کد خبر: ۳۲۹۴۳۵
تاریخ انتشار: ۲۴ شهريور ۱۴۰۰ - ۲۲:۴۸

 ایرنا: یازدهمین محموله واکسن روسی «اسپوتنیک وی» شامل ۳۰۰ هزار دز امروز چهارشنبه در اختیار سفارت جمهوری اسلامی ایران در روسیه قرار گرفت و فردا پنجشنبه به تهران ارسال خواهد شد.

سفارت جمهوری اسلامی ایران در مسکو اعلام کرد این تعداد واکسن ارسالی شامل ۲۰۰ هزار کامپننت دوم و ۱۰۰ هزار کامپنت اول واکسن اسپوتنیک وی است.

با احتساب این میزان واکسن تاکنون بیش از یک میلون و ۳۰۰ هزار دز واکسن روسی به ایران ارسال شده است.

صندوق سرمایه گذاری مستقیم روسیه نیز امروز چهارشنبه اعلام کرد که واکسن روسی کرونا موسوم به «اسپوتنیک لایت» از سوی جمهوری اسلامی ایران به ثبت رسید.

به گزارش ایرنا از مسکو به نقل از بیانیه صندوق سرمایه گذاری مستقیم روسیه که در وبسایت آن منتشر شده است ایران که بهمن سال گذشته «اسپوتنیک وی» را ثبت کرده بود واکسن اسپوتنیک لایت را نیز تایید و ثبت کرد.

اسپوتنیک لایت اولین جزء واکسن اسپوتنیک وی محسوب می شود

این صندوق هدف از استفاده از واکسن‌های‌های یک مرحله‌ای را تسریع در واکسیناسیون مردم و ایجاد سریعتر ایمنی جمعی عنوان کرد.

نشریه پیشرو پزشکی لانست (The Lancet) نتایج مطالعه بر روی اسپوتنیک لایت، در میان ۴۰ هزار سالمند در آرژانتین را رونمایی کرد. این واکسن اثربخشی بین ۷۸.۶-۸۳.۷ درصدی در مقابل کووید را نشان داد که به طور قابل توجهی بالاتر از اکثر واکسن‌های ۲ جزئی است.

با ثبت این واکسن در ایران ارسال و تحویل واکسن روسی به ایران در حجم زیادی سرعت خواهد گرفت.

مراحل اول و دوم آزمایش بالینی واکسن ضدکرونای «اسپوتنیک لایت» در اوایل ماه ژانویه سال جاری میلادی با مجوز رسمی وزارت بهداشت روسیه آغاز شد و مرکز ویروس شناسی گامالیا وابسته به وزارت بهداشت روسیه، این آزمایش‌ها را برعهده داشت.

کریل دمیتریف رییس صندوق سرمایه گذاری مستقیم روسیه (دست اندر کار تامین مالی طرح تولید واکسن اسپوتنیک وی) پیشتر اعلام کرده بود که اسپوتنیک لایت نوع جدید واکسن اسپوتنیک وی بیشتر به کشورهای دیگر عرضه خواهد شد.

کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه اوایل ماه جاری با بیان اینکه واکسن "اسپوتنیک وی" از دو جزء تشکیل شده است که تولید جزء دوم مشکلاتی دارد و روس‌ها از روی جزء اول واکسنی را به نام اسپوتنیک لایت ساختند و ۸۰ درصد مصونیت دارد، افزود: مدتی است که طرف‌های روسی اصرار می کنند که واکسن لایت را در ایران ثبت بکنید و بنابراین از وزارت بهداشت خواسته بود که هر چه سریعتر برای ثبت این واکسن تعیین تکلیف کند.

جلالی تاکید کرد: آنچه در ایران به عنوان تولید مشترک انجام می‌شود، تحت لیسانس روسیه است و قراردادها به گونه‌ای است که شرکت‌ها زیر نظر روسیه باید اینها را به فروش برسانند. بنابراین درخوست ما این است که وزارت بهداشت در حداقل زمان برای ثبت اسپوتنیک لایت تعیین تکلیف کند و اگر مورد پذیرش هست و حتی شرکت داخلی ما هم در حال تولید آن است، زودتر تصمیم‌گیری شود.



ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین