کد خبر: ۳۴۱۳۲
تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۹۳ - ۲۰:۰۵
ماری هارف، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا خواستار حضور رئیس جمهور سوریه بر سر میز مذاکرات با مخالفان آن کشور شد.
ماری هارف سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا در اظهاراتش درموضوع سوریه گفت: بشار اسد رئیس جمهوری سوریه به رغم نداشتن مشروعیت باید بر سر میز مذاکرات (با مخالفان این کشور) حضور داشته باشد.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا که روز دوشنبه و بیشتر به منظور توجیه عدم حضور مقامات کاخ سفید در راهپیمایی پاریس و حواشی به وجود آمده درخصوص روابط پاریس-واشنگتن به جمع خبرنگاران آمده بود، با اشاره به این که جان کری، وزیر خارجه این کشور به دلایل متعدد در راه‌پیمایی پاریس برای همبستگی با قربانیان حمله تروریستی به دفتر نشریه شارلی ابدو شرکت نکرده است، از جمله دلایل عدم حضور کری در این راه‌پیمایی را دلایل امنیتی ارزیابی کرد.
با این همه، شاید مهمترین بخش سخنان روز گذشتۀ ماری هارف را باید اظهارنظر بسیار مختصر او دربارۀ لزوم حضور بشار اسد در مذاکرات باشد.
 
خانم هارف در این بخش از اظهاراتش به موضوع سوریه پرداخت و گفت بشار اسد رئیس جمهوری سوریه به رغم نداشتن مشروعیت باید بر سر میز مذاکرات (با مخالفان این کشور) حضور داشته باشد.
 هارف همچنین از تلاش‌های مصر درباره موضوع سوریه و برگزاری گفت‌وگو میان مخالفان سوری تشکر کرد.

به هر تفسیر به نظر می رسد، اعلام این موضع متفاوت ازسوی کاخ سفید نسبت به آنچه تا پیش از این دربارۀ بحران سوریه مطرح بود، به نوعی درحکم دست پيش گرفتن در برابر اقدام انجام شده باشد تا نشان دهد آنچه موجب پذیرش پیشنهاد روسیه درخصوص مذاکرات سوریه ازسوی بشار اسد گردیده، فشار امریکا بوده است.

به بیان دیگر به نظر می رسد، این اظهارنظر سخنگوی وزارت امورخارجۀ ایالات متحده درخصوص لزوم حضور رئیس جمهور سوریه در مذاکرات، باوجود آن که به زعم امریکا این رئیس جمهور مشروعیت ندارد، القای این مسئله باشد که فشار کاخ سفید بر اسد، او را مجبور کرد که پیشنهاد روسیه برای مذاکرات را بپذیرد.

بر این اساس به نظر می رسد، این سخنان خانم هارف، علی رغم خواست کاخ سفید به روشنی نشان از عقب نشینی امریکا در بحث سوریه دارد و به این اعتبار آن ها درحالی که آن ها تا همین چندماه پیش اساساً با انجام هرگونه گفت و گو و مذاکره ای که یک سوی آن بشار اسد باشد، مخالف بودند، حال می خواهند خود را بانی مذاکرات کنونی جلوه داده و این گونه القا کنند که بشار اسد به دلیل فشار امریکا مجبور به پذیرش مذاکرات پیشنهادی روسیه گردیده است. حال آن که همگان به روشنی درجریان روابط دوستانۀ دو کشور روسیه و سوریه هستند و از آن سو مشکلات اساسی میان امریکا و سوریه از سویی و بحران عمیق دیپلماتیک میان ایالات متحده و روسیه از دیگر سو، امری است واضح و مبرهن.
این درحالی است که سوریه بارها بر گفت و گو و مذاکره با مخالفان صرفاً با شرط کنارگذاشتن سلاح و دست برداشتن از کشتار شهروندان سوریه تاکید داشته است.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین