کد خبر: ۳۴۴۰۰۰
تاریخ انتشار: ۰۳ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۳۱
به نظر می‌رسد عدم طی روال قانونی در صدور پروانه ساختمان پروژه متروپل یکی از ضعف‌هایی بود که منجر به این حادثه شد. این معضل تا یکی دو سال گذشته وجود داشت که در حال حاضر تا حدودی رفع شده است.


ساعت ۱۲ و ۳۰ دقیقه روز دوم خردادماه سال ۱۴۰۱ ساختمان ۱۰ طبقه متروپل در آبادان که یک ساختمان نیمه کاره تجاری اداری است فروریخت.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید، پس از امدادرسانی تا پاسی از شب، تعداد ۷ کشته و ۳۱ مصدوم تایید شده و حداقل ۸۰ نفر زیر آوار گرفتار بودند.

هشدار درمورد امکان ریزش کامل سازه هم صادر شده است.

آتش نشانان از شهر‌های مجاور از جمله اهواز هم به آبادان رفته اند.

از تهران هم ۵۰ آتش نشان به آبادان رفتند.

گفته می‌شود چندی پیش ادامه کار این پروژه به دلیل مشکلات فنی متوقف شده بود. همچنین سه طبقه این ساختمان نیز خلاف ساخته شده بود.

آخرین اخبار از این حادثه را می خوانید:

تایید هویت جسد مالک برج متروپل آبادان
۱۴۰۱/۰۳/۰۳ - ۱۳:۰۷

مدیرعامل خبرگزاری قوه قضاییه از تایید هویت جسد مالک برج متروپل آبادان، که روز گذشته دچار ریزش شد، خبر داد.

مهدی کشت دار، مدیرعامل میزان، خبرگزاری قوه قضاییه در توییتی نوشت: دادستان مرکز خوزستان: با توجه به‌ کشف اسناد هویتی حسین عبدالباقی، مالک برج متروپل و یکی از متهمین اصلی پرونده در البسه‌ یکی از قربانیان حادثه که غیرقابل تشخیص بوده، دستور تشخیص هویت متوفی از طریق واحد تشخیص هویت ناجا و پزشکی قانونی صادر شد که هویت وی مورد تایید قرار گرفت.
اورژانس: هر آن احتمال فروریختن ساختمان متروپل آبادان وجود دارد / تمام آوار ۱۰ طبقه در یک طبقه جمع شده؛ کار آواربرداری خیلی سخت است
۱۴۰۱/۰۳/۰۳ - ۱۳:۰۴

سخنگوی سازمان اورژانس کشور با اشاره با استقرار ۵۰ دستگاه آمبولانس و آماده‌سازی ۱۰۰ تخت در بیمارستان‌ها، گفت: وضعیت همه مصدومان به جز یک نفر، مساعد است.

مجتبی خالدی اظهار کرد: تا این لحظه ۳۳ نفر از هم‌وطنان آبادانی در حادثه ریزش ساختمان متروپل دچار مصدومیت شده‌اند که توسط همکاران ما به بیمارستان‌ها منتقل شدند. بر اساس گفته شاهدان عینی و با توجه به اینکه ساختمان در طبقات منفی پر تردد بود است، احتمال داده می‌شود که ۵۰ نفر زیر آوار باشند.

وی در پاسخ به اینکه چقدر احتمال زنده ماندن افراد گرفتار در زیر آوار وجود دارد؟ گفت: با توجه به تجربه ساختمان پلاسکو، آن زمان نیز این چنین نگرانی‌هایی داشتیم اما با توجه به اینکه در متروپل تمام آوار ۱۰ طبقه در یک طبقه تجمع پیدا کرده است، کار آواربرداری خیلی سخت است.

سخنگوی سازمان اورژانس کشور با بیان اینکه وضعیت همه مصدومان به جز یک نفر، مساعد است، گفت: ۵۰ دستگاه آمبولانس در محل مستقر کرده‌ایم و ۱۰۰ تخت در بیمارستان‌ها آماده هستند.

خالدی در پایان با اشاره به وضعیت ناپایدار ساختمان نیمه فرو ریخته متروپل عنوان کرد: یکی از نگرانی‌هایی که وجود دارد این است که احتمال ریزش ساختمان در هر آن وجود دارد و افرادی هستند که پایین در حال کار هستند. البته نیروی انتظامی خانواده‌های نگران را از محل دورتر کرده است.
حبس ۵۰ نفر در زیر آوار متروپل آبادان / تعداد مصدومان به ۳۳ نفر رسید
۱۴۰۱/۰۳/۰۳ - ۱۲:۵۷

مجتبی خالدی سخنگوی اورژانس در محل حادثه ریزش متروپل آبادان با تشریح آخرین وضعیت مصدومان حادثه ریزش ساختمان متروپل آبادان گفت: تاکنون ۳۳ نفر در این حادثه مصدوم شده‌اند.

وی با بیان اینکه طبق مشاهدات عینی همچنان ۵۰ نفر زیر آوار گرفتار‌ند که تلاش برای نجات آن‌ها ادامه دارد، افزود: ۵۰ دستگاه آمبولانس و چهار دستگاه اتوبوس آمبولانس در محل حادثه مستقر هستند و یک فروند بالگرد نیز در فرودگاه آبادان برای اعزام فوری مصدومان مستقر است.

خالدی با بیان اینکه با توجه به مهیا بودن امکانات لازم پزشکی در آبادان تاکنون مصدومی به مرکز استان اعزام نشده است، گفت: با دستور وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی همه امکانات برای خدمات رسانی به مصدوم فراهم شده و یک هواپیما در تهران برای انتقال بیماران در صورت نیاز آماده است.
وزیر کشور: در امدادرسانی مشکلی نداریم
۱۴۰۱/۰۳/۰۳ - ۱۲:۵۷

وزیر کشور گفت: تمام امکانات مورد نیاز برای این امر بسیج شده تا امدادرسانان بتوانند بهترین عملکرد را در این زمینه داشته باشند.

احمد وحیدی در ستاد مدیریت بحران آبادان ‌که در مسجد قائم آبادان در جوار محل حادثه برگزار شد وزیر کشور ابتدا خواستار توضیح مسئولان استان و شهرستان در زمینه امداد‌رسانی و عملکرد دستگاه‌ها شد و پس از شنیدن گزارشات آنان دستورات لازم را صادر کرد.

وزیر کشور افزود:‌‌ تمام امکانات مورد نیاز برای این امر بسیج شده تا امدادرسانان بتوانند بهترین عملکرد را در این زمینه داشته باشند.

وحیدی حجم ریزش آوار را بسیار زیاد دانست و تصریح کرد: به دلیل باریک بودن خیابان منتهی به محل حادثه قدری کار مشکل است اما خوشبختانه از روز گذشته تا کنون امدادرسانان بدون وقفه در حال امدادرسانی هستند و بسیاری از افراد گرفتار شده در زیر آوار را هم نجات داده اند.

وی با ابراز تاسف از کشته شدن تعدادی از هموطنانمان در این حادثه گفت: همه ما با خانواده های این عزیزان ابراز همدردی می کنیم.

وزیر کشور از همراهی و همکاری مردم با امدادرسانان تشکر کرد و گفت: به رغم داغدار بودن برخی خانواده‌های آبادانی در این حادثه ولی همراهی خوبی با امدادرسانان داشتند و خودشان تلاش امدادرسانان در محل را مشاهده کردند.

وی اظهار داشت: همان‌طوری که مقامات قضایی اعلام کردند که با مسببان این حادثه برخورد می‌کنند انتظار داریم دستگاه قضایی محکم و طبق قانون پس از بررسی‌های همه جانبه با خاطیان برخورد کند تا از این پس شاهد این حوادث در کشور نباشیم.

در این نشست صادق خلیلیان استاندار خوزستان گزارشی از روند امداد رسانی از لحظه وقوع حادثه تا کنون را ارائه کرد و گفت: خوشبختانه تمام امکانات دولتی استان و حتی چند شهر همجواز با خوزستان هم به محل حادثه روانه شده و امداد رسانان با جان و دل مشغول امداد رسانی هستند.

وی گفت: از روز گذشته به دستور وزیر کشور در محل حادثه حاضر شدم و تمامی دستورات لازم را برای مدیریت این حادثه صادر کرده و به صورت مستقیم کارها را رصدو پایش کرده تا امداد رسانی در مسیر درست انجام شود.
فوت مالک «متروپل» در جریان حادثه
۱۴۰۱/۰۳/۰۳ - ۱۲:۳۴

دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان خوزستان گفت: تاکنون ۱۰ نفر از متخلفان پروژه و مسببان حادثه ریزش ساختمان متروپل آبادان با دستور قضایی بازداشت شده‌اند.

صادق جعفری چگنی درمورد جزییات ریزش ساختمان ۱۰ طبقه اداری -تجاری متروپل آبادان اظهار کرد: بازداشت شدگان این حادثه ۱۰ نفر شامل شهردار فعلی آبادان و دو شهردار سابق و نیز تعدادی از کارکنان شهرداری و ناظران این پروژه هستند و در جهت برخورد با سایر متخلفان، دستور بازداشت تعداد دیگری نیز صادر شده است.

وی به میزان، خبرگزاری قوه قضاییه گفت: مالک و پیمانکار اصلی ساختمان که از متهمان بوده و دستور بازداشت وی نیز صادر شده بود و در جریان ریزش ساختمان در محل حضور داشت در جریان این حادثه جان خود را از دست داد.

دادستان عمومی و انقلاب مرکز خوزستان بیان کرد: همه اجساد جهت تعیین هویت، به پزشکی قانونی منتقل شده‌اند.

جعفری چگنی تصریح کرد: با دستور دادستان کل کشور مبنی بر نظارت مستقیم بر موضوع، بلافاصله در محل حاضر و اکنون به همراه دادستان شهرستان آبادان در محل حاضر هستیم.

وی افزود: عملیات آواربرداری از ساختمان ادامه دارد و امنیت عمومی جهت حفاظت از اموال مردم در محل و فروشگاه‌های اطراف تامین شده است.
رییس هلال‌احمر: ساختمان مجاور هم شرایط پایداری ندارد
۱۴۰۱/۰۳/۰۳ - ۱۱:۱۸

رییس جمعیت هلال احمر آخرین جزییات آواربرداری و امدادرسانی در حادثه ریزش ساختمان متروپل در آبادان را ارائه کرد.

"پیرحسین کولیوند" رییس جمعیت هلال‌احمر درباره آخرین وضعیت امدادرسانی در حادثه متروپل در آبادان گفت: در حال حاضر همچنان عملیات امداد و نجات ادامه دارد و با ورود تجهیزات جدید به میدان، عملیات جستجو در حال حاضر ادامه دارد.

وی ادامه داد: از صبح با حضور وزیر کشور دسته‌بندی جدیدی صورت گرفته تا کار به صورت تخصصی پیش برود و با ورود اداوات جدیدی که اضافه شده است تاکنون 32 مصدوم نجات پیدا کرده‌اند و 7 نفر نیز توسط دستگاه‌‌های زنده‌یاب و سگ‌ها نجات پیدا کرده‌اند.

او افزود:‌ با توجه به تقسیم‌بندی که صورت گرفته است، مطمئنا سرعت امدادرسانی بیشتر خواهد شد، اما ساختمان مجاور نیز شرایط پایداری ندارد و ممکن است هر لحظه مخاطراتی را برای ما ایجاد کند، اما با حفظ ایمنی، امدادگران سرعت عملیات را بیشتر کرده‌اند تا سریعتر به زیرزمین برسیم.

وی درباره تخلیه ساختمان‌های مجاور گفت: تا جایی که مخاطره وجود داشت، تخلیه شده‌اند. الان همکاری خوبی بین همه دستگاه ها وجود دارد و از مردم تقاضا داریم در صحنه حضور نداشته باشند.
تعداد فوتی ها به 11 نفر رسید
۱۴۰۱/۰۳/۰۳ - ۱۱:۰۳

با کشف یک پیکر دیگر، تعداد فوتی ها به 11 نفر رسید.
رئیس نظام مهندسی خوزستان: روال قانونی در صدور پروانه ساختمان متروپل آبادان طی نشده بود
۱۴۰۱/۰۳/۰۳ - ۱۰:۵۵

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان خوزستان با بیان اینکه ظاهرا روال قانونی در صدور پروانه ساختمان متروپل آبادان طی نشده است گفت: ایراداتی از جمله عدم رعایت پوشش میلگرد، تغییر شکل بعضی از تیرها و کمانش برخی ستونهای پروژه متروپل را به شهرداری گوشزد کردیم و یک ماه قبل دستور توقف دادیم که ترتیب اثر داده نشد.

کوروش خواجوی اظهار کرد: به نظر می‌رسد عدم طی روال قانونی در صدور پروانه ساختمان پروژه متروپل یکی از ضعف‌هایی بود که منجر به این حادثه شد. این معضل تا یکی دو سال گذشته وجود داشت که در حال حاضر تا حدودی رفع شده است.

وی توضیح داد: بعضی از سرمایه‌گذاران و مالکان پروژه‌های بزرگ در بسیاری شهرها از جمله آبادان و اهواز با هدف کاهش هزینه‌ها و بروکراسی موجود در فرآیند نظارت، روال قانونی طراحی و نظارت را طی نمی‌کنند و مستقیما سراغ شهرداری می‌روند. از آنجا که مبالغ پروانه این پروژه‌ها بسیار بالاست شهرداری‌ها نیز با آنها همکاری می‌کنند. بر این اساس فرآیند صدور پروانه مسیری غیرقانونی را طی می‌کند. در پروژه مذکور هم معتقدم نباید پروانه در آن مقطع صادر می‌شد؛ چرا که روال اولیه آن طی نشده بود.

تا سال ۹۹ به ما اجازه ورود ندادند

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان خوزستان تاکید کرد: بعد از آنکه در سال ۱۳۹۶ پروانه ساختمان متروپل صادر شد، سازمان نظام مهندسی از شهرداری درخواست کرد تا اجازه نظارت به این پروژه را به مهندسان سازمان بدهد. تا سال ۱۳۹۹ چنین اجازه ای صادر نشد. دیدگاه ما این است که مالک درخصوص ورود سازمان نظام مهندسی مقاومت می‌کرد. تا اینکه از خرداد سال ۱۳۹۹ ناظرین سازه و معماری تاسیسات به صورت قانونی از سوی سازمان نظام مهندسی معرفی و در این پروژه وارد عمل شدند.

خواجوی یادآور شد: من در آن زمان ریاست سازمان نظام مهندسی را بر عهده نداشتم ولی دیدگاه سازمان همواره این بوده که در هر مرحله که بتوان با ورود به یک ساخت و ساز، جلوی حوادث را گرفت باید اقدام کرد. کما اینکه در بسیاری از پروژه‌های نیمه‌ساز این مداخله صورت گرفته و ثمرات خوبی داشته است. شهرداری هم همکاری مناسبی صورت داده و مالک، نواقص را برطرف کرده است. ولی در این پروژه بعضی تذکرات خیلی جدی داده شده که چندان مورد توجه سازندگان قرار نگرفته است. چه بسا اگر به موارد هشدار عمل می‌شد امروز شاهد چنین اتفاقی نبودیم.

وی با بیان اینکه حدود یک ماه قبل آخرین تذکر به شهرداری درخصوص پروژه متروپل داده شده است گفت: یک ماه قبل با گوشزد کردن خطرات پروژه به شهرداری دستور توقف آن را دادیم. طبق گزارشی که از ناظر دیدم تذکرات به اندازه کافی هشداردهنده بوده است.

سازمان نظام مهندسی اجازه برخورد ندارد

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان با اشاره به قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان مصوب ۱۳۷۴ گفت: در قانون نظام مهندسی مصوب مجلس و آیین نامه اجرایی قانون که توسط هیات دولت تصویب و به وزارت راه و شهرسازی ابلاغ شده، این وزارتخانه را مکلف کرده که مقررات ملی را صادر کند که ۲۳ مبحث است. در هیچ جای قانون اختیاری فراتر از تذکر به مهندس ناظر داده نشده است. در واقع سازمان نظام مهندسی اختیاری مبنی بر برخورد و اجرای تذکرات ندارد. این اختیار و امکان به شهرداری داده شده که در مواردی مثل پروژه متروپل باید به موقع ورود و آن را متوقف کند. در تمام دنیا نیز به همین شکل است.

خواجوی تصریح کرد: من هنوز با مسئولان شهرداری در خصوص برج متروپل صحبتی نکرده‌ام. شاید آنها هم اخطار لازم را به مالک داده‌اند و او بدون اذن شهرداری اقدام به ایجاد حصار کرده و کارها را پیش برده است. همانطور که گفتم در عمده مواردی که به شهرداری گزارش می‌شود شهرداری‌ها ساخت و سازهای ناایمن را تا رفع نقص متوقف می‌کنند ولی مواردی هم مثل این پروژه دیده می‌شود که کارها ادامه پیدا می‌کند.

وی اظهار کرد: بر اساس نقشه اولیه که مهندسین مشاور در سال ۱۳۹۶ برای پروژه متروپل تهیه کرده‌اند ظاهرا این ساختمان ۹ سقف داشته است. برخی ایراداتی که به این بنا وارد شده عدم رعایت پوشش میلگرد، تغییر شکل بعضی از تیرها و کمانش بعضی از ستونها بوده است. وقتی ساختمانی با چنین مشکلاتی ساخته می‌شود حتی اگر مسیر قانونی را هم طی کند باید متوقف شود تا یک شخص حقیقی یا حقوقی دارای صلاحیت بیاید و آزمایشهای لازم را انجام دهد.

فعلا امداد و نجات در اولویت ما است

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان خوزستان با بیان اینکه پس از پایان آواربرداری، کمیته‌ای از سوی استانداری برای بررسی ابعاد حادثه تشکیل می‌شود گفت: ما توسط کارشناسان سازمان نظام مهندسی، گزارشی را تهیه و همه ابعاد موضوع را تا جایی که به ما مربوط است گزارش می‌کنیم. پیگرد قضایی بر عهده کارشناسان دادگستری است که بر اساس مدارک و شواهد اقدام می‌کنند. فعلا امداد و نجات در اولویت است که ما نیز به سهم خود مشاوره‌های فنی را درخصوص آواربرداری به تیم امداد و نجات ارایه می‌دهیم. این اولویت ما تا چند ساعت آینده خواهد بود.
آخرین وضعیت مصدومان و جانباختگان
۱۴۰۱/۰۳/۰۳ - ۱۰:۵۵

رئیس جمعیت هلال احمر تاکید کرد: تمام توان عملیاتی و لجستیکی جمعیت هلال احمر برای تسریع در امر جست‌وجو و نجات حادثه‌دیدگان بسیج شده است.

به گزارش هلال احمر، پیرحسین کولیوند رئیس جمعیت هلال احمر با تاکید بر تداوم عملیات امدادرسانی در آبادان و فعالیت شبانه روزی نیروهای جمعیت هلال احمر گفت: در حال حاضر ۲۳ تیم شامل ۱۱۲ نفر در حال انجام عملیات جست‌وجو و نجات در طبقات زیرین ساختمان هستند.

رئیس جمعیت هلال احمر که خود برای مدیریت میدانی عملیات در خوزستان بسر می‌برد خاطر نشان کرد: با تلاش نجاتگران هلال احمر تا این لحظه پیکر ۹ جان‌باخته رهاسازی شده است و با توجه به فوت یک نفر در بیمارستان مجموع قربانیان تا این لحظه ۱۰ نفر است. ۳۲ نفر نیز مصدوم شدند.

وی افزود: ۷ نفر از زیر آوار توسط سگ‌های آنست (جست‌وجو) و دستگاه‌های الکترونیکی زنده‌یاب جمعیت هلال احمر نجات یافتند.

رئیس جمعیت هلال احمر تاکید کرد: تمام توان عملیاتی و لجستیکی جمعیت هلال احمر برای تسریع در امر جست‌وجو و نجات حادثه‌دیدگان بسیج شده است و بسیاری از استان‌ها نیز اعلام آمادگی برای حضور در منطقه را دارند.
شمار جانباختگان به ۱۰ تن رسید
۱۴۰۱/۰۳/۰۳ - ۱۰:۵۴

رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر از افزایش شمار جانباختگان حادثه ریزش ساختمان متروپل آبادان به ۱۰ تن خبر داد.

مهدی ولیپور دراین باره گفت: اجساد سه تن دیگر از افرادی که در زیر آوار ساختمان متروپل آبادان مدفون شده بودند با تلاش امدادگران حاضر در محل کشف شده و به این ترتیب متاسفانه تاکنون شمار کشته شدگان این حادثه به ۱۰ نفر رسیده است.

وی با بیان اینکه تلاش امدادگران برای جستجو در آوار و دستیابی به طبقات پایین تر ادامه دارد، گفت: جستجوها همچنان از سوی عوامل امدادی و تیم های زنده یاب جمعیت هلال احمر در حال انجام است.
بازداشت ۱۰ متهم
۱۴۰۱/۰۳/۰۳ - ۱۰:۵۳

تاکنون ۱۰ نفر از مقصران حادثه ساختمان ۱۰ طبقه متروپل دستگیر شدند.

دادستان عمومی و انقلاب استان خوزستان گفت: حسین حمیدپور شهردار فعلی، دو شهردار قبلی و ناظران پروژه در بین افراد دستگیر شده هستند.

صادق جعفری چگنی افزود: شناسایی سایر عوامل مقصر در حادثه ریزش برج متروپل آبادان ادامه دارد.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین