|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۱۴
ادعاي رسانه هاي خارجي درباره عامل حادثه ديروز استراليا؛
کد خبر: ۳۱۷۲۹
تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۳ - ۰۸:۴۶
ديروز ويدئويي منتشر شد که در آن جزئيات بيشتري از تقاضاهاي گروگان‌گير آشکار کرد. او در ازاي گرفتن پرچم داعش، گفت يک گروگان را آزاد مي‌کند و براي صحبت با نخست‌وزير استراليا هم پنج نفر را آزاد خواهد کرد.
گروگان گيري روز گذشته استراليا درحالي با کشته و زخمي شدن شماري از گروگان ها به پايان رسيد که رسانه هاي خارجي هويت عامل حادثه را يک ايراني اعلام کردند. ديروز پليس سيدني با محاصره محل حادثه سعي داشت کنترل اوضاع را در دست بگيرد اما با بالا رفتن پرچم سياه شبيه پرچم داعش، اين شهر وارد فضاي امنيتي دلهره آوري شد. ماجرا با ورود يک فرد مسلح به کافه‌اي در مرکز سيدني شروع شد. وي شماري از گروگان‌ها را مجبور کرد تا پرچم‌هاي سياه رنگ را بر روي پنجره‌ها نصب کنند.بعد از اين گزارش شد که حدود 10 کارمند در اين رستوران بودند و 30 مشتري نيز حضور داشتند. در پي اين حادثه ساختمان‌هاي مجاور منطقه تجاري مرکز سيدني تخليه شد و نيروهاي امنيتي منطقه را تحت محاصره قرار دادند. اما در نهايت با ورود پليس به کافه و اعلام کشته شدن گروگانگير در ساعت 18 و 45 دقيقه به وقت تهران اين ماجرا پس از نزديک به 17 ساعت پايان يافت.

روزگذشته پس از اعلام اين حادثه پليس سيدني کافه را محاصره کرده و عبور مرور در اطراف منطقه را ممنوع اعلام کرده است. رسانه‌هاي محلي همچنين گزارش داده‌اند که ساختمان‌هاي اطراف محل حادثه از جمله استوديوي کانال 7 تلويزيون استراليا تخليه شده است.منابع خبري گزارش دادند که افراد داخلي دست‌هاي خود را به سمت پنجره آوردند و پرچم‌هاي سياه و سفيدي با نوشته‌هاي عربي همانند پرچم داعش در عراق و سوريه بر روي پنجره‌ها نصب کردند. در ادامه ماجرا پنج تن از گروگان ها توانستند از دست اين گروگان گير فرارکنند.”توني ابوت”، ‌نخست‌وزير استراليا نيز در ساعات اوليه پس از آغاز اين گروگان گيري با هشدار نسبت به طرح‌هاي شبه نظاميان براي هدف گرفتن کشورش گفت که اين گروگان گيري انگيزه‌هاي سياسي دارد. وي در جمع خبرنگاران در کانبرا بدون ذکر جزئياتي از جريان گروگان گيري گفت: اين حادثه‌اي دلخراش است و من مي‌توانم نگراني‌ها و خشم مردم استراليا را درک کنم.در همين حال رسانه‌هاي استراليا و همين‌طور سي‌ان‌ان گزارش داده‌اند که فرد گروگان‌گير از طريق گروگان‌ها با چند رسانه تماس گرفته و تقاضاي دو چيز کرده است: پرچم گروه داعش و تماس تلفني با نخست‌وزير استراليا.همزمان جامعه مسلمانان استراليا با انتشار بيانيه‌اي گروگانگيري را " اقدام جنايت‌آميز” خوانده و آن را محکوم کرد. شوراي ملي روحانيون مسلمان استراليا و مفتي اعظم استراليا هم گفتند که چنين اقداماتي در اسلام محکوم است.پليس استراليا از رسانه‌ها خواسته درخواست‌هاي گروگان‌گير يا حرفهايي را که با تلفن به آنها زده، پخش نکنند. گفته مي‌شود شخص گروگان‌گير با تلفن گروگان‌ها با چند رسانه تماس گرفته است.

حمله داعش به سيدني

ديروز ويدئويي منتشر شد که در آن جزئيات بيشتري از تقاضاهاي گروگان‌گير آشکار کرد. او در ازاي گرفتن پرچم داعش، گفت يک گروگان را آزاد مي‌کند و براي صحبت با نخست‌وزير استراليا هم پنج نفر را آزاد خواهد کرد. علاوه بر اين او از رسانه‌ها خواست که اعلام کنند اين اقدام، حمله گروه تروريستي داعش به سيدني است.او براي اعلام تقاضاهايش از گروگان‌هاي خود خواست با رسانه‌ها تماس بگيرند.استراليا يکي از متحدان آمريکا در ائتلاف ضد داعش محسوب مي‌شود و اخيرا اقدامات خود را عليه داعش در عراق و سوريه افزايش داده است. پس از آن استراليا در حالت هشدار سطح بالا قرار گرفته تا در برابر شبه‌نظاميان داخلي که از خاورميانه باز مي‌گردند در امان بماند.اما ديروز گزارش شد که حدود 10 کارمند در اين رستوران بودند و 30 مشتري نيز حضور داشتند.

در پي اين حادثه ساختمان‌هاي مجاور منطقه تجاري مرکز سيدني تخليه شد و نيروهاي امنيتي منطقه را تحت محاصره قرار دادند.طبق گزارش شبکه تلويزيوني اسکاي بيزينس، افراد داخلي دست‌هاي خود را به سمت پنجره آوردند و پرچم‌هاي سياه و سفيدي با نوشته‌هاي عربي همانند پرچم داعش در عراق و سوريه بر روي پنجره‌ها نصب کردند."کافه ليند" در يک مرکز خريد شلوغ مرکز شهر قرار دارد. اين نقطه به دفتر نخست وزير نزديک است و مقر دو بانک بزرگ استراليا هم آنجاست. پارلمان هم فقط چند خيابان آن طرف تر است. استراليا در ماه‌هاي اخير با تهديدهاي فزاينده تروريستي روبه‌رو بوده که بخشي از آن به نبرد عليه گروه داعش در سوريه و عراق مربوط است.پليس اين کشور در ماه سپتامبر بزرگترين عمليات ضدتروريستي را در سيدني و بريزبن انجام داد که پس از ظاهر شدن اطلاعاتي درباره برنامه انجام حملاتي در خاک استرالياست. در پي آن عمليات يک نفر به جرايم تروريستي متهم شد.در ماه اکتبر قوانين ضدتروريستي در اين کشور تصويب شد که منتقدان آن را بيش از حد شديد توصيف کردند.تصور مي‌شود که حدود 70 استراليايي در خاورميانه به صف افراطيون پيوسته باشند و 20 نفر آنها به کشورشان بازگشته‌اند.استراليا اخيرا قانوني را براي مقابله با تهديد ناشي از افراطي‌هاي بازگشته تصويب کرد.اما همزمان با گروگان گيري روز گذشته جامعه مسلمانان استراليا با انتشار بيانيه‌اي گروگانگيري را " اقدام جنايت‌آميز" خوانده و آن را محکوم کرده است. شوراي ملي روحانيون مسلمان استراليا و مفتي اعظم استراليا هم گفته‌اند که چنين اقداماتي در اسلام محکوم است. به گزارش رويترز، ديروز دو نفر از گروگان ها بعد از آزادي اعلام کردند که فرد گروگان‌گير گفته در دو نقطه ديگر شهر بمب‌گذاري کرده است.

واکنش هاي جهاني

«ديويد کامرون» نخست‌وزير انگليس نيز در حمايت از استراليا گفت: «نيمه‌ شب از اين حمله در سيدني مطلع شدم. اين واقعاً نگران کننده و تمام فکر و ذهن ما با آنهايي است که گروگان گرفته شده‌اند».«نارندرا مودي» نخست‌وزير هند در پيامي اعلام کرد: «اين حادثه در سيدني نگران‌کننده است. چنين اقداماتي غيرانساني و مايه تأسف است. براي سلامت همه گروگانها دعا مي‌کنم».روزنامه گاردين گزارش کرد بعد از آنکه نخست‌وزيران کشورهاي کانادا و نيوزلند پيام‌هايي را در حمايت از استراليا ارسال کردند، ديگران رهبران جهان نيز اعلام حمايت خود از استراليا در اين حادثه را اعلام کردند. با وجود اعلام هويت ايراني اين گروگان گير تا لحظه تنظيم اين گزارش وزارت خارجه ايران واکنش نشان نداد.

گروگانگير کيست؟
چند ساعت بعد از شروع ماجراي گروگان گيري سيدني پليس استراليا اعلام کرد که گروگان گير حادثه سيدني احتمالا يک پناهنده ايراني به نام محمد حسن منطقي است که نام خود را به هارون مونس تغيير داده است. همچنين منابع خبري اعلام کردند که او به دست داشتن در قتل همسر سابقش متهم و با وثيقه آزاد بوده است. او به دليل فرستادن نامه هاي توهين آميز براي اعضاي خانواده سربازان استراليايي که در افغانستان کشته شده بودند، محکوم شده است.در صفحه ويکي پديايي منسوب به او که عنوان آن "شيخ هارون” است آمده که اين فرد در پيامي به خانواده يکي از کماندوهاي کشته شده در افغانستان نوشته که من متاسفم از اينکه شما فرزندتان را از دست داديد ولي متاسف نيستم که قاتل شهروندان بي گناه اکنون مرده است.»

براساس برخي اطلاعات منتشر شده اين پناهجو با حدود 40 اتهام تعرض جنسي روبرو است. در سايت منتسب به "هارون مونس” متني به تاريخ يک روز پيش (14 دسامبر، 123 آذر) چاپ شده که در آن به زبان انگليسي نوشته شده است: "اسلام دين صلح است. به همين دليل مسلمانان بايد با سرکوب و تروريسم آمريکا و متحدانش از جمله بريتانيا و استراليا بجنگند. اگر در برابر اين جنايات ساکت باشيم نمي‌توانيم جامعه آرام و صلح‌آميزي داشته باشيم.»وب سايت شيخ هارون در حال حاضر از دسترس خارج شده است. همچنين در سايت آمازون کتاب شعري با نام "درون و برون” موجود است که مولف آن محمد حسن منطقي معرفي شده است.همچنين وبسايت «ويکي‌پديا» در توضيح هويت اين فرد آورده است که شيخ هارون محمد حسن منطقي روحاني متولد ايران (بروجرد1343) است که به استراليا مهاجرت کرده و در شهر سيدني زندگي مي‌کند.

منبع: ابتکار
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین