کد خبر: ۳۴۴
تاریخ انتشار: ۰۳ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۰:۴۵
عارف گفت:کسانی که هیچ نقشی در پیروزی گفتمان اصلاح‌طلب –اعتدال‌گرا در انتخابات ریاست‌جمهوری نداشتند در تلاشند رای مردم را در رسانه‌های کذایی خود مصادره کنند.
تدبیر و امیددکتر محمدرضا عارف در همایش «سپاس عارف» که به منظور تجلیل از خردورزی سیاسی وی و تقدیر از فعالان ستاد انتخاباتی عارف در مجتمع فرهنگی نصر مشهد برگزار شد، با تبریک میلاد امام حسن مجتبی(ع) با بیان این‌که افتخار بزرگی است که در جوار بارگاه امام رضا(ع) در جمع اصلاح‌طلبان قرار دارم، گفت: همواره در میان استان‌ها به خراسان‌رضوی نگاه ویژه‌ای داشته و دارم. در زمان تبلیغات انتخابات با وجود این‌که تعداد زیادی از استان‌ها را نتوانستم بروم اما افتخار سه سفر به خراسان‌رضوی را داشتم و هر بار که می‌آمدم انگیزه مضاعف در من حاصل می‌شد. 

عارف با بیان این‌که در سالیان اخیر فضای تنگ‌نظرانه بر کشور حاکم بود، خاطرنشان کرد: فضای تنگ‌نظرانه بر کشور هیچ ارتباطی با جهت‌گیری اصلی نظام و انقلاب نداشت. ایجاد فضای اینچنینی و برخوردهایی که با اصلاح‌طلبان شد توهم شکست بر جریان اصلاح‌طلبی را وارد کرد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، تفکر اصلاح‌طلبی را تفکر انقلاب اسلامی دانست و افزود: من تفکر اصلاح‌طلبی را همان تفکری می‌دانم که در بهمن سال 57 سبب پیروزی انقلاب اسلامی شد. عارف یادآور شد: بارها اعلام کرده‌ام که در فضایی که توهم شکست بر جریان اصلاح‌طلب وارد بود تنها راه برون‌رفت از این شرایط حضور در انتخابات است. 

معاون اول دولت اصلاحات با تاکید بر این‌که اصلاح‌طلبی مطالبه عمومی جامعه است، تصریح کرد: غرور کاذب مقدمه شکست یک جریان سیاسی است، نباید یک جریان سیاسی بعد از پیروزی در انتخابات دچار غرور شود. 

وی با یادآوری حوادث انتخابات 88 گفت: در زمینه حوادث سال 88 بارها با دوستان اصولگرا صحبت داشته‌ایم که باید یک‌درصد خطای خود را بپذیرند و همچنین به جریان اصلاحات نیز یک‌درصد حق دهند، اما آنان قبول نکردند. 

عارف با بیان این‌که جان بی‌ارزش و یک شخصیت ناقابل خود را در خدمت انقلاب گذاشته‌ام، تصریح کرد: با وجود مشکلات فراوان تاکید بر این داشتم که باید حضور داشت تا گفتمان اصلاح‌طلبی با عنوان گفتمان انقلاب معرفی شود. 

وی ادامه داد: اصلاح‌طلبان در استان‌های کشور از حیث حاکمیت توهم شکست یا هزینه‌هایی که بابت این هواداری داده بودند، نسبت به برپایی ستادهای انتخاباتی در ابتدا بی‌رغبت عمل می‌کردند که در مدت زمان کوتاهی مرتفع شد. 

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: خدا را شکر حماسه سیاسی در انتخابات 92 خلق شد و حضور بیش از 70‌درصدی مردم پای صندوق‌های رای استنادی بر ادعای خلق حماسه سیاسی است. 

عارف با بیان این‌که سد ناامیدی اصلاح‌طلبان در انتخابات 92 شکست، خاطرنشان کرد: ایجاد امید دوباره به منزله سرمایه اجتماعی بوده و اکنون باید از این سرمایه اجتماعی محافظت شود. 

وی با ابراز خرسندی از این‌که یکی از حسن‌های انتخابات 92، احساس پیروزی در تمام بخش‌ها و جریان‌هاست، تصریح کرد: پس از انتخابات 92 شاهد آن هستیم که هیچ فرد و جریان سیاسی احساس شکست نمی‌کند و همه خود را پیروز میدان رقابت می‌دانند. 

معاون اول دولت اصلاحات ضمن تاکید بر آسیب‌شناسی دوران اصلاحات این سوال را مطرح کرد که چرا دوم خرداد 76 به سوم تیر 84 تبدیل شد؟ وی در پاسخ به این سوال عدم حفاظت از سرمایه اجتماعی خلق شده در دوم خرداد 76 را دلیل حادث شدن سوم تیر 84 دانست و تاکید کرد پیروزی به دست آمده در انتخابات 92 اگر با درایت مدیریت شود مطمئنا در انتخابات‌های بعدی تکرار خواهد شد. 

عارف با انتقاد شدید از مصادره آرای مردم توسط بعضی گروه‌ها و رسانه‌های خاص، گفت: کسانی که هیچ نقشی در پیروزی گفتمان اصلاح‌طلب –اعتدال‌گرا در انتخابات ریاست‌جمهوری نداشتند در تلاشند رای مردم را در رسانه‌های کذایی خود مصادره کنند که البته با شکست مواجه خواهند شد. 

معاون اول دولت اصلاحات با بیان این‌که مسیر هشت‌ساله اخیر قابل تکرار نیست تاکید کرد: هیچ راهی جز بسط و گسترش گفتمان اصلاح‌طلبی نداریم. اصولگرایان با تمام قدرت هشت سال زمام امور کشور را بر عهده داشتند نتیجه‌اش اخلاق‌گریزی در نسل جوان بود. 

وی در همین زمینه خاطرنشان کرد: اصولگرایان با بی‌اخلاقی تمام در اواخر عمر دولت فعلی سعی کردند حساب خود را از دولت جدا کنند ولی بايدمردانه پای دولت می‌ایستادند و پاسخگوی افکار عمومی بودند. 

عارف در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این‌که تحلیل‌های مردم حتی در روستاها از بسیاری از مدعیان اهل سیاست عمیق و پخته‌تر بود، اظهار داشت: دولت یازدهم باید به‌طور جدی به مطالبات مردمی توجه و پیگیری کند؛ البته انتظار معجزه نیست باید قبول کرد بعضی مشکلات ظرف یک ماه و دو ماه حل نمی‌شود و مساله مهم این است که باید به دولت آقای روحانی کمک کرد. 

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: باید بگذاریم آقای روحانی با عنوان رییس دولت افراد مورد نظر خود را در سطوح مختلف انتخاب کند و هر فردی که وارد کابینه یازدهم شد باید وحدت و انسجام را در راس اهداف خود قرار دهد. 

عارف از انتشار کتابی با محوریت ای‌میل‌ها، پیام‌ها و نامه‌های رسیده به وی در یک ماه انتخابات خبر داد و گفت: این کتاب را منتشر می‌کنم تا توده مردم درباره من قضاوت کنند. 

وی اظهار کرد: جریان‌های سیاسی نباید به دنبال حضور حداکثری مردم باشند بلکه باید به دنبال حضور صددرصدی باشند؛ باید برای 27‌درصدی که رای نداده‌اند چاره‌اندیشی کرد. 

معاون اول دولت اصلاحات با تاکید بر نهادینه شدن آزادی بیان در کشور از این‌که طی سالیان اخیر نویسندگان و استادان دانشگاه برای بیان دیدگاه‌های خود با محدودیت‌هایی روبه‌رو بودند انتقاد کرد. 

وی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر بها دادن به تشکل‌های مردم‌نهاد در کشور، خاطرنشان کرد: یکی از دستاوردهای انتخابات ریاست جمهوری این بود که نشان داد تحزب یک ضرورت در کشور است. در کشور ما نه حاکمیت دنبال تحزب است نه مردم و اگر بخواهیم قانون اساسی به‌درستی اجرا شود هیچ راهی جز تحزب نداریم. 

عارف با اشاره به تحلیل کشورهای غربی از نتایج انتخابات 88 و 92 گفت: به اعتقاد کشور‌های غربی انتخابات 88 امنیت ملی کشور را تهدید کرده و انتخابات 92 سبب تقویت امنیت ملی شد که باید این تحلیل‌ها مورد توجه قرار بگیرد. 

وی با تاکید بر این‌که شرایط کشور ایجاب می‌کند تحزب در کشور شکل بگیرد، گفت: بعد از برگزاری انتخابات یکی از مطالبات گروه‌های مختلف از اینجانب تشکیل حزبی فراگیر در کشور است که دوستان ما در حال بررسی هستند که آیا ضرورت دارد حزب جدیدی تشکیل شود یا این‌که احزاب موجود را تقویت کنیم که ان‌شاءالله نتیجه این بررسی‌ها به اطلاع مردم عزیز کشور خواهد رسید.
منبع:روزنامه بهار
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین