|
|
امروز: پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۰۳:۲۳
کد خبر: ۳۲۱۱۴۱
تاریخ انتشار: ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۶
نکته قابل توجه این است که دسته چک‌های جدید دارای تاریخ اعتبار هستند. این تاریخ 3سال تعیین شده است و بر روی تمام برگ چک‌های هر دسته چک درج شده است. بر همین اساس صادرکننده چک نمی‌تواند برای تاریخی بعد از اعتبار مندرج در برگ چک، چکی را صادر کند.

قانون جدید چک از فروردین ۱۴۰۰ اجرایی شده است. قانونی که سال 13۹۷ تصویب شد و سه سال زمان لازم بود تا اجرایی شود و سیستم بانکی کشور را به سمت الکترونیکی ‌شدن و شفافیت‌ بیشتر پیش برد. بانک پاسارگاد، بانک هزاره سوم نیز که همواره در مسیر شفافیت و ارائه خدمات نوین به مشتریان گام برداشته، از روزهای نخست اطلاع‌رسانی قوانین جدید چک وارد عمل شده و اقدامات لازم در خصوص عملیاتی شدن این قانون را در دستور کار خود قرار داده است.

تغییرات قانون جدید چک

در قانون جدید صدور چک، نحوه صدور، دریافت و انتقال چک تغییراتی داشته و افرادی که مبادلات خود را با چک انجام می‌دهند تکالیفی برعهده دارند. این اصلاح نیز با هدف اعتبار‌بخشی به چک و به حداقل رساندن صدور چک بلامحل انجام شده است. بر‌این‌اساس و طبق اعلام بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، صادرکننده چک باید مندرجات چک شامل تاریخ سررسید، مبلغ و اطلاعات هویتی ذی‌نفع را علاوه بر اینکه در برگ چک درج می‌کند در سامانه صیاد نیز ثبت کند. همچنین ذی‌نفع چک نیز هنگام دریافت برگ چک باید مندرجات آن را در سامانه صیاد، استعلام و با مندرجات برگ چک تطبیق داده و تایید نماید. اشخاصی که قصد انتقال چک را دارند نیز دیگر نیازی به پشت‌نویسی چک ندارند و باید اطلاعات هویتی ذی‌نفع جدید را در سامانه صیاد ثبت کنند. در واقع صدور چک در وجه حامل ممنوع شده و ثبت الکترونیک اطلاعات چک جایگزین پشت‌نویسی چک شده است.

نکته قابل توجه این است که دسته چک‌های جدید دارای تاریخ اعتبار هستند. این تاریخ 3سال تعیین شده است و بر روی تمام برگ چک‌های هر دسته چک درج شده است. بر همین اساس صادرکننده چک نمی‌تواند برای تاریخی بعد از اعتبار مندرج در برگ چک، چکی را صادر کند.

از جمله مزایای قانون جدید چک تسهیل پیگیری تخلفات ناشی از برگشت چک است. این امکان از طریق کد‌رهگیری ثبت شده بر روی گواهینامۀ عدم‌پرداخت صادر شده صورت می‌گیرد و از طریق این کد ارتباط سیستمی با قوه قضاییه تسریع و فرآیند پیگیری تسهیل می‌شود. درواقع مراجع ذی‌صلاح تنها برای چک‌های برگشتی‌ اجرائیه صادر خواهند کرد که علاوه بر درج کد‌رهگیری در گواهینامۀ عدم‌پرداخت، اولاً: در متن چک، وصول وجه آن منوط به تحقق شرطی نشده‌باشد، ثانیاً: در متن چک قید نشده باشد که چک بابت تضمین انجام معامله یا تعهدی است و ثالثاً: گواهینامۀ‌ عدم‌پرداخت به دلیل دستور عدم پرداخت طبق ماده (۱۴) این قانون و تبصره‌های آن صادر نشده باشد. به عبارتی صادر‌کننده چک، دستور به عدم ‌پرداخت چک نداده باشد.

اقدامات بانک پاسارگاد همراستا با اجرای قانون جدید چک

بانک پاسارگاد در مسیر اجرای دقیق قانون جدید چک و در راستای رویه همیشگی پیشگامی در فراهم‌کردن ابزارهای هوشمند و دسترسی‌های آنلاین به خدمات بانکی، "سامانه مدیریت چک (صیاد) "را از ابتدای اجرای این قانون در سایت خود به آدرس www.bpi.ir  قرار داده است، مشتریان گرامی این بانک می‌توانند با مراجعه به این سامانه نسبت به ثبت، تأیید و انتقال چک‌های جدید (با رنگ بنفش) اقدام فرمایند.

همچنین این بانک در جهت ارتقای دانش عمومیِ هم‌وطنان گرامی نسبت به قانون جدید چک و ارائه خدمات شایسته، اقدام به تهیه کتابچه‌ راهنما با این مضمون کرده است. این کتابچه هم‌راستا با اهداف بانک مرکزی، بر‌اساس آخرین تغییرات اعمال شده در قانون جدید چک و محتوای تایید شده توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران نگارش و تدوین شده است. نسخه چاپی کتابچه مذکور در کلیه شعبه‌های بانک پاسارگاد به هم‌وطنان گرامی ارائه می‌شود.

همچنین نسخه الکترونیک این کتابچه در سایت بانک پاسارگاد به نشانی https://www.bpi.ir/check-new.pdf در اختیار همگان قرار گرفته است.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین