کد خبر: ۳۳۹۸۳
تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۳ - ۱۴:۱۱
به گفته رییس دفتر رییس‌جمهور، با توجه به محدودیت اعتبارات طرح هایی باید تعریف شود که نیازهای جامعه را برطرف کند.
رییس دفتر رییس‌جمهور از اختصاص اعتبارات مناسب برای صندوق نوآوری و شکوفایی در سال آینده خبر داد و گفت: از برنامه‌های دولت آن است که علاوه بر تقویت دیپلماسی علمی به دیپلماسی فرهنگی و دیپلماسی دانشگاهی نیز پرداخته شود.

 دکتر نهاوندیان در بیستمین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی پیوند میان خدمت کاربردی و تحقیقات بنیادی را رمز توفیق دانست و افزود:‌ تا زمانی که این ارتباط را مستحکم برقرار نکنیم در خدمت و در تحقیقات سرآمد نخواهیم بود.

رییس دفتر رییس‌جمهور با بیان این‌که معمولا در گذشته رشته‌های علوم پزشکی مورد غبطه دیگران و دیگر عالمان بوده است یادآور شد: این رشته خدمات ملموسی به انسان‌ها را ارائه می دهد که بلافاصله حاصل آن نیز قابل مشاهده است.

وی جشنواره تحقیقات علوم پزشکی رازی را از جمله جشنواره‌های پژوهشی مهم کشور نام برد و ادامه داد: علمی مورد تاکید و در راستای توسعه است که موجب رفع نیازهای جامعه باشد؛ هر چند که تولید مقاله یکی از شاخص‌های توسعه علمی است، ولی مقاله‌ای خوب است که بتواند گره‌ای از مشکلات جامعه و مشکلات بشری باز کند.

نهاوندیان با اشاره به نیازهای ضروری برای بخش پژوهش، یادآور شد: رابطه میان تحقیقات و نیاز یکی از زیرساخت‌های لازم برای پژوهش است؛ در این راستا ما باید با توجه به نیازهای جامعه و محدودیت بودجه اقدام به تعریف پروژه های تحقیقاتی کنیم.

به گفته رییس دفتر رییس‌جمهور، با توجه به محدودیت اعتبارات طرح هایی باید تعریف شود که نیازهای جامعه را برطرف کند.

وی تعامل سازنده با جهان را از دیگر نیازهای حوزه تحقیقات نام برد و خاطرنشان کرد:‌ ما نه تنها در دیپلماسی سیاسی بلکه باید دیپلماسی دانشگاه‌ها ، دیپلماسی تجاری و دیپلماسی فرهنگی را توسعه دهیم و حضور ملت ایران در خانواده جهانی نباید حد و مرز داشته باشد.

نهاوندیان توسعه کارهای جمعی و گروهی را از دیگر زیرساخت‌ها نام برد و اضافه کرد: در این راستا باید ملاک‌های ارزیابی اجرای پروژه‌های جمعی باشد چرا که انجام کارهای تیمی آسیب‌های این حوزه را کاهش خواهد داد.

رییس دفتر رییس جمهور با اشاره به ضعف های کشور در زمینه همکاری‌های میان رشته‌ای گفت: این که ما نمی توانیم برای برخی از پروژه‌های تحقیقاتی جذب سرمایه کنیم، به دلیل عدم استفاده از متخصصان مختلف است. علاوه بر آن لازم است تا فن‌آوری‌هایی جدیدی چون ICT و نانو را در پروژه‌های تحقیقاتی خود وارد کنیم.

وی ایجاد رابطه میان اقتصاد، صنعت با رشته‌های مختلف در حوزه پزشکی را از دیگر لازمه‌های پژوهش نام برد و اضافه کرد: از جمله سیاست های دولت در حمایت از پژوهش آن است که تصمیمی بدون پژوهش گرفته نشود که در این زمینه گام‌های زیادی برداشته شده است.

نهاوندیان دراین رابطه توضیح داد: با توجه به شرایط مالی دولت که شرایط پر درآمدی نبوده است صندوق نوآوری و شکوفایی مورد حمایت جدی دولت قرار گرفته است؛ به گونه ای که در سال آینده رقم بودجه‌ای آن قابل توجه خواهد بود.

رییس دفتر رییس جمهور همچنین با اشاره به حمایت از بخش خصوصی در تحقیقات توسعه‌ای یادآور شد: در این راستا در قانون مالیات،‌معافیت‌های مالیاتی برای بخش خصوصی در نظرگرفته شده است تا بخش خصوصی بتواند با استفاده از اعتبارات موجود در زمینه تحقیق و توسعه سرمایه‌گذاری کند.

نهاوندیان رعایت اخلاق در همه حوزه‌های علمی را نیز از ضروریات نام برد و گفت: امروزه ما به اخلاق پزشکی بیش از هر زمان دیگری نیاز داریم؛ چرا که پزشکان حکیمان جامعه هستند.

وی ادامه داد: از این رو از دیگر برنامه های دولت احیای اخلاق بوده است به گونه ای که هم علم را ارتقا دهیم و هم اخلاق را احیا کنیم.
منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین