسایش انرژی کشورهای اسلامی است تا در پناه چنین بهم ریختگی هایی، افکار مسلمانان را از پیگیری آرمان های گمشده خود منحرف کند بنابراین دامن زدن به اختلافات مذهبی یکی از شگردهای آنان است.

وی تصریح کرد: در ادوار طولانی گذشته، پیروان مذاهب گوناگون در کشورهای اسلامی در کنار هم زندگی می کردند و زندگی مسالمت آمیز داشتند ولی در طول یک دهه اخیر، با موجی از عینیت های کور که برخی از پیروان مذاهب را کافر خطاب کنند، دیده شد که آسیب های زیادی به وحدت امت اسلامی زد و برخی از کژاندیشان منطقه هم در این دام افتادند.

نشست دو روزه روسای مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی تا ساعاتی دیگر با انتشار بیانیه ای به کار خود در استانبول پایان خواهد داد.

زمینه سازی برای دیدار و گفت و گو میان روسای مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی، بحث و بررسی مسایل اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی مورد علاقه کشورهای عضو و پرداختن به چالش های جدی علیه اعمال سلطه فرهنگی، سیاسی و اقتصادی و تصویب پیشنهادها و تصمیمات مناسب در قبال این مسایل از جمله اهداف برگزاری دهمین اجلاس اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی با شعار «پاسخ به چالش های قرن بیست ویکم: صلح جهانی، عدالت، ثبات و امنیت» بوده است.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین