|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۰۷:۱۸
کد خبر: ۳۱۵۳۶۷
تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۱:۰۴
سردار دهقان با بیان اینکه « رویکرد آمریکا سبب شده تا ملت ایران به آن‌ها اعتمادی نداشته باشد»، افزود : درصورت بازگشت آمریکا به میز مذاکره فرصت می کنیم درباره خسارت ها و هزینه‌های ناشی از خروج آمریکا از برجام گفت وگو ‌کنیم.


سردارحسین دهقان وزیر پیشین دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران می‌گوید که نامزد شدنش برای انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ ایران نشانه‌ای از نظامی کردن امور جامعه ایران نیست،زیرا دوگول و آیزنهاور که همگی افسران پیشین نظامی بودند برای ریاست دولت های غیرنظامی انتخاب شده بودند.

 سردار دهقان درگفت وگو با روزنامه گاردین که عصر پنجشنبه منتشر شد، با بیان اینکه « فقط یک فرد نظامی نیستم ، دانشگاهی هستم و در مراکز غیر نظامی تدریس کرده ام»، افزود: در بسیاری از مسائل اجتماعی و سیاست خارجی مشاور بوده ام.

وی با اشاره به اینکه «مدیر بسیاری از نهادهای اقتصادی بوده ام و رویکردهای هدفمندی دارم»، تصریح کرد: تمام ویژگی ها و محاسن یک نظامی را هم مانند دقت، وقت شناسی، مدیریت و کار تیمی دارم.

سردار دهقان تاکید کرد: درصورتی که انتخاب شوم، به منزله حکمرانی حزبی نظامی بر ایران نخواهد بود.

آمریکا درموقعیتی نیست که شرط تعیین کند

مشاور فرمانده معظم کل قوا درحوزه صنعت دفاعی و پشتیبانی نیروهای مسلح با تاکید به اینکه« آمریکا درموقعیتی نیست که برای بازگشت به برجام پیش شرط تعیین کند»، خاطرنشان کرد: آن‌ها توافق را نقض کردند بنابراین برای بازگشت به مذاکرات اول باید تحریم‌های یکجانبه و غیر قانونی علیه ایران را بردارند و به تعهداتشان عمل کنند.

سردار دهقان با بیان اینکه « رویکرد آمریکا سبب شده تا ملت ایران به آن‌ها اعتمادی نداشته باشد»، افزود : درصورت بازگشت آمریکا به میز مذاکره فرصت می کنیم درباره خسارت ها و هزینه‌های ناشی از خروج آمریکا از برجام گفت وگو ‌کنیم.

همچنان شاهد ادامه ترامپیسم هستیم

وی خاطرنشان کرد:دولت بایدن درباره دیپلماسی، چند جانبه گرایی و تعامل در فضای بین‌المللی و بازگشت به تعهدات بین‌المللی سخن گفته است اما همچنان شاهد همان سیاست های یکسان تیم ترامپ از سوی دولت جدید آمریکا هستیم، تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران را رفع نکرده، درآمد حاصل از فروش نفت ایران را در بانک‌های خارجی مسدود کرده، این در حالی است که ما به این پول برای مقابله با همه‌گیری کرونا نیاز داریم و مجموعه این‌ها نشان دهنده ادامه ترامپیسم در روابط بین‌الملل است.

سردار دهقان با بیان اینکه ایران بابت پیامدهای ناشی از تحریم‌های آمریکا طلبکار است، اظهارداشت که جمهوری اسلامی ایران از ۱۹ فوریه مسیر دیپلماسی خود را تغییر خواهد داد.

وی همچنین این پیشنهاد را که آمریکا و ایران ممکن است از طریق برداشتن گام‌های محدود برای اثبات حسن نیت دو طرف – مانند اینکه آمریکا ممنوعیت پرداخت وام از سوی صندوق بین‌المللی پول به ایران رارفع کند - به تعهداتشان در برجام بازگردند، رد کرد.

وزیر پیشین دفاع گفت: ما بنا داشتیم تا از این وام برای مقابله با همه‌گیری کووید-۱۹ استفاده و داو و تجهیزات پزشکی تهیه کنیم، این حق ما به عنوان یکی از اعضای موسس صندوق بین المللی پول است.

نقش اروپا به عنوان میانجی پذیرفته نیست

سردار دهقان همچنین نقش اروپا به عنوان میانجی بین تهران و واشنگتن را رد کرد و افزود: از زمان خاویر سولانا، دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا در سال‌های ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۹، این اتحادیه هویت خود را گم کرده است و برای اینکه واضحتر بگویم، اروپایی‌ها هیچ استقلالی دربرابر آمریکا ندارند.

وی در پاسخ به این سوال، آیا ایجاد روابط بهتر بین ایران با عربستان سعودی را می تواند پیش بینی کند، نقل قولی از« لرد پالمرستون» نخست وزیر قرن نوزدهم انگلیسی اشاره کرد و گفت: ما متحدانی همیشگی و دشمنانی ابدی نداریم و این منافع هستند که همیشگی و دائمی اند و پیروی از این منافع وظیفه ما است.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین