کد خبر: ۳۲۴۴۵۴
تاریخ انتشار: ۱۱ تير ۱۴۰۰ - ۱۶:۴۷

آمار و ارقام گویای آن است که به دلایل مختلفی همچون پایین بودن بازده سرمایه‌گذاری و رکود بازار مسکن در ۱۰ سال گذشته اهداف نوسازی بافت های ناکارآمد به طور کامل محقق نشده و معاون وزیر راه و شهرسازی آمار بازسازی این بافتها را ۴۰ درصد اعلام کرد.

به گزارش ایسنا، نوسازی بافت های فرسوده از طریق پرداخت تسهیلات طی سال های اخیر با اقبال مواجه نشده است. سازندگان و مالکان به دلایل مختلفی همچون رکود ساخت و ساز و پایین بودن بازده سرمایه‌گذاری در بافت های ناکارآمد از نوسازی در این مناطق خودداری می‌کنند.

طبق اعلام بانک مسکن از سال ۱۳۹۸ تا کنون تنها به ۲۱ هزار و ۳۴۸ واحد مسکونی واقع در بافتهای فرسوده تسهیلات پرداخت شده است؛ این در حالی است که از سال های گذشته نوسازی سالیانه ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در دستور کار دولت قرار دارد، بنابراین آمار گویای آن است که نوسازی، دست کم از طریق دریافت تسهیلات با سرعت چندانی پیش نمی‌رود.

بیش از ۲۰ میلیون نفر از جمعیت کشور در بافت‌های ناپایدار و نا ایمن زندگی می کنند و گفته می شود ۴۰ درصد جمعیت تهران در بافت های ناپایدار و فرسوده سکونت دارند. همچنین قرار بود از حدود ۱۵ سال قبل، سالیانه ۱۰ درصد نوسازی شود و با این‌که کارشناسان می‌گویند شاید ۱۵ درصد این هدف نیز محقق نشده باشد، معاون وزیر راه و شهرسازی آمار واقعی را ۴۰ درصد می‌داند.

بخش خصوصی به عنوان بازوی اصلی تولید مسکن گرفتار رکود شده است و مطابق طرح جامع مسکن، ایران سالانه به حدود یک میلیون واحد مسکونی نیاز دارد، در حالی که هم اکنون تولید بین ۳۰۰ تا ۳۵۰ هزار واحد در سال است. نوسازی بافت های فرسوده هم بنا به اذعان مهدی عبوری، مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری به دلیل تغییرات و نوسان شاخص‌های کلان و رکود بی‌سابقه بازار مسکن و ساختمان، کند پیش رفته است.

عبوری البته اوایل خردادماه امسال با اشاره به تکلیف قانونی برای نوسازی سالیانه ۱۰ درصد بافت های فرسوده گفته است: طی ۱۰ سال اخیر (از سال ۹۰ تا ۱۴۰۰) ۴۰ درصد از این بافت‌ها نوسازی شده که اتفاق مهمی است. تهران بیشترین میزان نوسازی در کشور را به خود اختصاص داده که این امر جای تقدیر دارد، هر چند از برنامه مکلف عقب‌تر هستیم اما با توجه به تخصیص منابع و مشکلات پیش رو می‌توان گفت کار به شکل مناسب انجام شده است.

به هر ترتیب سال ۱۴۰۰ سقف تسهیلات نوسازی بافت های فرسوده در تهران و کلان شهرها به ۳۰۰ میلیون تومان برای سازندگان حرفه‌ای که از فناوری‌های نوین استفاده می‌کنند رسیده است و ۱۲۰ میلیون تومان از این مبلغ با نرخ سود ۹ درصد، ۱۰۰ میلیون با نرخ ۱۸ درصد و ۸۰ میلیون تومان با سود ۱۶ درصد است. در سایر شهرها نیز سقف وام در حالت صنعتی‌سازی و فناورانه به سازندگان حرفه‌ای ۲۵۰ میلیون تومان است که سود ۸۰ میلیون تومان ۹ درصد، سود ۸۰ میلیون تومان دیگر ۱۸ درصد و بهره ۶۰ میلیون تومان ۱۶ درصد است.

به سایر سازندگان هم که در بافت فرسوده واحدهای صنعتی با فناوری نوین احداث می کنند  که ۲۷۰ میلیون تومان در تهران و دیگر کلان شهرها تعلق می‌گیرد. ۱۲۰ میلیون تومان از این مبلغ با نرخ ۹ درصد، ۸۰ میلیون با نرخ ۱۸ درصد و ۷۰ میلیون تومان با سود ۱۶ درصد است. ۲۲۰ میلیون نیز به سازندگان معمولی که در سایر شهرها اقدام به ساخت واحدهای با فناوری نوین می‌پردازند، پرداخت می‌شود که ۸۰ میلیون آن ۹ درصد، ۸۰ میلیون تومان ۱۸ درصد و ۶۰ میلیون تومان با نرخ بهره ۱۶ درصد است.

سقف وام واحدهای معمولی نیز به سازندگان حرفه‌ای در بافت فرسوده تهران و کلان شهرها ۲۵۰ میلیون تومان و سازندگان معمولی ۲۰۰ میلیون تومان است. در سایر شهرها نیز برای واحدهای معمولی به سازندگان حرفه ای ۲۰۰ میلیون تومان و به سازندگان معمولی ۱۴۰ میلیون تومان وام نوسازی پرداخت می‌شود.


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین