|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۸:۴۱
کد خبر: ۳۱۶۰۴۹
تاریخ انتشار: ۰۴ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۵:۴۵
با وجود آنکه کاهش ارزش پول ملی به ضرر اقتصاد کشور تمام شده اما لااقل در همین فضا امکان افزایش قابل توجه صادرات غیر نفتی وجود داشت ولی متاسفانه دستگاه های تصمیم گیر به جای آنکه در این زمینه سیاست های تشویقی در نظر بگیرد صادر کنندگان را محدود کردند که این موضوع حتی به کاهش صادرات کشور نیز منجر شد.

رئیس اتاق بازرگانی تهران می گوید: نگاهی به نمودارهای صادراتی کشور در سال های گذشته نشان می دهد که نوسانات شدیدی در آمارها به دلیل مقررات اشتباه و متناوب به وجود آمده است.

به گزارش ایسنا، مسعود خوانساری امروز در مراسم معرفی صادر کنندگان نمونه استان تهران بیان کرد: وقتی نمودارهای تجارت ایران از سال ۱۳۹۷ تا امروز را بررسی می کنیم می بینیم که تراز تجاری کشور در سال های ۱۳۹۸ و  ۱۳۹۹ منفی بوده است. این در حالیست که بررسی عملکرد ماهانه نشان می دهد نوسانات کشور در حوزه صادرات بسیار بیشتر از واردات بوده است.

وی درباره چرایی رخ دادن این نوسانات توضیح داد: وقتی ما هر روز در مسیر صادرات کشور بخشنامه های متناقض و غیرکارشناسی صادر می کنیم بسیاری از صادر کنندگان عملا نمی دانند که باید برای آینده خود چگونه برنامه ریزی کنند و از همین رو در بعضی ماه ها عدد صادرات بالا بوده و در بعضی ماه ها به شدت افت می کند.

رئیس اتاق بازرگانی تهران ادامه داد: یکی دیگر از مسائلی که در حوزه صادرات مشکل آفرین شده نبود یک نگاه جامع به حوزه تجارت است. تا جایی که بسیاری از دستگاه ها بدون توجه به واقعیت های اقتصادی تصمیم می گیرند در حوزه تجارت دخالت کنند که این امر خود به چالشی برای عملکرد صادراتی کشور تبدیل می شود.

خوانساری با بیان اینکه ناسازگاری در سیاست های ارزی یکی دیگر از مشکلات اصلی تجارت ایران است بیان کرد: وقتی تعداد دستگاه ها و نهادهای تصمیم گیر متعدد شود و هیچ نظام تصمیم گیری مشخصی وجود نداشته باشد رسما نه تنها تهدیدها علیه اقتصاد ایران عمل کند که حتی امکان استفاده از فرصت ها نیز به وجود نمی آید.

خوانساری تصریح کرد: با وجود آنکه کاهش ارزش پول ملی به ضرر اقتصاد کشور تمام شده اما لااقل در همین فضا امکان افزایش قابل توجه صادرات غیر نفتی وجود داشت ولی متاسفانه دستگاه های تصمیم گیر به جای آنکه در این زمینه سیاست های تشویقی در نظر بگیرد صادر کنندگان را محدود کردند که این موضوع حتی به کاهش صادرات کشور نیز منجر شد.

وی با بیان اینکه برای توسعه صادرات غیر نقدی باید اولویت های اقتصادی کشور به دقت تعریف شود توضیح داد: ما نمی توانیم از توسعه صادرات صحبت کنیم اما مقاصد صادراتی خود را تنها به چند کشور منطقه خلاصه کنیم. برای استفاده از پتانسیل های موجود در کشور بازاریابی در کشورها و لغو قوانین دست و پاگیر اهمیت فراوانی دارد که امیدواریم دولت در این زمینه به این دغدغه ها گوش کند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین