کد خبر: ۳۳۲۰۷۳
تاریخ انتشار: ۰۹ آبان ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۷
در دولت گذشته با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در موضوعات ساده به توافق نمی‌رسیدیم و اطلاعات را به ما گزارش نمی‌دادند و اجازه نمی‌دادند در موضوع شبکه ملی ارتباطات دخالت کنیم و در کل کار ما را علیه خود می‌دانستند البته در دولت گذشته با وزارت کشور و استانداری‌ها همکاری خوبی داشتیم.

سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه براساس تحلیل‌های اطلاعاتی حمله سایبری به سامانه های سوخت از طرف یک کشور خارجی و آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها انجام شده است، گفت: اما از نظر اطلاعات فنی در حال بررسی هستیم و به صورت قطعی نمی‌توانیم اظهار نظر کنیم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید، سردار جلالی شنبه شب با حضور در یک برنامه زنده تلویزیونی به تشریح ماموریت‌های سازمان پدافند غیرعامل کشور، بررسی حمله سایبری با هدف اختلال در سامانه انتقال سوخت کشور، راهکارهای کاهش آسیب پذیری در برابر حملات سایبری و بررسی آخرین اقدام های این سازمان برای تامین امنیت زیرساخت‌های سایبری پرداخت.

به نوشته ایرنا وی در آغاز با تبریک هفته نکوداشت پدافند غیرعامل سال ۱۴۰۰ با شعار «پدافند غیرعامل، ایران پایدار» ، گفت: نخستین مدال پدافند غیر عامل این هفته به خانواده شهیدی علی لندی که از نسل شهید فهمیده است اهدا می‌شود.

سرادر جلالی در ادامه به حمله سایبری به سامانه های سوخت اشاره کرد و با بیان اینکه این حمله در بخش میان افزار اتفاق افتاد که حمله بسیار پیچیده و پاکسازی آن دشوار است، افزود: این حمله به حمله سایبری به راه آهن و بندر شهید رجایی شبیه است و از نظر ما این حمله به طور قطع به وسیله آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها انجام شده است.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: اگر حمله به سیستم توزیع سوخت در لایه سخت افزار اتفاق می‌افتاد نیاز به نفوذ بود یعنی یا شرکت سازنده سخت افزار در این حمله دخیل بود یا تجهیزاتی باید ساخته می‌شد و در سیستم قرار می‌گرفت.

او ادامه داد: حمله سایبری به تابلوهای تبلیغاتی نیز با حمله به سیستم توزیع سوخت مرتبط بود البته از نظر اتصال فنی مساله در حال بررسی است و تاکنون ارتباطی پیدا نکرده ایم.

سردار جلالی در پاسخ به این پرسش که آیا ممکن است عوامل داخلی نیز در این حمله سایبری دخالت داشته باشند؟ گفت: ممکن است عوامل داخلی نیز در این حمله سایبری دخالت داشته باشند که دستگاه‌های امنیتی در حال بررسی هستند.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور افزود: در سه ساعت اولیه پس از حمله به سیستم توزیع سوخت ۳۰ درصد از جایگاه‌ها و ۱۲ ساعت پس از حمله ۶۰ درصد از جایگاه‌ها به خدمت رسانی آفلاین بازگشتند.

وی با تاکید براینکه در این حمله سایبری یک گل خوردیم اما بازی را نباختیم، گفت: حضور هوشمندانه و تغییر روند صدا و سیما در پرداختن به این مسائل و بررسی دقیق و اطلاع رسانی به موقع آن به مردم، سرعت عمل گروه‌های فنی و بازگشت سریع جایگاه‌های توزیع سوخت به خدمت رسانی و برخورد آگاهانه مردم با این مساله موجب شد توطئه دشمنان در ایجاد اغتشاش و تجمع مردم خنثی شود.

رئیس سازمان پدافند غیر عامل، تهدید، آسیب پذیری، مدیریت کاهل و نبود تقسیم کار درست برای هدایت بحران را عوامل بروز این نوع حملات سایبری اعلام کرد و افزود: در دولت گذشته با عینک سیاسی به سازمان پدافند غیر عامل نگاه و به جای جدی گرفتن تهدید آن را تحلیل می‌کردند.

سردار جلالی ادامه داد: دولت گذشته می‌خواست سازمان پدافند غیر عامل زیرمجموعه خودش باشد که بتواند به آن دستور دهد اما ما در پدافند غیر عامل نگاه سیاسی به هیچ دولتی نداریم و منافع مردم برای ما مهم است.

وی تصریح کرد: تداوم کارکرد زیرساخت‌ها خط قرمز سازمان پدافند غیر عامل است زیرا در زندگی مردم اثر می‌گذارد.

رئیس سازمان پدافند غیر عامل در ادامه گفت: برای شورای عالی فضای مجازی قبلی دستورالعملی برای تنظیم روابط دستگاه‌ها در حوزه جنگ سایبری تهیه کرده بودیم اما می‌گفتند جنگ مال نظامی هاست و به ما ارتباطی ندارد.

او ادامه داد: سازمان پدافند غیر عامل در دولت گذشته آسیب‌ها و ضعف‌ها را کشف می‌کرد و اطلاع می‌داد اما می‌گفتند این اطلاعات را به فلان جا اعلام کنید و وقتی پیگیری می‌کردیم از ما حمایت نمی‌کردند.

وی افزود: در گذشته سازمان پدافند غیر عامل برای حل مشکلات و رفع ضعف‌ها بودجه داشت و به عنوان نمونه برخی کارهای فنی در صدا و سیما با بودجه سازمان پدافند غیر عامل انجام شد اما در دولت گذشته بودجه عملیاتی این سازمان صفر شد و فقط به ما حقوق می‌دادند که این مساله را در مجلس شورای اسلامی مطرح کردیم اما نتوانستیم آن را حل کنیم.

سردار جلالی گفت: اگر بودجه عملیاتی در اختیار سازمان پدافند غیر عامل نباشد این سازمان فقط به یک مجموعه گفتار درمانی تبدیل می‌شود.

او ادامه داد: اینکه مجلس شورای اسلامی برای ما بودجه عملیاتی در نظر نگرفت به دلیل مخالفت نماینده دولت گذشته در کمیسیون تلفیق بودجه بود و مجلس به ما می‌گفت دولت باید این را در لایحه پیش بینی می‌کرد زیرا نماینده دولت می‌تواند در کمیسیون تلفیق با طرح نمایندگان مخالفت کند.

رئیس سازمان پدافند غیر عامل افزود: ما را به شورای عالی فضای مجازی در دولت گذشته دعوت نمی‌کردند در حالی که عضویت سازمان پدافند غیر عامل در شورای عالی فضای مجازی را مجلس شورای اسلامی تصویب و رهبر معظم انقلاب اسلامی با آن موافقت کرده بودند و ما این مصوبه را به شورای عالی فضای مجازی اعلام کردیم اما آن‌ها این مصوبه را به دبیرخانه ابلاغ نکردند و ما نتوانستیم در جلسات شورای عالی فضای مجازی شرکت کنیم.

وی در ادامه درباره دلیل مخالفت شورای عالی فضای مجازی گذشته با حضور سازمان پدافند غیر عامل در این شورا نیز گفت: آنها فقط می‌گفتند ما مخالف حضور شما هستیم.

او ادامه داد: با روی کار آمدن دولت جدید شورای عالی فضای مجازی دو جلسه تشکیل داده است که سازمان پدافند غیر عامل در هر دو جلسه حضور داشته و برای حل مسائل گفت وگو کرده است.

سردار جلالی افزود: در دولت گذشته با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در موضوعات ساده به توافق نمی‌رسیدیم و اطلاعات را به ما گزارش نمی‌دادند و اجازه نمی‌دادند در موضوع شبکه ملی ارتباطات دخالت کنیم و در کل کار ما را علیه خود می‌دانستند البته در دولت گذشته با وزارت کشور و استانداری‌ها همکاری خوبی داشتیم.

رئیس سازمان پدافند غیر عامل در ادامه با بیان اینکه در چند کشور رشته دانشگاهی حفاظت از زیرساخت‌ها ایجاد و تدریس می‌شود، گفت: در دولت گذشته با وزیر علوم در این زمینه صحبت کردیم اما با آن مخالفت شد و فقط در دانشگاه دفاع ملی با اصلاح یکی از رشته‌ها از ترم آینده در این زمینه دانشجو می‌پذیریم.

سردار جلالی گفت: جنگ سایبری زیرساختی آغاز شده است و باید آن را جدی بگیریم و ضعف‌ها و نقاط آسیب را اصلاح کنیم.

وی در ادامه با بیان اینکه پدیده‌ها در این حوزه به طور کامل جدید است، افزود: اگر فهم مشترکی از مساله جنگ سایبری داشته باشیم می‌توانیم با همیاری راه حلی برای آن بیابیم.

سردار جلالی ادامه داد: در سیستم توزیع سوخت دوبار در سال گذشته و امسال سامانه را آزمایش کردیم که هر بار سه نقطه ضعف پیدا شد که یکی از آنها به روز نبودن سامانه‌ها و قدیمی بودن آنها بود که این مساله را نوشتیم و مکتوب اعلام کردیم، اما اصلاحی انجام نشد.

رئیس سازمان پدافند غیر عامل افزود: ما به قوه قضاییه برای حمایت مراجعه کرده ایم اما قوه قضاییه گفت باید در این زمینه قانون وجود داشته باشد.

سردار جلالی تصریح کرد: بحث قانون را در مجلس گذشته پیگیری کردیم اما به نتیجه نرسید و در این مجلس نیز با توجه به اینکه طرح به صحن علنی مجلس آمد اما دوباره از دستور جلسه خارج شد، به ما اعلام کردند مشکل آیین نامه‌ای داشته است.

وی افزود: در آن طرح پیش بینی شده است که ترک فعل در زمینه جنگ سایبری و رفع ضعف زیرساخت‌ها در این حوزه جرم است.

رئیس سازمان پدافند غیر عامل در ادامه با بیان اینکه سال گذشته هزار و ۴۰۰ رزمایش و امسال تاکنون ۶۶ رزمایش برای آسیب شناسی و مشخص کردن ضعف‌های دستگاه‌ها انجام داده ایم، گفت: اگر بودجه عملیاتی داشته باشیم می‌توانیم برای اصلاح ضعف‌ها کمک مالی به دستگاه‌ها داشته باشیم.

وی تاکید کرد: سازمان پدافند غیر عامل باید قدرت اجرایی داشته باشد زیرا اگر دولتی نخواهد با ما کار کند می‌تواند با ایجاد موانعی جلوی انجام کار ما را بگیرد.

سردار جلالی با اشاره به اینکه در فضای سایبری اقدام ها به سمت رفتار خصمانه طرح و جنگ سایبری رفته است، گفت: اکنون در دنیا ۶ نوع جنگ سایبری از جمله جنگ سایبری زیرساختی، جنگ سایبری نظام و جنگ شبکه‌های اجتماعی به رسمیت شناخته شده است.

وی با بیان اینکه نخستین جنگ رسمی سایبری مربوط به استاکس نت بود، افزود: رویکرد اصلی آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها در این حوزه آفند سایبری است و آمریکایی‌ها در سال ۲۰۱۶، ۱۲۳ یگان آفند سایبری ایجاد کرده اند.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه سامانه‌های امنیتی بومی زیادی ساختیم و پروانه امنیتی قابل قبول هم گرفتند، گفت: سال گذشته آمار ما ۲۲۰ محصول بود.

وی افزود: سال جاری این عدد را به ۳۰۰ می‌رسانیم و تا پایان امسال دارای ۳۰۰ سامانه سخت افزاری و نرم افزاری یا شبکه بومی امن کنترل شده توسط آزمایشگاه هایمان در حوزه‌های مختلف خواهیم بود.

سردار جلالی همچنین با بیان اینکه بسیاری از مجموعه‌ها را بررسی کرده ایم اما در خیلی از آن‌ها اشکالاتی وجود دارد، گفت: روز اول که شروع کردیم حتی یک سامانه داخلی امن در حوزه‌های مختلف نداشتیم اما اکنون ۸ تا ۹ سال است که بر روی راهبری شرکت‌های دانش بنیان داخلی برای تولید سامانه‌های پدافند سایبری بومی امن متمرکز هستیم.

وی با اشاره به اینکه حوزه‌های صنعتی در اولویت است، افزود: به عنوان مثال ۷ نمونه سیستم کنترل صنعتی برق، گاز و هسته‌ای را ساخته ایم.

او در ادامه با بیان اینکه یکی از اقدام های اساسی ایجاد شبکه ملی اطلاعات است، گفت: دنیا در حال حرکت به سمت ملی سازی فضای سایبری است زیرا آمریکایی‌ها تلاش می‌کنند با استفاده از ابزار سایبری بر بقیه کشورها تسلط داشته باشند.

سردار جلالی ادامه داد: چینی‌ها اینترنت را در چین باز تعریف کردند و برای آن فضای بومی و ملی چینی تعریف کردند که خدمات لازم را به مردم خود جدای از فضای بیرونی و جدا از تسلط آمریکایی ارائه می‌کند و اروپایی‌ها هم در پی اینترنت اروپایی هستند.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل با اشاره به اینکه ۹۷ درصد پول ما دیجیتال و سایبری و ۳ درصد آن اسکناس است، گفت: چگونه باید از این پولمان و سامانه‌های نظامی، پروازی، آموزشی و بانکی حفاظت کنیم؟، نمی‌توانیم آن را آزاد بگذاریم و هر امواجی سراغ آن بیاید و در خطر بیفتد.

وی افزود: بر اساس قانون، وزارت ارتباطات مسئول اجرای شبکه ملی اطلاعات است و وزیر جدید ارتباطات هم در جلسه شورای عالی فضای مجازی گفت مسئول شبکه ملی اطلاعات می باشد و به گفته او در مدت سه سال شبکه ملی اطلاعات، تکمیل و راه اندازی می‌شود.

رئیس سازمان پدافند غیر عامل در ادامه با بیان اینکه سرور هیچکدام از پلتفرم‌ها و شبکه‌های اجتماعی خارجی در کشور ما نیست و داده‌های ما خارج از کشور ما نگهداری می‌شود و این موضوع برای امنیت ملی ما خطرناک است، گفت: دولت باید خدمات حاکمیتی و زیرساختی را خودش ارائه کند همچنین مکلف است زیرساخت‌های شبکه‌های اجتماعی کشور را تأمین کند و خدمات آن را در اختیار بخش خصوصی و مردم قرار دهد.

جلالی افزود: وزارت ارتباطات با شبکه‌های اجتماعی مانند توئیتر مذاکره کند تا آن‌ها سرورهای خود را در داخل کشور ما قرار دهند و دفتر نمایندگی در داخل کشورمان تأسیس کنند و تابع قوانین ملی ما باشند و اگر خطایی مرتکب شدند حکم قاضی کشورمان را بپذیرند.

وی تصریح کرد: ما نه تنها با شبکه‌های اجتماعی خارج از کشور برخورد نکردیم بلکه از قانون شکنی آن‌ها در داخل کشورمان حمایت کردیم.

سردار جلالی در ادامه به موضوع مرزارزها اشاره کرد و گفت: دو سال پیش، بررسی‌های خوبی در داخل کشور انجام شد و فرصت‌ها و تهدیدهای رمزارزها را کاملاً بررسی کردیم و جمع بندی کلی ما این بود که رمزارزها اگر بدون رعایت حکمرانی کشور وارد نظام اقتصادی کشورمان شوند پول ملی آسیب می‌بیند و حوزه حکمرانی پولی و مالی کشور از کنترل خارج می‌شود اما می‌تواند جایگزین خوبی برای دیگر ارزهای خارجی و از آن استفاده شود.

وی افزود: جمع بندی ما این بود که دولت می‌تواند تنهایی یا به کمک چند کشور دیگر، رمزارز را تولید و تعریف کند و پشتوانه آن را نفت قرار دهد و خودش هم از آن استفاده کند.

سردار جلالی گفت: اگر ما به درستی به آن نپردازیم می‌تواند تهدید هم باشد و اگر از آن به گونه‌ای استفاده کنیم که حاکمیت ملی ما را نقض نکند و حتی تقویت کند، می‌تواند ابزار خیلی خوبی باشد.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین