در همین راستا وزارت نفت با هدف اینکه شرکتهای نفتی بینالمللی در تمام مراحل یک پروژه بالادستی از جمله تولید مشارکت داشته باشند، اقدام به تغییر مدل قراردادهای نفتی خود گرفت واقدامات را به منظور آمادهسازی زیرساختهای مشارکتهای بزرگ خارجی در صنعت نفت و گاز ایران در دستور کار قرار داد .
در این راستا در بخش گاز، 40 شرکت از کشورهای کانادا، استرالیا، ژاپن، کره، مالزی، روسیه، چین و... برای سرمایه گذاری در صنعت گاز ایران اعلام آمادگی کرده اند و تاکنون بیش از ٥٠ جلسه با شرکتهای داخلی و خارجی برای سرمایه گذاری در صنعت گاز برگزار و نحوه، میزان و روشهای سرمایه گذاری بررسی شده است.
در این راستا، اصغر سهیلی پور ،مسئول کمیته تخصصی سرمایه گذاری شرکت ملی گازبا بیان اینکه حوزه فعالیت این شرکتها لوله سازی، توسعه پالایشگاه و ایستگاههای تقویت فشار گاز و... است، اعلام کرده که مشخصات و اعتبار مورد نیاز پروژه ها بصورت گزارش و در قالب بسته های سرمایه گذاری تهیه و به این سرمایه گذاران ارائه شده است.
به گفته وی، پروژه های صنعت گاز بر اساس این بسته و میزان سرمایه گذاری این شرکتها، به آنها پیشنهاد شده است.
براین اساس بسته های سرمایه گذاری خط نهم و یازدهم، تکمیل خط ششم سراسری، توسعه پالایشگاه ایلام، ایستگاههای خط هشتم سراسری و... از جمله بسته های تعریف شده برای حضور سرمایه گذاران در صنعت گاز است.
پیش از این شرکت گاز اعلام کرده بود که ٤ شرکت انگلیسی و فرانسوی، ٣ شرکت ژاپنی، ٢ شرکت کره جنوبی، ٤ شرکت چینی و ٤ شرکت ایرانی برای حضور در پروژه های صنعت گاز ایران اعلام آمادگی کردند.