|
|
امروز: پنجشنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۹
کد خبر: ۳۴۳۱۳۰
تاریخ انتشار: ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۳:۴۶
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین در نشست شورای مدیران اجرایی وال استریت ژورنال گفت، نیروهای اوکراینی جلوی حمله روس‌ها را در آنچه او به عنوان مرحله اول این درگیری توصیف کرد، گرفته‌اند.

بامداد پنجشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۰، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه پس از هفته‌ها گمانه زنی، بالاخره فرمان حمله نظامی همه جانبه به اوکراین را صادر کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید، روز گذشته رئیس کمیسیون اجرایی اتحادیه اروپا در چارچوب ششمین دور از تحریم‌ها علیه مسکو در پی تهاجم به خاک اوکراین، یک بسته تحریمی پیشنهادی سختگیرانه را تشریح کرد. بر اساس این بسته تحریمی، اتحادیه اروپا قصد دارد ظرف شش ماه آینده واردات محصولات نفت خام و تا پایان سال جاری میلادی واردات نفت پالایش‌شده از روسیه را به‌ طور کامل محدود کند.

همچنین سازمان امنیت ارتش اوکراین (گور) اعلام کرد روسیه برای برگزاری یک رژه نظامی در روز ۹ مه در بندر ماریوپل آماده می‌شود. نهم مه، سالروز شکست ارتش آلمان نازی و تصرف برلین از سوی متفقین و به‌ویژه ارتش سرخ شوروی است. به گفته این نهاد اطلاعاتی، سرگی کیرنکو، معاون مدیر اداره ریاست جمهوری روسیه برای برگزاری این مراسم وارد شهر ماریوپل شده است.

آخرین اخبار و تحولات مربوط به حمله روسیه به اوکراین را بخوانید.

رئیس‌جمهور اوکراین: توافقی را که شامل ماندن نیروهای روس باشد، نمی‌پذیریم
۱۴۰۱/۰۲/۱۵ - ۱۲:۱۹

رئیس‌جمهوری اوکراین گفت که کشورش "نمی‌تواند توافقی با مسکو که به نیروهای روس اجازه دهد در اراضی اشغال شده باقی بمانند، بپذیرد."

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین در نشست شورای مدیران اجرایی وال استریت ژورنال گفت، نیروهای اوکراینی جلوی حمله روس‌ها را در آنچه او به عنوان مرحله اول این درگیری توصیف کرد، گرفته‌اند.

به گفته او، اوکراین در مرحله دوم نیروهای روسیه را از اراضی خودش اخراج می‌کند و در مرحله سوم، برای احیای کامل تمامیت ارضی خود اقدام خواهد کرد.

زلنسکی گفت که اوکراین یک توافق آتش‌بس که به نیروهای روسیه اجازه دهد در مواضع کنونی‌ خودشان باقی بمانند، قبول نخواهد کرد. رئیس‌جمهوری اوکراین بدون ذکر جزئیات بیشتر گفت: ما "نبرد منجمد" را نخواهیم پذیرفت.

نبرد منجمد یا جنگ منجمد (frozen conflict) در روابط بین‌الملل، وضعیتی است که یک درگیری مسلحانه فعال به پایان رسیده اما هیچ پیمان صلح یا چارچوب سیاسی دیگری این درگیری را حل نکرده‌است؛ بنابراین، از نظر قانونی درگیری می‌تواند هر لحظه دوباره شروع شود و محیط ناامن و بی‌ثباتی را ایجاد کند.
بایدن: از تحریم‌های سنگین‌تر علیه روسیه استقبال می‌کنیم
۱۴۰۱/۰۲/۱۵ - ۱۱:۰۸

رئیس‌جمهوری آمریکا با اشاره به تمایل اتحادیه اروپا برای اجرای ششمین بسته تدابیر محدودکننده علیه روسیه گفت، دولت واشنگتن هم از بررسی ایده تحریم‌های بیشتر علیه روسیه استقبال می‌کند و با شرکایش در گروه هفت رایزنی خواهد داشت.

جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا چهارشنبه در پاسخ به سوال خبرنگاران در کاخ سفید گفت: در خصوص تحریم‌های مازاد، ما همواره از تحریم‌های بیشتر استقبال می‌کنیم.

بایدن گفت: طی روزهای آتی با اعضای گروه هفت (متشکل از اقتصادهای پیشرفته) درباره کارهایی که می‌خواهیم انجام دهیم و نمی‌خواهیم انجام دهیم، صحبت خواهم کرد.

اتحادیه اروپا با بررسی ششمین بسته تحریمی روسیه از زمان تهاجم این کشور به اوکراین، آماده به صفر رساندن خرید نفت و محصولات نفتی روسی می‌شود؛ گرچه مجارستان به عنوان یکی از اعضای این اتحادیه اعلام کرده است با استفاده از حق کرسی خود چنین تصمیمی را وتو خواهد کرد.
سوئد: برای عضویت در ناتو، از آمریکا تضمین گرفته ایم
۱۴۰۱/۰۲/۱۵ - ۱۱:۰۷

آن لینده، وزیر امور خارجه سوئد چهارشنبه در واشنگتن پس از دیدار با آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا گفت: طبیعتا قصد ندارم درباره جزئیات آن صحبت کنم اما من اکنون عمیقا احساس اطمینان می‌کنم که ما تضمین آمریکا را داریم. با این حال، این‌ها تضمین‌های امنیتی قاطع، مثل آنهایی که شما در صورت عضویت کامل در ناتو دریافت می‌کنید، نخواهد بود.

وزیر امور خارجه سوئد از بیان اینکه چه نوع تضمینی از بلینکن گرفته است، خودداری کرد.

او گفت: منظور آنها این است که برای روسیه روشن می‌شود که اگر آنها هر نوع فعالیت منفی را علیه سوئد رهبری کنند –همانطور که تهدید کرده‌اند– این چیزی نخواهد بود که ایالات متحده اجازه آن را بدهد و بگذارد بدون پاسخ بماند.

در بیانیه وزارت خارجه آمریکا که پس از این نشست منتشر شد، آمده است که بلینکن بر تعهد واشنگتن به سیاست استقبال از اعضای جدید در ناتو تاکید کرده، اما هیچ اشاره‌ای به تضمین‌های امنیتی نشده است.
نیویورک‌تایمز: اوکراین با کمک اطلاعاتی آمریکا ژنرال‌های روس را کشته است
۱۴۰۱/۰۲/۱۵ - ۱۱:۰۶

روزنامه نیویورک‌تایمز به نقل از مقام‌های ارشد آمریکایی گزارش داد، ایالات متحده اطلاعاتی ارائه کرده که به نیروهای اوکراینی در کشتن بسیاری از ژنرال‌های روس که در جنگ اوکراین کشته شده‌اند، کمک کرده است.

براساس گزارش روز چهارشنبه نیویورک‌تایمز، واشنگتن جزئیات تحرکات احتمالی نیروهای روس و موقعیت آنها و دیگر جزئیاتی از مقرهای نظامی سیار روسیه در اوکراین را در اختیار کی‌یف قرار داده و اوکراین هم با ترکیب آنها با اطلاعات خودش، دست به حملات توپخانه‌ای و دیگر حملاتی زده که به کشته شدن افسران و ژنرال‌های روس ختم شده است.

پنتاگون و کاخ سفید به درخواست‌ها برای اظهارنظر درباره این گزارش پاسخی ندادند.

مقام‌های اوکراینی می‌گویند که حدود ۱۲ ژنرال روس را در میدان نبرد کشته‌اند؛ عددی که موجب شگفتی تحلیگران نظامی شده است. این روزنامه آمریکایی همچنین گزارش داد، مقام‌های آمریکایی دقیقا مشخص نمی‌کنند که چه تعداد ژنرال روس در نتیجه کمک اطلاعاتی آمریکا در اوکراین کشته شده‌اند.
آلمان: آماده توقف خرید نفت روسیه هستیم
۱۴۰۱/۰۲/۱۵ - ۱۱:۰۵

آلمان از پیشنهاد کمیسیون اروپا برای اعمال ممنوعیت تدریجی نفت روسیه به تلافی حمله نظامی این کشور به اوکراین حمایت کرد.

روبرت هابک، وزیر اقتصاد آلمان روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت: این دوره گذار برای یافتن منابع تامین جایگزین کافی است. با این حال وی افزود: احتمال اختلالات با کنار گذاشتن نفت روسیه، همچنان وجود دارد.

هابک گفت: دوره گذار به حد کافی طولانی است تا ما بتوانیم همه اقدامات احتیاطی را برای ایجاد منابع عرضه جایگزین نفت روسیه در آلمان بکار ببریم. البته نمی توانیم در این وضعیت تضمین کنیم که هیچ نقصانی وجود نخواهد داشت.

وی گفت: چالش اصلی، پالایشگاه واقع در شودت، نزدیک مرزهای لهستان است که توسط شرکت روس‌نفت روسیه ادامه می شود و انگیزه چندانی برای تغییر تامین کنندگانش ندارد. آلمان قانونی را آماده می کند که زمینه را برای به دست گرفتن کنترل این تاسیسات فراهم می کند.

وزیر اقتصاد آلمان گفت: این تشکیلات باید از نظر سیاسی منحل شود. هدف دولت فدرال این است که این مکان باید حفظ شود و می خواهیم صنعت قابل دوامی آنجا بسازیم. بنابراین تحریم نفت روسیه نباید به خاموش شدن چراغها در این منطقه منتهی شود.

اتحادیه اروپا در ششمین بسته تحریمها علیه مسکو برای افزایش فشار بر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، ممنوعیت واردات نفت روسیه تا شش ماه آینده و توقف واردات فرآورده‌های نفتی تا پایان سال میلادی جاری را پیشنهاد کرده است. مقامات ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا باید به اتفاق این طرح را تصویب کنند.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین