|
|
امروز: جمعه ۱۵ تير ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۳
کد خبر: ۳۱۶۱۷
تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۳ - ۰۸:۰۷
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تاکید کرد: داشتن مقاله علمی کافی نیست بلکه تحقیق باید به سمت تولید و ثروت آفرینی پیش رود.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: واحدهای درسی تجاری سازی به واحدهای اختیاری دانشگاه‌ها اضافه می شوند.

دکتر فرهادی دیروز در مراسم افتتاحیه پانزدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری که تا چهارشنبه در محل دائمی نمایشگاه های بین‌المللی تهران ادامه دارد به بخشی از برنامه های این وزارتخانه پرداخت و گفت: توسعه پژوهشگاه ها و مراکز تحقیقاتی کالبدی درسراسر کشور متناسب با نیازهای منطقه از جمله برنامه های این وزارتخانه به شمار می رود. همچنین بازنگری برنامه های آموزشی و اضافه کردن واحدهای درسی تجاری سازی به واحدهای اختیاری دانشگاه ها از دیگر رویکردها جدید این وزارتخانه است.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، نام گذاری هفته ملی پژوهش و فناوری در کشور را فرصت مناسبی در جهت نهادینه کردن این موضوع در کشور عنوان کرد و گفت: در این راستا حداقل در یک هفته فضای عمومی کشور به سمت تحقیق بدون تقلید سوق پیدا می کند و این منجر می شود که آموزش به شیوه حفظ کردن از فرهنگ دانشگاهی دور شود.

فرهادی اضافه کرد: امروز وظیفه ما است که حمایت کنیم تا سهم تولید محصولات به بیش از 50 درصد تولید ناخالص داخلی افزایش یابد.

وی گفت:‌ براساس رتبه بندی صورت گرفته در سال های 1996 تا 2013 ایران از نظر تولید علم در رتبه 21 قرار دارد و همچنین در سال 2013 نیز رتبه اول منطقه را کسب کرده است.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تاکید کرد: داشتن مقاله علمی کافی نیست بلکه تحقیق باید به سمت تولید و ثروت آفرینی پیش رود.

وی با تاکید بر ضرورت انسجام میان نهادهای علم و فناوری تصریح کرد: ارتباط با صنعت برای ما بسیار حائز اهمیت است و در این مسیر قوانین دست و پاگیر نیز باید سهل و آسان شود.

فرهادی، تکمیل چرخه علم و فناوری را در گرو توسعه شرکت های دانش بنیان دانست و گفت: در حال حاضر تعداد این شرکت ها به بیش از هزار شرکت ارتقا یافته است.

وزیر علوم با اشاره به 154 قطب علمی و بیش از 400 مرکز رشد گفت: همچنین ما دارای چهار منطقه ویژه علم و فناوری هستیم که این مناطق باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

وی در ادامه به 36 هزار مقاله آی اس آی و آی اس ای ایران اشاره کرد و گفت: همچنین باید علاوه بر توجه به بحث تولید علم مقالات ما به سمت تولید پیش رود.

فرهادی گفت: در حالی که جمعیت کشور یک درصد جمعیت دنیاست، سهم ما از تولید علمی دنیا 1.57 درصد است.

به گفته وی، 80 درصد تولید ناخالص مالی از منابع طبیعی و 20 درصد نیز از بخش نرم افزار و تفکر است که این رقم باید برعکس گردد.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر ضرورت حرکت به سمت دانشگاه های نسل سوم، تصریح کرد: توسعه و توجه به امر پژوهش، مراکز رشد و پارک های علم و فناوری و ارتباط بیش از پیش با صنعت از رویکردهایی است که باید مورد توجه قرار گیرد.



منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین