|
|
امروز: سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۰۵:۵۴
کد خبر: ۳۳۲۲۶۲
تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۴۰۰ - ۱۳:۵۵

ایسنا: نمایندگان مجلس شورای اسلامی با کلیات طرح اصلاح موادی از قانون نظارت بر رفتار نمایندگان مخالفت کردند.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز (چهارشنبه) مجلس گزارش کمیسیون آیین‌نامه داخلی مجلس در خصوص کلیات طرح اصلاح و الحاق موادی به قانون نظارت مجلس بر رفتار نمایندگان را بررسی کرده و در نهایت با کلیات این طرح مخالفت کردند.

رئیس مجلس شورای اسلامی قبل از آغاز رای‌گیری در خصوص کلیات این طرح بیان کرد: همه می‌دانند که هیچ کدام از نمایندگان مجلس با اصل موضوع نظارت بر رفتار نمایندگان مخالفتی ندارند و به تاکیدات مقام معظم رهبری و توقع مردم آگاه هستند. با توجه به نظر هیات رئیسه در صورت تصویب کلیات، این طرح به صورت دوشوری بررسی خواهد شد.

محمدحسین حسین‌زاده بحرینی رئیس کمیسیون آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی در دفاع از کلیات این طرح بیان کرد: در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران بعد از نهاد ولایت، هیچ نهادی به اهمیت مجلس شورای اسلامی وجود ندارد و لذا به همان اندازه که از حریم ولایت حراست می‌کنیم باید از حریم مجلس نیز حراست کرد. مجلس باید نظارت بر رفتار خود را از درون آغاز کند چرا که مجلس شورای اسلامی ساختمان و صندلی نیست بلکه هر کدام از ما نمایندگان جزئی از مجلس شورای اسلامی هستیم مطالبه رهبری در هر دوره بر تقویت نظارت مجلس می‌باشد.

وی در ادامه اظهار کرد: ما در ادوار مختلف مجلس شورای اسلامی شاهد بودیم که بعد از پایان دوره نمایندگی نهادهای نظارتی برخی از نمایندگان را به جرم تخلفات مالی و اخلاقی محکوم کرده است. چرا ما نباید از درون خودمان حراست کنیم در این قانون به صراحت آمده است که نمایندگان مجاز هستند با رعایت شئونات در خصوص تمام مسائل عمومی صحبت کرده و شفاف سازی کنند و بحث محدود سازی نمایندگان مطرح نیست. با تصویب این قانون و نظارت دقیق بر رفتار نمایندگان دیگر دشمن نمی‌تواند به مجلس و نمایندگان حمله کند.

رحمت‌الله نوروزی در مخالفت با کلیات این طرح بیان کرد: امروز قیمت لبنیات، گوشت، مرغ و فولاد سر به فلک کشیده است باید طرح‌هایی در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار گیرد که مشکلات اقتصادی مردم را حل کند. مرکز پژوهش‌ها و کمیسیون اقتصادی و برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی به جای پرداختن به این طرح‌های غیرضروری مشکلات مردم را در دستور کار قرار دهد. خوشبختانه مجلس از زمان انقلاب تا به امروز در بحران‌های انقلاب خوش درخشیده است. هیچ کس حق ندارد نماینده را محدود سازد این طرح نیاز به پخته‌تر شدن دارد.

علی خضریان در موافقت با کلیات این طرح بیان کرد: در خصوص تصمیم‌گیری برای این طرح باید خودمان را از جایگاه نمایندگی بیرون برده و از یک رتبه بالاتر نگاه کنیم. مطالبه رهبری تقویت ساختار نظارت مجلس شورای اسلامی بر خود است. ما با این طرح به دنبال کارآمدسازی در نظارت رفتار نمایندگان هستیم. اگر قانون فعلی نظارت بر رفتار نمایندگان مناسب بود چطور شاهد رد صلاحیت‌های متعدد در ادوار گذشته مجلس بودیم. در ابتدای همین مجلس ما اعتبارنامه فردی را به دلیل سوء‌استفاده از جایگاه نمایندگی در ادوار گذشته تایید نکردیم، نظارت بر رفتار نماینده حق مردم است. چه ایرادی دارد مردم اموال ما را بدانند و رفتارمان مشخص باشد. امروز ما تحت نظارت افکار عمومی هستیم اگر خودمان نظارت را ساماندهی کنیم می‌توانیم به شایعاتی که دشمن در فضای مجازی ایجاد می‌کند پاسخگو باشیم.

محمد تقی نقدعلی در اخطاری در جریان بررسی این طرح بیان کرد: ما مخالف نظارت بر رفتار نمایندگان نیستیم و خود را معصوم نمی‌دانیم، اما دغدغه‌ای که از صبح در بین نمایندگان شنیده می‌شود این است که نکند محدودیت آنقدر زیاد شود که آزادمنشی از نماینده گرفته شود. این طرح اصل ۸۴ و ۸۶ قانون اساسی را زیرسوال می‌برد.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین