کد خبر: ۳۲۸۰۶۴
تاریخ انتشار: ۰۴ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۳:۲۰

بی بی سی: پنتاگون، وزارت دفاع آمریکا می‌گوید هنوز ۱۰ هزار نفر در انتظار برای خروج از فرودگاه کابل هستند و تعداد بیشتری هم در خارج از فرودگاه درصدد ورود به فرودگاه و خروج از افغانستان پیش از پایان موعد اعلام شده هستند.

هرج و مرج و سردرگمی در فرودگاه کابل ادامه دارد و جمعیت زیادی از مردم با نزدیک شدن به مهلت اعلام شده برای خروج از افغانستان، در مقابل نقاط ورودی فرودگاه تجمع کرده‌اند.

ژنرال ویلیام تیلور در یک کنفرانس خبری در پنتاگون گفت حدود ده هزار نفر در حال حاضر منتظر خروج از کابل با هواپیماهای آمریکایی هستند.

ورود بسیاری از افغان‌ها حتی اگر مجوز پرواز به خارج از کشور را داشته باشند، سخت‌تر شده است.

نادین منزا، رئیس کمیسیون امور آزادی مذهبی بین‌المللی آمریکا به بی‌بی‌سی گفت ۱۲۵ نوکیش مسیحی از اقلیت هزاره به مدت سه روز در تلاش بوده‌اند تا وارد فرودگاه شوند، اما تا کنون به دلیل این که نتوانسته‌اند فرم‌های اینترنتی لازم را پر کنند، به آنها اجازه ورود داده نشده است.

یک زن جوان افغان به بی‌بی‌سی گفته است که نیروهای طالبان در فرودگاه کابل با جمعیت غیرنظامی حاضر "مانند حیوان" رفتار می‌کنند.

این زن با نام مستعار فاطمه اکنون از افغانستان پرواز کرده است.

او گفت: "فرودگاه کاملاً توسط نیروهای طالبان محاصره شده و آنها تا آنجا که می‌توانند با مردم وحشیانه رفتار می‌کنند. آنها به مردم تیراندازی می‌کنند، مردم را مورد ضرب و شتم قرار می‌دهند."

جان کربی، سخنگوی پنتاگون به خبرنگاران گفته است بیش از ۳۰ مامور کنسولی سفارت آمریکا در برابر گیت‌های ورودی فرودگاه مستقر هستند تا به افرادی که آمریکا می‌خواهد آنها را جابجا کند کمک کنند.

او گفت: "خارج از فرودگاه، طالبان ایست بازرسی ایجاد کرده و ما روزانه با فرماندهان طالبان در ارتباط هستیم ."

پس از اعلام طالبان مبنی بر عدم تمایل آنها برای خروج شهروندان افغانستان از این کشور، ورود افغان‌ها به فرودگاه بسیار سخت شد و این موضوع حتی مشمول کسانی شد که مجوز پرواز به خارج داشتند.

بنابر گزارش‌ها شهروندان این کشور در ا‌یست‌های بازرسی منتهی متوقف می‌شوند. مشخص نیست چه کسانی آنها را متوقف می‌کنند.

به همین خاطر برخی از شهروندان افغان از بیم بازداشت و بروز مشکل در مسیر فرودگاه، برنامه‌ خروج‌شان را به تعویق انداخته‌اند.

پیشتر وزارت دفاع روسیه گفت برای خارج کردن بیش از ۵۰۰ نفر از شهروندان روسیه، بلاروس، اوکراین، قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان از چهار هواپیمای نظامی استفاده خواهد کرد.

روز گذشته ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی گروه طالبان، در دومین نشست خبری در کابل گفت "ما از آمریکایی‌ها خواستیم که دعوت برای تخلیه افغان‌ها را متوقف کنند. کادر [مردم]ما در کشورهای خارج در کارها و فعالیتهای ابتدایی (پایین) مشغول خواهند شد."

ذبیح‌الله مجاهد گفت "طرفدار" بیرون شدن افغان‌ها از کشور نیست و از افغان‌ها خواست که به خانه‌های خود بروند و از آمریکا هم خواست که که آن‌ها را برای ترک کشورشان "تشویق" نکنند.

ساعتی پس از این اظهارات، جو بایدن رئیس جمهور آمریکا گفت که این کشور "در مسیر" کامل کردن عملیات خروج غربی‌ها و همکاران افغان آنها تا ضرب الاجل ۳۱ اوت است.

اکنون متحدان آمریکا خواستار تمدید ضرب الاجل شدند اما آقای بایدن می‌گوید "هرچه زودتر این ماموریت را تمام کنیم بهتر است."

آقای بایدن می گوید حداقل ۷۰ هزار و ۷۰۰ نفر از کابل، که ۹ روز قبل به دست طالبان افتاد، خارج شده‌اند.

طالبان با هرگونه تمدید ضرب الاجل ۳۱ برای خروج نیروهای آمریکایی مخالفت کرده است.

همزمان گزارش‌ها حاکی است روند تخلیه شتاب گرفته است و از روز یکشنبه بیش از ۲۱ هزار نفر از مسیر این فرودگاه کابل را ترک کرده‌اند.

در حال حاضر تقریبا شش هزار سرباز آمریکایی و بیش از هزار سرباز بریتانیایی برای تامین امنیت فرودگاه کابل تلاش می کنند تا شهروندان غربی از جمله دیپلمات ها و افغان های واجد شرایط را خارج کنند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین