کد خبر: ۳۱۸۱۱۷
تاریخ انتشار: ۰۶ فروردين ۱۴۰۰ - ۲۳:۳۵

 دویچه وله: شماری از سناتورهای آمریکایی از هر دو حزب بزرگ کشور، در نامه‌ای خطاب به جو بایدن، رئیس جمهور، از او خواسته‌اند که نسبت به بازگشت به توافق هسته‌ای با ایران (برجام)، محتاط باشد. این نامه به ابتکار دو سناتور ارشد، باب منندز، رئیس کمیته روابط خارجی از حزب دموکرات و لیندسی گراهام، از حزب جمهوریخواه تدوین شده است.

آنها در نامه به بایدن گفته‌اند که او باید این واقعیت را در نظر بگیرد که ایران برنامه هسته‌ای خود را بیش از پیش توسعه داده است.

سناتورها که از هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه هستند، تأکید دارند که ممکن است درباره سیاست "فشار حداکثری" رئیس جمهور پیشین ترامپ دیدگاه‌های متفاوتی داشته باشند، اما در این نگرانی شریک هستند که ایران برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود را تا ۲۰ درصد افزایش داده است.

۴۳ سناتور آمریکایی تصریح می‌کنند: «احتمال دارد که نمایندگان دموکرات و جمهوری‌خواه در شیوه برخورد با ایران اختلافات تاکتیکی داشته باشند، اما همه ما در مخالفت با دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای و همچنین ضرورت مقابله با رفتارهای ناشایست ایران اتفاق نظر داریم».

سناتورها در نامه خود از بایدن خواسته‌اند: «شما باید از حربه‌های دیپلماتیک و اقتصادی، در هماهنگی با متحدان ما در شورای امنیت سازمان ملل و در منطقه استفاده کنید تا ایران هرگز نتواند به سلاح اتمی دست یابد و همچنین از برنامه موشکی و فعالیت‌های ناامن‌سازی در سراسر خاورمیانه دست بردارد.»

ایالات متحده در مه ۲۰۱۸ به شکل یکجانبه از توافق هسته‌ای قدرت های بزرگ با ایران (برجام) خارج شد.

دولت بایدن گفته است که خواهان قراردادی گسترده تر با ایران است که فراتر از برنامه هسته ای، هم برنامه موشکی جمهوری اسلامی را در بر بگیرد و هم "فعالیت های بی ثبات کننده ایران در خاورمیانه".

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا شامگاه چهارشنبه ۲۴ مارس (۴ فروردین) در یک کنفرانس خبری مشترک با جوزپ بورل، هماهنگ‌‌کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا، بر تمایل ایالات متحده به حفظ توافق هسته‌ای برجام تأکید کرد.

هر دو سیاستمدار از جمهوری اسلامی ایران خواستند که به تعهدات هسته‌ای خود وفادار بماند.

وزیر خارجه آمریکا در خاتمه اجلاس دو روزه وزیران خارجه ناتو در بروکسل بار دیگر بر تمایل کشورش برای تعامل دیپلماتیک با ایران تاکید کرد؛ او اما تصریح نمود: «ما می‌خواهیم توافقی محکم‌تر و طولانی‌تر داشته باشیم. توافقی که در برگیرنده برنامه موشک‌های بالستیک ایران و مسائل مشکل‌آفرین برای ثبات کشورهای منطقه نیز باشد.»
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین