|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۰۷:۳۲
کد خبر: ۳۳۶۴۵۲
تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۴۰۰ - ۱۴:۵۵

تسنیم: شرکت آب و فاضلاب تهران ضمن تشریح جزئیات طرح‌های جمع‌آوری و تصفیه فاضلاب پردیس، اعلام کرد: آب آشامیدنی شهروندان از مبدا تا نقطه مصرف پایش شده و کیفیت آب آشامیدنی توزیعی در تهران تحت کنترل قرار دارد.

چند روزی است که اخبار مربوط به ورود فاضلاب به سد ماملو که یکی از منابع اصلی تأمین آب شرب تهران است، خبرساز شده و مسئولان مختلفی روی این موضوع اظهار نظر کرده‌اند.

پیگیری‌های خبرگزاری تسنیم از شرکت آب‌وفاضلاب تهران منجر به ارسال گزارشی از سوی این شرکت به منظور توضیح مسائل مربوط به ورود فاضلاب به سد ماملو شد. متن گزارش ارسالی شرکت آب‌وفاضلاب استان تهران بدین شرح است:

"شهر‌های واقع در بالادست حوضه آبریز سد ماملو به دلیل واقع‌شدن در شرق استان تهران و با توجه به نزدیکی به شهر تهران و شرایط آب و هوایی خاص و مهاجرت طی ۱۰ سال گذشته از رشد جمعیت قابل توجهی برخوردار بوده است.

هم‌چنین به دلیل گسترش شهر‌ها و هم‌جوارشدن روستا‌های حاشیه با بافت شهری و از سویی اجرای یکپارچه‌سازی شرکت‌های آبفای روستایی و شهری و ضرورت خدمات‌رسانی، لزوم انجام مطالعات یکپارچه برای طرح فاضلاب شهر‌ها و روستا‌ها در دستور کار این شرکت قرارگرفته است.

* ساخت تأسیسات جمع‌آوری و تصفیه فاضلاب پردیس برعهده چه نهادی بوده؟

تعهدات ایجاد زیرساخت‌های آب و فاضلاب در شهر جدید پردیس به دو بخش مسکن مهر شامل فاز‌های ۵، ۸، ۹، ۱۱ با جمعیت بالغ بر ۲۸۸ هزار نفر و غیر واحد‌های مسکن مهر شامل فاز‌های ۱، ۲، ۳، ۴ و ۶ با جمعیت ۲۵۰ هزار نفر تقسیم شده است که بر اساس توافقات دو وزارتخانه نیرو و راه و شهرسازی، کلیه وظایف ایجاد زیرساخت‌های آب و فاضلاب در واحد‌های مسکن مهر به عهده وزارت راه و شهرسازی و وظایف ایجاد زیرساخت‌های آب و فاضلاب در سایر فاز‌ها به عهده وزارت نیرو گذاشته شده است که در این زمینه شرکت آبفای استان تهران برای محقق‌ساختن تعهدات تعیین‌شده نسبت به احداث تصفیه‌خانه فاضلاب به ظرفیت ۴۸ هزار متر مکعب در شبانه‌روز در دو مدول و هر یک به ظرفیت ۲۴ هزار متر مکعب در شبانه‌روز برای تحت پوشش قراردادن جمعیت ۲۵۰ هزار نفر اقدام کرده و مدول اول آن از سال ۱۳۹۶ وارد مدار بهره برداری شده و مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب در ابتدای سال جاری وارد مدار بهره برداری شده است.

شایان ذکر است به علت تحقق‌نیافتن برنامه‌های شرکت عمران شهر جدید پردیس در موعد‌های مقرر در احداث تصفیه‌خانه فاضلاب به ظرفیت ۵۰ هزار متر مکعب در شبانه‌روز در پایین‌دست روستای باغکمش برای تحت پوشش قرار دادن واحد‌های مسکن مهر و اسکان جمعیت در فاز‌های ۵-۸-۹ و ۱۱ به منظور مساعدت و پیشگیری از رهاسازی فاضلاب در محیط زیست با توافقات صورت‌گرفته میان دو شرکت عمران پردیس و آبفا، فاضلاب تولیدی فاز‌های ۵، ۹ و ۱۱ (حداکثر برای ۱۲ هزار واحد احداثی) با ایجاد ایستگاه پمپاژ و خط انتقال از ابتدای مهرماه سال جاری وارد تصفیه‌خانه فاضلاب پردیس شده است و با تحقق این امر تکمیل و ایجاد زیرساخت‌های اصلی فاضلاب، ظرفیت ورودی تصفیه‌خانه فاضلاب در طی دو سال اخیر از ۱۰ هزار مترمکعب به ۳۲ هزار مترمکعب افزایش و از نظر حجم آلاینده‌های ورودی به محیط زیست بیش از ۸۰ درصد کاهش یافت.

خاطرنشان می‌شود شرکت عمران شهر جدید پردیس موظف شد نسبت به احداث لاگون‌های تصفیه فاضلاب موقت در مجاورت تصفیه‌خانه اصلی برای تصفیه فاضلاب فاز ۸ تا پایان سال جاری اقدام کند و تا زمانی که تصفیه‌خانه اصلی وارد مدار شود این واحد‌ها مورد بهره‌برداری قرار گیرد. هم‌چنین در سال جاری ظرفیت تصفیه‌خانه فاضلاب سعیدآباد با نصب و راه اندازی دو دستگاه پکیج تصفیه فاضلاب از ۲۰۰ مترمکعب در شبانه روز به ۴۵۰ مترمکعب افزایش و آماده بهره‌برداری شده است و با انجام این مهم از ورودی فاضلاب جلوگیری می‌شود.

علاوه بر این موارد لازم به تاکید است استقرار و جانمایی مراکز و تاسیسات صنعتی در این مناطق بر عهده وزارت صمت و سازمان حفاظت محیط زیست است و باید توسط این دو نهاد تعیین تکلیف شود.

* آب آشامیدنی شهروندان از مبدا تا نقطه مصرف پایش می‌شود

مهم‌ترین وظیفه شرکت آب و فاضلاب استان تهران، تأمین آب آشامیدنی سالم، بهداشتی و با کیفیتی مطابق با استاندارد‌های ملی و رهنمود‌های سازمان جهانی بهداشت است و تمام تلاش این شرکت بر آن است که با رعایت و حفظ موازین و قوانین استاندارد‌ها و هم‌چنین اعمال مدیریت صحیح، آب آشامیدنی سالم و با کیفیت مطلوب را برای مردم شریف تهران، تأمین و توزیع کند.

شرکت آب و فاضلاب استان تهران همواره نظارت بر کنترل و پایش کیفی آب آشامیدنی را در کنار تأمین، انتقال، تصفیه، ذخیره و توزیع در دستور کار خود دارد. در این چارچوب مطابق الزام استاندارد ملی ایران به شماره‌های ۱۰۵۳ و ۱۰۱۱ و رهنمود‌های سازمان جهانی بهداشت و بر اساس جمعیت زیر پوشش، تمامی نقاط مختلف شبکه توزیع آب آشامیدنی، مخازن ذخیره آب، آب خام ورودی به تصفیه‌خانه‌ها، فرایند تصفیه، آب خروجی از تصفیه‌خانه‌ها و آب منابع تأمین‌کننده اعم از سطحی (رودخانه‌ها و دریاچه سدها) و زیرزمینی را نمونه‌برداری و با انجام آزمایش‌های روزانه شامل کلرسنجی، باکتریولوژی، بیولوژی، ویروس، فیزیک و شیمیایی، مواد آلی و فلزات سنگین، با تواتر زمانی منظم از طریق ۸۹ آزمایشگاه تخصصی آب و فاضلاب پایش و کنترل می‌شود.

افزون بر این موارد، با توجه به نظارت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، انجام نمونه‌برداری‌های مشترک توسط نمایندگان کنترل کیفیت آب و فاضلاب استان تهران با نمایندگان دانشگاه‌های علوم‌پزشکی و خدمات درمانی تهران، ایران و شهید بهشتی نیز با تواتر زمانی ماهانه انجام می‌شود و در صورت بروز هرگونه مشکل در کیفیت آب مصرفی شهروندان، این وزارت‌خانه مستقیما دخالت خواهد کرد.

علاوه بر نمونه‌برداری و انجام تعداد افزون بر ۹۲ هزار و ۳۰۰ آزمون کیفی به طور سالانه توسط ۵۷ آزمایشگاه تخصصی آب، در حال حاضر در استان تهران تعداد ۳۸۷ سامانه پایش لحظه‌ای، مجهز به سیستم سولار و ثبت نتایج با قابلیت ارسال پیامک، برای شناسایی و تعیین مقدار شاخص‌های کیفی در مدار بهره‌برداری است و کیفیت آب آشامیدنی توزیعی در تهران تحت کنترل قرار دارد. "
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین