|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۹
کد خبر: ۳۲۲۴۹۶
تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۶:۴۰
جهانگیری همچنین از تمامی دستگاه های ذیربط و وزارت ورزش و جوانان درخواست کرد تا کاروان اعزامی ایران به مسابقات المپیک و پارالمپیک هیچگونه دغدغه های کمبود و مشکلات نداشته باشند و به همه دستگاه ها طی یک بخشنامه سریعاً ابلاغ شود که نیازهای کاروان های ایرانی هر چه سریعتر مهیا تا با خیالی آسوده به این مسابقات اعزام شوند.

معاون اول رییس جمهور در جلسه شورای عالی ورزش و تربیت بدنی، گفت: حضور و موفقیت زنان با پوشش اسلامی و با وجود برخی محدودیت ها علاوه بر مدال آوری یک پیام فرهنگی برای جهانیان دارد و آن پیام این است که بانوان ایرانی با رعایت چارچوب های دینی از فرصت ها برای افتخارآفرینی استفاده کامل می کنند.

به گزارش ایسنا، جهانگیری در این جلسه با اشاره به اهمیت توسعه ورزش همگانی در کشور و اهتمام ویژه به مسایل ورزشکاران و قهرمانان ملی، تاکید کرد: حضور با نشاط جوانان در میادین ورزشی از اولویت های مهم برای مسئولان و مردم ایران است و می تواند به تقویت نشاط و امنیت ملی منجر شود.

معاون اول رییس جمهور در این جلسه به برگزاری مسابقات المپیک و پارالمپیک «توکیو» در تابستان اشاره کرد و گفت: این مسابقات مورد توجه اکثر کشورهای جهان است تا جایی که عیار کشورها نسبت به یکدیگردر این مسابقات سنجیده می شود.

وی با اشاره به گزارش ارائه شده در این جلسه در خصوص میزان موفقیت کشور در هشت دوره قبلی مسابقات المپیک گفت: سهم ورزشکاران کشور از این 8 دوره شرکت در مسابقات المپیک قبل از پیروزی انقلاب اسلامی 4 طلا بود، در حالیکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی در هشت دوره شرکت 17 مدال طلا توسط ورزشکاران ایرانی در این مسابقات کسب شده است. با این وجود مردم انتظار دارند با توجه به توانمندی و ظرفیت جوانان و ورزشکاران ایرانی رتبه کشور بیش از پیش در این میدان ورزشی ارتقا یابد.

جهانگیری با بیان اینکه مردم با حساسیت رقابت ها و مسابقات ورزشکاران ایرانی را دنبال می کنند و با شکست یا پیروزی قهرمانان خود غمگین و شاد می شوند ، اظهار داشت: باید دولت و تمامی دستگاه ها در کشور کمک نمایند تا مشکلات کاروان های اعزامی به مسابقات بین المللی به ویژه المپیک و پارالمپیک به حداقل برسد.

معاون اول رییس جمهور با تاکید براینکه کاروان های ورزشی جمهوری اسلامی ایران پیام مظلومیت ایران در مبارزه با جنگ اقتصادی و تحریم های ظالمانه را منتقل می کنند، ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران بیش از سه سال است که مورد جنگ اقتصادی و تحریم های شدیدی قرار گرفته که تمامی زمینه های زندگی مردم به ویژه بخش ورزشی تحت تاثیر قرار داده است.

وی تصریح کرد: مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم ها دربخش ورزش تا جایی بود که برای برخی پرداختی ها به مربیان و ورزشکاران به دلیل اقدامات ظالمانه و تحریم های اقتصادی محدودیت هایی به وجود آمد وگرنه ملت ایران محدودیتی برای حمایت از ورزشکاران خود درعرصه های بین المللی ندارد.

جهانگیری همچنین به اهمیت حضور زنان در عرصه سیاست گذاری کشور و بخش ورزشی اشاره و تاکید کرد: حضور زنان در عرصه های بین المللی ورزشی و بخش های مختلف کشور جهت گیری اصلی جمهوری اسلامی ایران است و زنان می توانند حداقل نیمی از سهم اقتصادی، مدیریتی و ورزش کشور را داشته باشند.

معاون اول رییس جمهور با تاکید بر اینکه رسیدن زنان به جایگاه واقعی خود در کشور از سیاست های مهم دولت است، افزود: ورزش زنان جزو سیاست های وزارت ورزش و شورای عالی ورزش و تربیت بدنی است و باید از دستورالعمل های این شورا در هر جلسه این باشد که موضوعی مرتبط با حضور زنان در ورزش و رفع محدودیت های آنان مطرح شود.

وی تاکید کرد: حضور و موفقیت زنان با پوشش اسلامی و با وجود برخی محدودیت ها علاوه بر مدال آوری یک پیام فرهنگی برای جهانیان دارد و آن پیام این است که بانوان ایرانی با رعایت چارچوب های دینی از فرصت ها برای افتخارآفرینی استفاده کامل می کنند.

جهانگیری همچنین از تمامی دستگاه های ذیربط و وزارت ورزش و جوانان درخواست کرد تا کاروان اعزامی ایران به مسابقات المپیک و پارالمپیک هیچگونه دغدغه های کمبود و مشکلات نداشته باشند و به همه دستگاه ها طی یک بخشنامه سریعاً ابلاغ شود که نیازهای کاروان های ایرانی هر چه سریعتر مهیا تا با خیالی آسوده به این مسابقات اعزام شوند.

معاون اول رییس جمهور همچنین با اشاره به اهمیت توسعه ورزش همگانی در کشور تاکید کرد: توسعه ورزش همگانی باید در سیاستگذاری ها بطور جد در دستور کار وزارت ورزش و همه دستگاه های کشور و حتی بخش خصوصی باشد.

وی با ذکر خاطره ای از دوران تصدی خود در وزارت صنایع در بازدید از یکی از کارخانه های کشورهای خارجی که در بخشی از ساعت کاری تا 20 دقیقه فعالیت مرکز تولیدی تعطیل و کارمندان در پشت میز خود و بصورت ایستاده حرکت های ورزش انجام می دادند، ادامه داد: در این زمینه و حتی در بخش خصوصی کشور الزاماتی در نظر گرفت تا بخشی از ساعات کاری کارمندان و کارگران به ورزش اختصاص یابد.

جهانگیری با بیان اینکه برخی در کشور مسئله محیط زیست و ورزش را از اموری فانتزی می دانند، تاکید کرد: ورزش از واجبات و ضروریات زندگی مردم است و باید اقدامات جدی در این زمینه وجود داشته باشد که ساعاتی از زندگی روزانه مردم به امر ورزش اختصاص یابد.

معاون اول رییس جمهور تصریح کرد: باید وزارت ورزش و جوانان در زمینه توسعه ورزش همگانی به صورت جدی به این موضوع ورود کند و اهمیت ورزش از همه دستگاه های کشور و بخش خصوصی مطالبه شود و در صورت عدم اقدامات لازم در این زمینه حتی جرایمی برای سازمان و مرکز تولیدی مربوطه در نظر گرفته شود.

وی ادامه داد: باید از شهر سالم و فعال به سمت کارخانه فعال حرکت کنیم تا در هر بخشی که عده ای کار می کنند ورزش همگانی الگوسازی شود.

در این جلسه مقرر شد به منظور فرهنگ سازی و ترویج سبک زندگی فعال و آگاهی بخشی عمومی در حوزه ورزش همگانی، سازمان صدا و سیما با همکاری وزارت ورزش و جوانان و سایر دستگاه های عضو شورای عالی نسبت به اجرای طرح های ترویجی و آموزشی با رویکرد توسعه ورزش همگانی و فعالیت بدنی متناسب با گروه های مخاطب اقدام و ترتیبی اتخاذ شود تا طی 4 سال آینده موضوع فرهنگ سازی و آموزش ورزش همگانی در برنامه های ورزشی صدا و سیما به میزان 50 درصد افزایش یابد.

همچنین شورای عالی ورزش در راستای توسعه ورزش همگانی و ایجاد زیرساخت های شهری و روستایی متناسب با نیاز اقشار مختلف مردم ، وزارت کشور (سازمان شهرداریها و دهیاریها) را موظف کرد تا نسبت به بهبود شاخص های سخت افزاری و نرم افزاری ورزش و فعالیت های بدنی در شهرها و روستاهای کشور در قالب اجرای طرح های ملی شهرهای فعال و روستاهای فعال اقدام نماید.

وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی نیز موظف شد نسبت به اجرای برنامه توسعه فعالیت بدنی و ورزش همگانی نیروی کار کشور در مراکز تولیدی، صنعتی و خدماتی اقدامات لازم را اتخاذ نماید.

توسعه زیرساخت های ورزشی زودبازده در مناطق روستایی کشور براساس طرح آمایش، دیگر مصوبه این جلسه شورای عالی ورزش و تربیت بدنی بود که در این راستا وزارت ورزش و جوانان با همکاری وزارتخانه های کشور و جهاد کشاورزی و معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم و همچنین بنیاد مسکن ملزم شدند تا اقدامات و تصمیمات لازم را برای جلسه بعدی این شورا اتخاذ کنند.

همچنین در این جلسه مصوب شد دستورالعمل نحوه تشکیل و برگزاری جلسات شورا و چگونگی فعالیت دبیرخانه این شورا تحت نظر دبیر شورای ورزش و تربیت بدنی هر چه سریعتر نهایی شود و تاکید شد کارگروهی از نماینگان دستگاه های حاضر در این شورا با مسئولیت دبیر شورا تشکیل شود تا دستورالعمل ها در این کارگروه ها مطرح و پس از تصویب در جلسه اقدامات لازم انجام شود.

ضرورت تدوین سند ملی توسعه ورزش همگانی نیز از دیگر مصوبات این جلسه بود که مقرر شد پس از اقدامات لازم به جلسه بعدی شورای عالی ورزش و تربیت بدنی ارائه شود.

همچنین در این جلسه مقرر شد تا المپیادهای ورزشی دانش آموزی که با نظارت وزارت آموزش و پرورش هر ساله انجام می شود با المپیادهای استعدادهای برتر تحت نظر وزارت ورزش و جوانان در قالب یک المپیاد ورزشی برگزار شود.

در ادامه این جلسه نیز مسعود سلطانی فر وزیر ورزش و جوانان با اشاره به روند شکل گیری دوباره شورای عالی ورزش و تربیت بدنی در دولت تدبیر و امید ادامه داد: مصوبات این شورا به عنوان مهمترین سند بالادستی محسوب می شود که اتخاذ سیاست ها در زمینه توسعه تربیت بدنی و همچنین هماهنگ سازی فعالیت های تربیت بدنی و رفع چالش ها و موانع از مهمترین اهداف تشکیل این شورا است.
وی با اشاره به برگزاری مسابقات المپیک و پار المپیک توکیو ادامه داد: شکستن رکوردهای سهمیه المپیک از افتخارات مهم دولت تدبیر و امید است.

همچنین نصراله سجادی سرپرست کاروان اعزامی جمهوری اسلامی ایران به بازیهای المپیک توکیو گزارشی از روند برگزاری و چگونگی آماده سازی تیم های ورزشی ایران به این مسابقات ارائه و تاکید کرد: با توجه به بضاعت کشور تنوع کسب سهیمه های المپیک قابل توجه است.
محمد تابع دبیرکل کمیته پارالمپیک نیز گزارشی از سهمیه های کسب شده از کاروان اعزامی جمهوری اسلامی ایران به پارالمپیک توکیو ارائه کرد.

احمدی معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی نیز در این جلسه گزارشی از وضعیت ورزش همگانی و چالش های توسعه این عرصه در کشور و همچنین وضعیت کم تحرکی ایرانیان و نیم رخ سلامتی مردم ارائه کرد و در ادامه جلسه تاکید شد الگوی توسعه ورزش همگانی هر چه زودتر طراحی شود.


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین