|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۲
کد خبر: ۳۳۸۶۳۲
تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۱

ایلنا: مدیرکل مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات، گفت: تاریخ احتمالی حمله ملخ‌ها در نیمه دوم ماه مارس، یعنی اوایل فروردین سال آینده است. از کشورهای شرق شبه جزیره عربستان این ملخ‌ها به کشور ما حمله خواهند کرد.

سعید معین درباره حمله احتمالی ملخ‌های صحرایی، افزود: تاریخ احتمالی حمله ملخ‌ها در نیمه دوم ماه مارس، یعنی اوایل فروردین سال آینده است. از کشورهای شرق شبه جزیره عربستان یعنی کشورهای عمان، یمن و صحرای بزرگ ربع الخالی (واقع در جنوب شرقی شبه جزیره عربستان) این ملخ‌ها به کشور ما حمله خواهند کرد.

وی با اشاره به بارندگی‌های نرمال و بالای نرمال در این مناطق، گفت: ملخ بالدار بدون بال و همچنین تخم آن در جنوب عربستان و یمن وجود دارد بنابراین بستر برای حمله ملخ‌ها فراهم است.

این مقام مسئول در پاسخ به این پرسش که منظور شما از بستر برای حمله ملخ‌ها فراهم است چیست؟ گفت: وقتی در منطقه‌ای گیاه سبز و علف موجود باشد آن زمان امکان حمله ملخ‌ها تقویت می‌شود. چه زمان علف و گیاه موجود است زمانی که خاک مرطوب باشد. پس اگر در جایی که رطوبت برای رشد گیاهان فراهم بود ملخ‌ها در آن مناطق افزایش پیدا می‌کنند این اتفاق در شرق آفریقا رخ داده واین جمعیت‌ها به تدریج به جنوب شبه جزیره عربستان منتقل خواهند شد و از آنجا به ایران خواهند آمد.

معین در ادامه تصریح کرد: با افزایش تعداد ملخ‌ها در واحد سطح، بدن آنها روزانه بیش از 400 بار بهم می‌خورد در این شرایط هرمونی در بدن ملخ ترشح می‌شود که آنها را از حالت انفرادی خارج و همه کارها از جمله پرواز کردن و غذا خوردن و.... را باهم انجام می‌دهند. در این شرایط ملخ‌ها این توانایی را دارند که 300 تا 400 کیلومتر پرواز کند و اگر باد موافق وجود داشته باشد 1000 کیلومتر هم پرواز می‌کند.

مدیرکل مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات، با اشاره به میزان بارندگی استان‌های جنوبی کشور، افزود: میزان بارندگی استان‌های بوشهر و سیستان و بلوچستان نرمال و بالای نرمال بوده و علفزارها در این استان‌ها فراهم است و بستر برای ورود ملخ‌ها وجود دارد.

به گفته وی، تا حدودی سازمان حفظ نباتات امکانات برای مقابله با حمله ملخ‌ها را دارد. در دولت گذشته برای مقابله با حمله احتمالی ملخ‌ها بودجه 50 میلیاردی تصویب شد که تاکنون حدود 10 میلیارد تومان از این تسهیلات برای خرید سم، سمپاش و ادوات مبارزه به استان‌های جنوبی تخصیص داده شده است. از اول فروردین تا به امروز حدود 18 میلیون و 100 هزار هکتار ردیابی انجام شده است.

معین با اشاره به امکانات مبارزه در استان‌های جنوبی، گفت: حدود 3 هزار نفر در استان‌های جنوبی آماده هستند تا در صورت ورود ملخ که احتمال حمله آنها در فروردین سال آینده زیاد است با آنها مقابله کنند.

به گفته این مقام مسئول، بنا به آمار مرکز بین‌المللی ملخ، یک دسته معمولی ملخ صحرایی حدود 80 میلیون ملخ است که توانایی این را دارد که روزانه غذای 35 هزار نفر انسان را بخورد. دسته‌های ملخ کیلومتری هستند و شامل دسته‌های 2 تا 10 کیلومتری هستند هر کیلومتر ملخ حدود 80 میلیون ملخ است و هر ملخ روزانه 2 تا 3 گرم غذا می‌خورد.

وی در پایان گفت: ملخ‌ها از هر منطقه‌ای که عبور کنند همه رستنی‌ها از جمله درخت، علف، کشت و محصولات باغی را می‌خورد از این‌رو میزان آسیب آنها به بخش کشاورزی قابل توجه است.



ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین