کد خبر: ۳۱۸۰۳
تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۶:۲۶
وی افزود: اینکه دائما ذائقه مردم در هر دوره از انتخابات تغییر می کند و اقدام به عوض و بدل کردن جریانات سیاسی برای اداره کشور می کنند خود نشان دهنده آن است که مردم نیازمند روی کار آمدن جریان سیاسی هستند که از کارآمدی لازم برای اداره کشور برخوردار باشد
یک کارشناس مسائل سیاسی، برخلاف هدف گذاری اصلاح طلبان برای کسب 200 کرسی مجلس دهم تاکید کرد که «مجلس آینده یک مجلس چند قطبی خواهد بود و هیچ یک از جریانات سیاسی اعم از اصلاح طلب ویا اصولگرا نمی توانند اکثریت مطلق مجلس را از آن خود کنند.»

حشمت الله فلاحت پیشه، استاد دانشگاه با بیان این مطلب درباره اظهار نظرهای اخیر اصلاح طلبان از جمله حسن رسولی، عضو هيات‌مديره بنياد باران مبنی بر اینکه «هدف اصلاح طلبان کسب 200 کرسی مجلس دهم است» گفت: شاید اصلاح طلبان چنین هدف گذاری را برپایه دو تجربه مجلس ششم و انتخابات ریاست جمهوری تعیین کرده باشند.

وی افزود: بر پایه تجربه نخست، اصلاح طلبان پس از دوم خرداد و کسب موفقیت در انتخابات ریاست جمهوری، متاثر از فضایی که در جامعه سیاسی کشور حاکم بود در انتخابات مجلس ششم هم توانستند اکثریت مجلس را از آن خود کنند.

فلاحت پیشه ادامه داد: بر پایه تجربه دوم که مربوط به انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته می شود اصلاح طلبان با ائتلافی که همراه با اعتدالگرایان و اصولگریان میانه رو داشتند توانستند نامزد مورد حمایت خود را در انتخابات به پیروزی رهنمون کنند.

این کارشناس مسائل بین الملل تصریح کرد: بر همین اساس بر پایه این دو تجربه این احساس برای اصلاح طلبان ایجاد شده است که می توانند به اهداف خود که اکنون به نظر می رسد 200 کرسی برای آنها تعریف شده است دست پیدا کنند این در حالی است که این دو تجربه مربوط به دوران زمانی خاص خود است به طور مثال فضایی که پس از دوم خرداد بر کشور حاکم بود در حال حاضر بر کشور حاکم نیست.

وی با تاکید بر اینکه فضای سیاسی کنونی کشور بسیار متفرق است، گفت: تجربه دوم هم نمی تواند برای اصلاح طلبان در انتخابات مجلس آینده مفید فایده واقع شود چرا که گروه های سیاسی صاحب رایی که انتخابات را به سمت پیروزی آقای روحانی هدایت کردند شامل سه طیف اصلاح طلبان، اعتدال گرایان شامل طیف نزدیک به آقای هاشمی و کارگزاران و اصولگریان معتدلی بود که متاثر از برخوردهایی که در درون اردوگاه اصولگریان تجربه کرده بودند، به حالت قهر از اصولگرایان جدا شده و با اصلاح طلبان و اعتدالگریان همراه شدند.

فلاحت پیشه افزود: معتقدم در انتخابات مجلس آینده این سه طیف از یکدیگر جدا خواهند شد و هر جریانی به دنبال کسب رای برای خود خواهد بود، بنابراین اتئلافی مشابهه آنچه در انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته شاهد بودیم در انتخابات مجلس آینده شکل نخواهد گرفت.

وی ادامه داد: در نتیجه مجلس آینده یک مجلس چند قطبی خواهد بود و هیچ یک از جریانات سیاسی اعم از اصلاح طلب و یا اصولگرا نمی توانند اکثریت مطلق مجلس را از آن خود کنند.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: البته اصولگریان هم برای آنکه بتوانند موفقیتی را در این انتخابات از آن خود کنند ضروری است که نگاه خود را از معطوف کردن به محدودیت های اصلاح طلبان از جمله رد صلاحیت ها تغییر دهند.

وی افزود: اینکه در طرف مقابل اصلاح طلبان، تنها دل بستگی افزایش محدودیت های پیش روی اصلاح طلبان و گسترده تر شدن دامنه رد صلاحیت ها و از میدان به در شدن چهره های شناخته شده اصلاح طلبان، به جای ارایه برنامه به منظور جلب مخاطبان و مردم باشد با روح انتخابات سازگاری ندارد.

فلاحت پیشه با تاکید بر اینکه اصولگرایان باید برنامه محوری را در دستور کار خود قرار دهند تا بر پایه برنامه های کارآمد و قابل اجرا بتوانند نظر مردم را به سمت خود جلب کنند، گفت: در انتخابات آینده معیارهای مختلفی می تواند در کسب رای تاثیر گذار باشد که مهمترین معیار کارآمدی است.

وی افزود: اینکه دائما ذائقه مردم در هر دوره از انتخابات تغییر می کند و اقدام به عوض و بدل کردن جریانات سیاسی برای اداره کشور می کنند خود نشان دهنده آن است که مردم نیازمند روی کار آمدن جریان سیاسی هستند که از کارآمدی لازم برای اداره کشور برخوردار باشد

این استاد دانشگاه با بیان اینکه کشور با ضعف کارآمدی مواجه است، گفت: مردم نیازمند افراد، گروه ها و جریانات سیاسی هستند که اقدام به رفع نیازهای روزمره آنها از جمله معیشت، اشتغال، تورم، بیکاری و بی ثباتی اقتصادی کند. شاید در شهرهای بزرگ ذائقه مردم کمتر اقتصادی باشد اما در اکثر مناطق کشور خواست مردم توجه به مسائل اقتصادی و ارایه برنامه های کارآمد اقتصادی است.

وی در خاتمه گفت: از سوی دیگر در انتخابات آینده مجلس مردم به دنبال سیاستگذارانی هستند که روح تعامل را بر مجلس به جای تقابل حاکم کنند و از این رو چهره های افراطی چه چپ و چه راست در مجلس آینده جایی نخواهند داشت و مجلسی مشابهه مجلس ششم و یا مجلس با حضور افراطیونی همچون مجلس کنونی که برخی افراد تحت هر شرایطی با ناکارآمد جلوه دادن دولت تلاش دارند حرف خود را پیش ببرند، شکل نخواهد گرفت.

منبع: فرارو
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین