|
|
امروز: دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۰۰:۴۷
کد خبر: ۳۳۴۶۱۷
تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۴۰۰ - ۰۱:۵۵

طرح ایلان ماسک برای بردن «کشتی نوح» آینده به مریخ توسط دانشمندان مورد تمسخر قرار گرفته است که می گویند این ادعا چیزی بیش از یک حرف جنجالی نیست و دستیابی به آن بسیار دشوار است.

 ماسک 50 ساله روز دوشنبه به مجله تایم گفت که پس از فرود فضاپیماهای «استارشیپ اسپیس ایکس» در مریخ طی پنج سال آینده، برنامه های بزرگی برای مرحله بعدی اکتشافات فضایی دارد.

او گفت: «کار واقعاً بزرگ بعدی ساختن یک شهر خودکفا در مریخ و آوردن حیوانات و موجودات زمین به آنجا است.»

وی افزود: «چیزی شبیه کشتی نوح آینده»

ماسک بارها گفته است که امیدوار است با کاهش منابع زمین و بدتر شدن تغییرات اقلیمی به انسان ها در استعمار مریخ کمک کند.

ماسک در مصاحبه با تایم با اشاره به هدفش برای انتقال حیوانات و گیاهان به سیاره سرخ، گفت: «هدف کلی این بوده است که زندگی را چند سیاره‌ای کنیم و بشریت را به یک تمدن فضایی تبدیل کنیم.»

اما کارشناسان همچنان در این باره تردید دارند و به چالش های بزرگ در پرورش دام در سیاره ای بدون اکسیژن اشاره کردند.

برخی دیگر گفتند که این طرح صدها سال تا به نتیجه رسیدن فاصله دارد.

راجر وینز، دانشمند مستقر در لوس آلاموس در نیومکزیکو، که در حال حاضر ابزار لیزری SuperCam را بر روی مریخ نورد Perseverance در مریخ هدایت می‌کند، به دیلی میل گفت که این ایده یک حرف جنجالی درخشان بود.

او گفت: «مریخ با جو CO2 خود، اگر گیاهان را گرم و آبیاری کنند، ممکن است مکان خوبی برای رشد گیاهان باشد، اما مکان وحشتناکی برای رها کردن حیواناتی است که برای تنفس به اکسیژن نیاز دارند.»

وی افزود: انسان ها ممکن است به اندازه کافی باهوش باشند که سیستم های تنفسی اکسیژن استفاده کنند، اما اگر این وسیله از صورت حیوانی بیفتد، آیا آنقدر باهوش است که چنین سیستمی را تنظیم کند؟ من اینطور فکر نمی کنم. ما در نهایت با حیوانات مرده زیادی روبرو خواهیم شد. بیایید ابتدا باغ های گیاه شناسی را امتحان کنیم.»

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین