|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۰۳:۳۲
کد خبر: ۳۳۴۸۷
تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۶:۳۶
محمد هاشمی می افزاید: در حوزه معاونت سیاسی نیز معاون سیاسی سازمان صدا و سیما با اختیاراتی که دارد و هماهنگی هایی که می تواند انجام دهد قادر است رویکرد برنامه های خبری و سیاسی را به مثبت تبدیل کند که این کار بازتاب ها و پیامدهای طبیعتا مثبتی را نیز در پیش رو خواهد داشت.
  «محمد هاشمی رفسنجانی» طی یادداشتی در روزنامه «اعتماد» نوشته است:
بخش سیاسی سازمان صدا و سیما شامل برنامه های خبری، مناظره ها، میزگردها و تحلیل ها و تفسیرهای سیاسی است. رسانه ها عمدتا می توانند با یک رویکرد متفاوت در این حوزه وارد شوند، به عنوان مثال در برنامه های خبری و سیاسی می توان با رویکردهایی وارد عمل شد که به بیننده یا شنونده حس مثبت یا منفی القا کرد.

محمد هاشمی می افزاید: در حوزه معاونت سیاسی نیز معاون سیاسی سازمان صدا و سیما با اختیاراتی که دارد و هماهنگی هایی که می تواند انجام دهد قادر است رویکرد برنامه های خبری و سیاسی را به مثبت تبدیل کند که این کار بازتاب ها و پیامدهای طبیعتا مثبتی را نیز در پیش رو خواهد داشت، با این کار مردم به نظام جمهوری اسلامی امیدوار می شوند و برای حل مشکلات تحمل بیشتری داشته و به آن خوشبین تر خواهند بود.

 اما باید توجه داشته باشیم که یک رویکرد منفی در این حوزه پیامدهای منفی گرایی در سازمان صدا و سیما را به دنبال خواهد داشت و درنتیجه چنین رویکردی مردم بدبین و ناامید شده و به تدریج از نظام نیز جدا خواهند شد. به هر حال معاون سیاسی سازمان صدا و سیما باید یکی از این دو رویکرد اصلی را در برنامه های خود انتخاب و سپس به آن عمل کند. البته این نکته را نیز باید متذکر شد که در حوزه معاونت سیاسی رسانه ملی به هیچ عنوان رویکرد خنثی وجود ندارد و عمده مسوولیت و تولیدات این حوزه یا باید با رویکرد منفی باشد یا با رویکرد کاملا مثبت. نگاهی به عملکرد این حوزه در سال های اخیر موید همین موضوع است ما شاهد بودیم در سال های اخیر در اخبار، برنامه های سیاسی، مناظره ها و تحلیل ها به کارگیری رویکرد مثبت کمتر بوده است.این کمبود رویکرد مثبت به این دلیل بوده که مخاطب آنان یک طیف سیاسی خاص بوده و منفی بافی صورت گرفته است که نتیجه اول آن ایجاد تفرقه بین مردم و نیروهای سیاسی کشور بوده است.

باید توجه داشته باشیم که تفرقه برای یک کشور خوره است. اگر در کشوری تفرقه وجود داشته باشد هر دیوانه یی می تواند به اهداف خاص خود برسد، انگلیسی ها با شعار تفرقه بینداز و حکومت کن تلاش داشتند تا بر منابع کشور ما مسلط شوند، حالانیز ما شاهد تفرقه افکنی هایی هستیم که درنتیجه همین رویکرد منفی صورت می گیرد که دانسته یا ندانسته تداوم شیوه کاری انگلیسی هاست. متاسفانه در سال های گذشته به ویژه در چند سال اخیر رویکرد سازمان صدا و سیما در برنامه های خبری کاملا به نفع یک جناح و علیه یک جناح خاص بوده است که همین موضوع موجب شده مردم کمی بدبین شوند. البته عده یی از نخبگان تحلیل دیگری دارند اما من معتقد هستم که عموم مردم نسبت به برنامه های منفی و آدرسی که گوینده علیه سایر گروه ها می دهد واکنش متفاوتی نشان می دهند و هدف آن برنامه را به هدف کل نظام نیز تعمیم می دهند.

 یکی از دلایل و ثمرات رویکرد جناحی همین موضوع که بدبینی مردم است، بوده است. معاونت سیاسی یکی از حوزه های بسیار مهم سازمان صدا و سیماست که می تواند در جهت منفی به برنامه های سیاسی و خبری خط دهد یا آنکه با جهت دهی مثبت به آنها فاصله ها را کم کرده و در جهت ایجاد وحدت و انسجام ملی گام بردارد که امیدواریم این نگاه در معاونت جدید سیاسی سازمان صدا و سیما حاکم شود.

منبع: اعتماد
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین