کد خبر: ۳۴۸۹۳
تاریخ انتشار: ۰۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۸:۳۵
رويترز نوشت: اين سخنان نشانه اين است که به رغم لابي ايران و ونزوئلا براي افزايش قيمت نفت شانس کمي وجود دارد که اوپک در يک اقدام جمعي براي افزايش قيمت نفت تلاش کند و نشان دهنده بي‌ميلي برخي از اعضا به کاهش عرضه است.
در حالي كه توطئه نفتي اعراب و در راس‌ آن عربستان كاملاً مشهود است و تباني آن‌ها با آمريكا بر كسي پوشيده نيست، شايد مهم‌ترين هدفي كه عربستان در پي آن بود تا از اين توطئه نصيبش شود، گرفتار كردن ايران در سيستم اقتصادي است كه با توجه به تدابير در نظر گرفته شده در بودجه و نيز تمهيدات دولتمردان، ديگر آن هم محلي از اعراب نداشته باشد. اين در حالي است كه در يكي دو هفته اخير، مسئولان اقتصادي كشور به دفعات در سخنان خود از بي‌اثر بودن اين تباني صحبت كرده‌اند كه شايد مهم‌ترين آن را مي‌توان سخنان وزير نفت عنوان كرد به طوري كه سخنان بيژن زنگنه مبني بر بي تاثير بودن سقوط قيمت و توانايي تحمل نفت 25 دلاري در اقتصاد ايران، بازتاب قابل توجهي در رسانه هاي جهان پيدا کرد.

در همين رابطه خبرگزاري‌هاي مهم پس از صحبت‌هاي وزير نفت ايران مبني بر بي اهميت خواندن سقوط قيمت نفت، با پوشش کامل اين سخنان به نقل از وزير نفت ايران واكنش نشان دادند به گونه‌اي كه رويترز در اينباره نوشت که صنعت نفت ايران مي‌تواند سقوط قيمت نفت به 25 دلار در هر بشکه را تحمل کند و ايران هيچ نشانه اي از تغيير در سياست سازمان کشورهاي صادرکننده نفت براي حمايت از قيمت هاي نفت نمي‌بيند.

رويترز نوشت: اين سخنان نشانه اين است که به رغم لابي ايران و ونزوئلا براي افزايش قيمت نفت شانس کمي وجود دارد که اوپک در يک اقدام جمعي براي افزايش قيمت نفت تلاش کند و نشان دهنده بي‌ميلي برخي از اعضا به کاهش عرضه است.

همچنين پايگاه خبري بلومبرگ گزارش داد، زنگنه افزايش همکاري بين اعضاي اوپک را خواستار شد و گفت: ايران هيچ برنامه اي براي برگزاري نشست اضطراري اوپک ندارد و در تلاش براي جلوگيري از کاهش شديد قيمت نفت در حال مشورت با ديگر اعضا است اما اين رايزني‌ها هنوز نتيجه اي نداشته است.

بهاي نفت از ژوئن 2014 تاکنون به دليل اشباع بازار و مخالفت اوپک با کاهش توليد خود در آخرين نشست اين سازمان در ماه نوامبر، بيش از 50 درصد کاهش يافته و به کمتر از 50 دلار در هر بشکه رسيده است.زنگنه گفت: بودجه ايران بايد براساس نفت بشکه اي 72 دلار باشد ولي ايران مي‌تواند قيمت هاي پايين تر نفت را تحمل کند.روزنامه شيکاگو تريبون به نقل از زنگنه نوشت: حتي اگر قيمت نفت به 25 دلار در هر بشکه برسد، صنعت نفت ايران تهديد نخواهد شد.سقوط بهاي نفت از زمان نشست اوپک در ماه نوامبر روند شديدتري گرفته و حدود 30 درصد کاهش يافته است.

خبرگزاري آسوشيتدپرس گزارش داد: وزير نفت ايران ابراز اميدواري کرد که اعضاي اوپک براي تقويت قيمتهاي کاهش يافته نفت، کاهش توليد خود را شروع کنند.روزنامه نيوزلندهرالد نوشت که زنگنه گفت: کشورهاي عضو اوپک و غير اوپک در نهايت براي بازگشت تعادل به بازار نفت همکاري خواهند کرد.روزنامه بيزينس دي چاپ دبي نوشت: وزير نفت ايران مي‌گويد ايران هيچ قصدي براي کاهش توليد نفت خود ندارد زيرا توليد ايران به اندازه کافي کاهش يافته است ضمن آن كه ايران و عربستان پس از نشست اوپک در ماه نوامبر هيچ نشست ديگري نداشته اند.

اين در حالي است كه بهاي سبد نفتي اوپک در حال حاضر در بازارهاي جهاني 43 دلار و 78 سنت در هر بشکه است.تحليلگران مي‌گويند، محدوده قيمت نفت تا پايان دهه جاري 60 تا 80 دلار در هر بشکه خواهد بود.موسسه تحقيقات انرژي فکت گلوبال در گزارش ماه ژانويه خود اعلام کرد: قيمت نفت احتمالا از سطوح کمتر از 50 دلار در هر بشکه بالاتر خواهد رفت اما بسياري عقيده دارند که سطح قيمت نفت در بلندمدت پايين‌تر از متوسط قيمت نفت در سالهاي اخير خواهد بود.اين موسسه افزود: ما به تئوري رسيدن نفت به 20 دلار اعتقاد نداريم. قيمت‌ها در کوتاه مدت احتمالا تا سطح 30 دلار در هر بشکه خواهد رسيد، اما مجددا افزايش خواهد يافت. ما معتقديم که محدوده قيمت نفت تا پايان دهه جاري 60 تا 80 دلار در هر بشکه خواهد بود.

آژانس بين‌المللي انرژي پيش‌بيني کرد، با توجه به وضعيت موجود بازار، اوپک سرانجام مجبور خواهد شد توليد نفت خود را در سال 2015 به 29 ميليون و 800 هزار بشکه در روز تنزل دهد.

منبع: ابتکار
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین