کد خبر: ۳۴۵۶۳۷
تاریخ انتشار: ۰۲ تير ۱۴۰۱ - ۱۴:۱۴
سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در نشست مطبوعاتی مشترک با حسین امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه ایران با اعلام حمایت روسیه از احیای برجام گفت : باید برجام به همان فرم اولیه که در سال ۲۰۱۵ ایجاد شد بدون هیچ اضافه و کاستی احیا شود.

وزیر امورخارجه ایران در نشست خبری با وزیر خارجه روسیه گفت: امیدوار هستیم با واقع‌بینی طرف آمریکایی بتوانیم در آینده نزدیک به نقطه نهایی توافق برسیم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید، حسین امیرعبداللهیان وزیر امورخارجه در نشست خبری مشترک با سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه که ظهر امروز پنج شنبه در محل وزارت امورخارجه برگزار شد، گفت: ملاقات خوبی امروز با آقای لاوروف داشتم، در مورد مهم ترین مسائل روابط دوجانبه، همچنین موضوعات منطقه‌ای و بین‌المللی با هم گفت‌وگو کردیم. به آقای سرگئی لاروروف وزیر خارجه روسیه و هیات همراه خوشامد می‌گویم. ما امروز در مورد موضوعات بین المللی و منطقه‌ای با هم گفت‌وگو کردیم.

گفت‌وگو در مورد معاهده همکاری‌های جامع و بلند مدت میان دو کشور

وی تصریح کرد: همچنین در مورد معاهده همکاری‌های جامع و بلند مدت میان دو کشور گفت‌وگو کردیم. این ایده قبل از سفر ابراهیم رئیسی، رییس جمهور کشورمان به روسیه و دیدارشان با آقای پوتین قرار داشت مطرح بود، امیدوار هستیم به زودی جلسات کارشناسی برای نهایی کردن مفاد این موافقتنامه برگزار شود و تصویب آن در دولت ایران و روسیه و پارلمان های دو کشور را پشت سر بگذاریم.

امیرعبداللهیان ادامه داد: در مورد دو سند دیگر که از صنعت‌های زیربنایی برای همکاری‌های ما در حوزه ایجاد و فعالیت مراکز فرهنگی و همچنین همکاری در زمینه امنیت بین‌المللی اطلاعات میان دو کشور است رایزنی کردیم که خوشبختانه در روزهای گذشته در هیئت دولت جمهوری اسلامی به تصویب رسید و برای تصویب نهایی به مجلس شورای اسلامی ارسال شد.

وزیرامورخارجه تاکید کرد: ما توافق کردیم که دور جدید کمیسیون مشترک همکاری‌های جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه را برگزار کنیم.همچنین همکاری در سایر حوزه‌های اقتصادی، تجاری و فرهنگی، علم و فناوری و سایر موضوعات در دستور کار دو طرف قرار گرفت و توافقات خوبی را داشتیم.

تکمیل خط راه‌آهن رشت-آستارا با روسیه

وی ادامه داد: همچنین در پروژه‌های راه آهن از جمله تکمیل خط راه آهن رشت- آستارا کشور توافق خوبی را داشتیم و امیدوار هستیم هر چه زودتر با سرمایه‌گذاری مشترک بتوانیم این پروژه را نهایی کنیم.

لغو روادید میان ایران و روسیه

امیرعبداالهیان تاکید کرد: در دروازه همکاری‌های علمی توافق کردیم که مرکز نوآوری فناوری و فناورانه ایجاد شود و این موضوع در سفر اخیر آقای ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری مورد بررسی قرار گرفت و امروز بر اجرایی شدن هر چه سریعتر این موضوع توافق کردیم. همچنین در مورد همکاری‌های دو کشور در حوزه لغو روادید متقابل مورد بررسی قرار گرفت و ما در جمهوری اسلامی ایران آمادگی داریم لغو عمومی روادید میان دو کشور به صورت متقابل انجام شود و برای لغو روادید تجاری در گام اول با هدف افزایش مبادلات تجاری دو کشور گفت‌وگو کردیم.

وی افزود: در مورد بخش‌های تخصصی ما در این رابطه ایده‌هایی وجود دارد که به زودی نهایی خواهد شد. جمهوری اسلامی ایران یک مسیر ترانزیتی مطلوب در دنیای امروز است و واقع شدن ایران در مسیر ترانزیت شمال جنوب و شرق به غرب یک مزیت ویژه‌ای را در اختیار کشور ما قرار داده است.

وزیر امورخارجه ادامه داد: اولین محموله از روسیه به هند از مسیر کریدور شمال و جنوب انتقال پیدا کرد و این یک تجربه موفق بود و بخشی از مسیر به صورت ریلی و بخشی در دریا به صورت کشتی‌ها انجام شد که این تجربه مسیر ترانزیت شمال و جنوب را با این ظرفیت جدید هم مورد آزمون قرار داد و بخشی از حجم تبادل تجاری از این به بعد از این مسیر دنبال خواهد شد.

نشست سه جانبه ایران، روسیه و ترکیه در آستانه

وی در مورد نشست سران ایران، ترکیه و روسیه ادامه داد: امیدوار هستیم که در آینده نه چندان دور با توجه به شرایط مهار ویروس کرونا در جهان شاهد برگزاری نشست سران فدراسیون روسیه، جمهوری ترکیه و جمهوری اسلامی ایران در تهران باشیم.این نشست بخشی به صورت دوجانبه و بخشی دیگر در فرمت آستانه برگزار خواهد شد.

امیرعبداللهیان تاکید کرد: ما همچنین در حوزه‌های منطقه‌ای، تحولات افغانستان، یمن، سوریه، اوکراین و برگزاری اجلاس سران کشورهای حوزه دریای خزر را مورد گفت‌وگو قرار دادیم.

وزیرامورخارجه در مورد مذاکرات وین گفت: از جمله مباحثی که در مذاکرات امروز مورد توجه قرار گرفت، آخرین وضعیت گفت‌وگوهای جمهوری اسلامی ایران برای لغو تحریم‌ها بود. در همین جا از کشورهای دوست روسیه و چین که مخالفت خود را با قطعنامه‌ای که به پیشنهاد طرف آمریکایی و سه کشور اروپایی در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام داشتند، تشکر میکنیم.

وی ادامه داد: از حمایت‌های مستمر روسیه در ادامه کار در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از منافع و مواضع منطقه جمهوری اسلامی ایران نیز تشکر می کنیم.

حمایت روسیه از توافق ایران در وین

وزیر امورخارجه تاکید کرد: با همکام آقای لاوروف در صورت ادامه گفتگوها که در آینده نزدیک امیدوار هستم از سر گرفته شود و برنامه‌ریزی‌های در این رابطه در دستور کار وزارت خارجه قرار دارد، گفت‌وگو کردیم. امیدوار هستم با واقع‌بینی طرف آمریکایی بتوانیم در آینده نزدیک به نقطه نهایی توافق برسیم البته در این چهارچوب بار دیگر آقای لاوروف بر حمایت جمهوری اسلامی ایران از مواضع سیاسی ایران در مذاکرات و در صورت رسیدن به نقطه توافق از حمایت روسیه در این موضوع تأکید کردند.

امیرعبداللهیان تاکید کرد: من تاکنون دو بار حامل پیام وزیر خارجه اوکراین برای همکاران آقای لاوروف بوده‌ام که در هر دو مورد از طرف روسیه آمادگی خود را برای گفتگو و راهکار دیپلماتیک اعلام کرد و امیدوارم در بحران اوکراین هرچه سریعتر شاهد بازگشت دو طرف در مذاکره و حل و فصل سیاسی این موضوع باشیم.

اجازه نمی‌دهیم که رژیم صهیونیستی، امنیت و ثابت منطقه را مورد تهدید قرار دهد

وی تاکید کرد: همچنین در مورد برخی عربده‌ کشی‌های سیاسی رژیم صهیونیستی گفت‌وگو کردیم و منطقه اجازه نخواهد داد این رژیم امنیت، ثبات و پیشرفت منطقه را مورد تهدید قرار دهد.

وزیرامورخارجه در پاسخ به سوالی در مورد اینکه با توجه به تحریم‌های جدید اعمال شده از سوی آمریکا در مقابل جمهوری اسلامی، ایران و روسیه چه برنامه هایی برای افزایش همکاری‌های اقتصادی و تجاری خود و همچنین گسترش روابط دارند، گفت: ما در دولت برای مقابله با تحریم‌ها راهبردی را اتخاذ کردیم که دو مسیر را به طور موازی پیش ببریم مسیر اول اقدام برای بی‌اثر کردن تحریم ها در چارچوب برنامه توسعه پایدار اقتصادی دولت رئیسی و مسیر دوم که همزمان با این دنبال می شود و مسئولیت کار مذاکراتی آن با دستگاه دیپلماسی است، مسیر دیپلماسی و گفت‌وگو و مذاکره برای لغو تحریم‌ها است.

بی‌اثر کردن تحریم‌ها، توافق میان ایران و روسیه

وی ادامه داد: به موازارت آن اولویت همسایه محور بودن دولت در توسعه حجم همکاری‌های اقتصادی، تجاری، علمی، فرهنگی، دفاعی، گردشگری و سایر موضوعات با همسایگان به ویژه با کشور روسیه است. هم در جریان سفر آیت‌الله رئیسی به مسکو و دیدار با آقای پوتین یک نقطه عطف جدیدی ایجاد شد که در آنجا توافقات مهم و راهبردی مورد توجه و تایید رهبران دو کشور قرار گرفت و هم در جریان تبادل هیات‌های بین دو کشور از جمله سفر اخیر معاون نخست وزیر روسیه که در راس هیات عالیرتبه و جامع به تهران سفر کردند در راستای منافع دو ملت توافقات بسیار مهمی انجام شد که بی‌اثر کردن تحریم‌ها یکی از موارد مورد توافق بین دو کشور است.

وی همچنین در پاسخ به سوالی در مورد اینکه برنامه‌های مشترک ایران و روسیه برای مقابله با تحریم‌های یکجانبه غرب به ویژه با تمرکز بر چالش‌های جدید جهانی که در سایه بحران اخیر اوکراین و مسائلی که در مورد امنیت غذایی پیش‌آمده است، چیست. گفت:ما همانگونه که مخالف جنگ هستیم، مخالف اعمال تحریم‌های غیرقانونی علیه کشورها از جمله کشور روسیه هستیم. در خصوص تامین امنیت غذایی با اطلاعی که دارم در دولت در تیم اقتصادی صرفنظر از چرایی و دلایل آن با جدیت اقدام شده است. دولت جمهوری اسلامی ایران در عالی‌ترین سطح نسبت به اطمینان از وجود امنیت غذایی در داخل کشور اقدامات چندلایه‌ای را انجام داده و به عنوان مسئول دستگاه دیپلماسی این را عنوان می‌کنم که هیچ نگرانی در این خصوص وجود ندارد.

لاوروف: روی ابتکار رئیس‌جمهور ایران برای «توافقی بزرگ» کار می‌کنیم

سرگئی لاوروف، وزیر امورخارجه روسیه در نشست خبری مشترک با وزیر خارجه کشورمان گفت: ایران و روسیه تصمیم دارند که روابط خود را گسترش دهند.ما نظر مشترک داریم که روابط فیمابین می‌تواند به سطح بالایی برسد. با این هدف درباره توافق بزرگ دیگر کار می‌کنیم که ابتکار آن توسط رئیس‌جمهور ایران مطرح شده است.

تجارت روسیه با ایران به حدود ۴ میلیارد تومان رسیده است

وی تاکید کرد: تجارت ما سال گذشته ۸۰ درصد افزایش یافت و به حدود ۴ میلیارد دلار رسیده است. باید راه‌های خاصی را در بخش انرژی، حمل و نقل و کشاورزی، فاینانس و گمرکی پیدا کنیم. در نیروگاه بوشهر در فاز دوم و سوم کار می‌کنیم.

وزیر خارجه روسیه تاکید کرد: نباید اجازه دهیم آمریکا و اقمار آن‌ اصول بین‌الملل و اساس منشور سازمان ملل و برابری حاکمیت کشورها را عوض کنند. روسیه و ایران تحریم‌های یکجانبه برخلاف منشور توسط آمریکا را محکوم می‌کنیم.

برجام باید با همان شکل ۲۰۱۵ و بدون هیچ اضافه‌ای احیا شود

لاوروف در مورد برجام اظهار داشت: درباره برجام، هدف ما این است که کار اشتباهی که آمریکا صورت داد را تصحیح کنیم. زمانی آمریکا از برجام و قطعنامه خارج شد یک بار دیگر حقوق بین‌الملل را نقض کرد. باید کاری کنیم برجام به همان شکل اول آن در سال ۲۰۱۵ و بدون هیچ اضافه‌ای احیا شود.



ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین